BMW iPerformance modeli.

ELEKTRIFICIRANO OD BMW-a i.

BMW iPerformance: Hibridni plug-in model s BMW i tehnološkim znanjem i iskustvom.

BMW i Performance

Iskustvo je uvijek bio ključni čimbenik u primjeni inovativnih koncepata u automobilskoj industriji. A kod BMW hibridnih plug-in modela, ovaj je utjecaj osobito vrijedan. Njihov pogonski sustav sastoji se od učinkovitog motora s unutarnjim izgaranjem i snažnog električnog motora. Time se kombiniraju tipične BMW osobine s prednostima električne vožnje i tako izravno profitiranje od stručnosti BMW-a i inženjera do te mjere da zaslužuju svoju vlastitu oznaku: BMW iPerformance automobili.

Pročitajte više
ELEKTRIFICIRANO OD BMW-a i.BMW iPerformance: Hibridni plug-in model s BMW i tehnološkim znanjem i iskustvom.
BMW iPerformance punjenje.

ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI, BEZ EMISIJA.

BMW iPerformance vozila koriste BMW eDrive električnu tehnologiju koju je razvio BMW i. Oni su u stanju omogućiti prelazak kratkih i srednjih udaljenosti isključivo s električnom energijom s inovativnom kombinacijom električnog motora, litij-ionske baterije i inteligentnog upravljanja energijom. TwinPower Turbo benzinski motor se aktivira kada je to potrebno. BMW eDrive trenutno se nudi za BMW serije 2, BMW serije 3, BMW serije 5, BMW serije 7 i BMW X5 (od ožujka 2017.

BMW eDrive.

Inteligentan i dinamičan način za električnu vožnju.

BMW iPerformance - BMW serije 5.

SAVRŠENO ZA KRATKE, SREDNJE I DUGE UDALJENOSTI.

U modelima BMW iPerformance, učinkovit motor s unutarnjim izgaranjem radi u savršenom skladu s jakim električnim motorom. Konvencionalni pogon nudi raspon, dok je električni pogon savršen za gradski promet, zahvaljujući nultoj emisiji i gotovo tihoj voznoj dinamici. Na primjer, BMW 530e može pokriti do 50 km (NEDC - Novi europski ciklus vožnje) isključivo na električni pogon. Litij-ionska baterija može se puniti putem uređaja BMW i Wallbox, na javnim stanicama za punjenje i putem bilo koje standardne kućne utičnice.


Podaci za BMW 530e iPerformance (1)(3):
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2,1 do 1,9
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 49 do 44
Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 14,1 do 13,1
  • AUTO eDRIVE

  U režimu rada AUTO eDRIVE, inteligentno upravljanje energijom određuje najučinkovitiji spoj električnog motora i motora s unutarnjim izgaranjem - ovisno o brzini vožnje i razini punjenja baterije.

 • MAX eDRIVE

  Ovisno o modelu, u MAX eDRIVE režimu rada moguće je voziti brzinom do 140 km/h isključivo na električni pogon. Pri većim brzinama ili ako treba iskoristiti puni potencijal ubrzavanja, motor s unutarnjim izgaranjem automatski se aktivira.

 • SAVE BATTERY

  U režimu rada SAVE BATTERY ili Upravljanje baterijom (Battery Control) (u BMW-u serije 7) baterija se učinkovito napaja preko motora s unutarnjim izgaranjem ili se održava razina napunjenosti. Time se omogućava da se kapacitet baterije aktivno čuva za isključivo električnu vožnju u kasnijoj fazi.

iPERFORMANCE NA PRVI POGLED.

BMW hibridni plug-in modeli sustavno provode BMW EfficientDynamics strategiju. Osim "e" u oznakama modela, sljedeće optičke značajke omogućuju prepoznavanje modela BMW iPerformance čim ga vidite.

BMW iPerformance rešetka s plavim letvicama.

Plave letvice maske.

Letvice maske u tipičnoj BMW i plavoj boji naglašavaju prednji kraj BMW iPerformance modela.

Pročitajte više
BMW iPerformance naplatci.

Plava kućišta kotača.

Ekskluzivna plava kućišta kotača modela BMW iPerformance podsjećaju na BMW i8.

Potrošnja energije i emisije CO2 za BMW i8 s Plug-In Hibridom BMW iPerformance (3):
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 1.9
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 42
Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 14.0
 

Pročitajte više
BMW iPerformance i logo.

BMW i logotip.

BMW i logotip je smješten na prednjoj bočnoj strani iza kućišta kotača, koji ukazuje na izravni transfer tehničkog znaja i iskustva iz BMW-a i.

Pročitajte više

eDrive slova.

eDrive slova na C stupu iza Hofmeisterove linije označavaju tehnologiju električnog pogona.
Pročitajte više

PUNJENJE.

BMW iPerformance je više od oznake za hibridne plug-in modele, i dio je strategije održive mobilnosti. Program 360° ELECTRIC je dostupan ua upotrebu, kao i kod modela BMW i3 ili BMW i8. Time se nude odlučne prednosti koje kreću od instalacije uređaja BMW i Wallbox i ugovaranja pogodnog ugovora o zelenoj energiji za pristup najvećoj svjetskoj mreži javnih stanica za punjenje. Ostale značajke dostupne za svaki BMW iPerformance model su aplikacija BMW Connected App i učinkovite rute označene u navigacijskom sustavu pomoću opcije ECO ROUTE.

 

Disclaimer reference invalid

 • BMW i Wallbox

  Uređaji BMW i Wallbox, BMW i Wallbox Plus i BMW i Wallbox Connect postaju stanice za punjenje, koje vam omogućuju da svoj BMW napunite sigurno, brzo i jednostavno.

  Uređaji BMW i Wallbox osiguravaju da je postupak punjenja jednostavan i pouzdan. Čim je vozilo povezano s uređajem BMW i Wallbox preko kabela za punjenje, postupak punjenja započinje automatski. Primjerice, BMW i3 se napuni na 80% punog kapaciteta za manje od tri sata*.

  Uređaj BMW i Wallbox Connect također vam daje mogućnost korištenja zelene energije i solarne energije koju ste sami stvorili - za brzo punjenje i još više održivosti.

  * Ovisi o lokalnoj elektroenergetskoj infrastrukturi. Vremena punjenja ostalih BMW baterija za električna vozila (BEV) i BMW hibridnih plug-in električnih vozila (PHEV) mogu se razlikovati.

 • Usluga BMW Digital Charging Service

  Usluga BMW Digital Charging Service (DCS) čini punjenje vašeg BMW-a putem uređaja BMW i Wallbox još individualnijim i učinkovitijim. Na temelju vaše unaprijed određene tarifne cijene električne energije, DCS određuje najisplativiji vremenski rok za punjenje Vašeg vozila u svakom slučaju i samostalno kontrolira postupak punjenja uzevši navedeno u obzir. Istovremeno, DCS uvijek jamči potpuno napunjeno vozilo u vrijeme najavljenog odlaska. Prisutan u nizu ConnectedDrive usluga, DCS-om se može lako upravljati putem mobilnog uređaja i uobičajenih sučelja (iDrive, CDP, BMW Connected App).

 • ChargeNow: Zadovoljstvo u električnoj vožnji raste

  Zahvaljujući intuitivnim kontrolama i usluzi mobilnosti ChargeNow, spajanje na ovu mrežu je jednostavno kao i ona sama. Zato što ChargeNow okuplja stanice za punjenje kojima upravljaju različiti pružatelji usluga u veliku jedinstvenu mrežu. Time se olakšava i ubrzava pronalaženje postaja i punjenje vašeg BMW-a i3 na putu. BMW i ConnectedDrive prikazuje sve slobodne stanice za punjenje u vašoj blizini, ne samo na navigacijskom zaslonu automobila, već i na vašem pametnom telefonu i ChargeNow internet stranici.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Podaci za BMW 225xe iPerformance Active Tourer (3):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2.7–2.3
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 61–52
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 14.2–13.4

  Podaci za BMW 330e iPerformance limuzinu (3):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2,1 do 1,9
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 49 do 44
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 11.9 do 11.0

  Podaci za BMW 530e iPerformance limuzinu (1)(3):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2,1 do 1,9
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 49 do 44
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 14,1 do 13,1

  Podaci za BMW X5 xDrive40e iPerformance (1):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 3,4 do 3,3
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 78 do 77
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 15.4 do 15.3

  Podaci za BMW 740e iPerformance (1):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2,2 do 2,0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 50 do 45
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirane): 13.1 do 12.5

  Podaci za BMW 740 Le xDrive iPerformance (1):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2,5 do 2,1
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 56 do 49
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 13.9 do 13.2

  Vrijednosti potrošnje goriva, emisije CO2 i potrošnje energije određene su prema europskoj Uredbi (EC) 715/2007 u verziji koja se primjenjuje u trenutku odobrenja tipa. Podaci se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani raspon uzima u obzir opcijsku opremu i različite veličine kotača i guma na odabranom modelu.

  (1) Vrijednosti su primjenjive do 15.04.2018. Provjerite dostupnost kod vašeg BMW zastupnika.

  Vrijednosti vozila označene s (3) već se temelje na novom WLTP propisu i prevedene su natrag u NEDC-ekvivalentne vrijednosti kako bi se osigurala usporedba vozila. [S obzirom na ta vozila, za poreze vezane uz vozila ili druge trošarine temeljene (barem između ostalog) na emisiji CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 određene su u skladu s Direktivom 1999/94/EC i Europskom uredbom u svojoj trenutnoj verziji koja se primjenjuje. Prikazane vrijednosti temelje se na potrošnji goriva, vrijednosti CO2 i potrošnji energije prema NEDC ciklusu za klasifikaciju.

  Dodatne informacije o službenoj potrošnji goriva i specifičnoj emisiji CO2 novih osobnih automobila mogu se izvući iz "priručnika o potrošnji goriva, emisiji CO2 i potrošnji energije novih osobnih automobila" koji je dostupan na svim prodajnim mjestima i na https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.