BMW i

BORN ELECTRIC.

BMW i

BMW i.

BMW i je sveobuhvatan i revolucionaran koncept održive mobilnosti. On predstavlja inovativna električna vozila i usluge mobilnosti, inspirirajući dizajn i novo razumijevanje premium klase koja je snažno definirana održivošću. I oduševljava svojim inovativnim vozilima: posve električnim BMW-om i3, automobilom za gradsku vožnju bez lokalnih izvora onečišćenja, koji je u cijelosti dizajniran na održiv način, te modelima BMW i8 Roadster i i8 Coupé kao najprogresivnijim sportskim automobilima.

Pročitajte više
BORN ELECTRIC.BMW i.

VIŠE OD AUTOMOBILA.

BMW i

BMW i.

Naš svijet se brzo mijenja: gradovi postaju megagradovi, dok se sve više ljudi sve češće kreće s jednog mjesta na drugo. Isto tako, sve više raste želja za autentičnim vrijednostima i za održivim i svjesnim načinom života. Mi u BMW-u se sustavno i sveobuhvatno okrećemo tim promijenjenim težnjama.

Pročitajte više
NOVA VIZIJA MOBILNOSTI

PREISPITANA MOBILNOST.

U BMW-u i smo doveli u pitanje sve što smo prethodno znali o mobilnosti. I u potpunosti preispitali "konceptno vozilo". S novim lokacijama proizvodnje i proizvodnim procesima. S jakim električnim pogonskim sustavom bez emisija. S vizionarskim, održivim dizajnom. Rezultat je BMW i3 i BMW i8 - moderan koncept mobilnosti koji se prilagođava individualnim zahtjevima.

Pročitajte više
PIONIR MOBILNE BUDUĆNOSTI

PIONIR MOBILNE BUDUĆNOSTI.

Električno i naelektrizirano - BMW i3 je potpuno razvijeno visokotehnološko vozilo koje nadilazi samo sebe u smjeru budućnosti. Ono redefinira mobilnost: vizionarna, inovativna i sustavno održiva. BMW i3 je više od vozila. To je stav prema životu.

Pročitajte više
HRABROST I VIZIJA

HRABROST I VIZIJA.

Kao plug-in hidridi, BMW i8 Roadster i BMW i8 Coupé kombiniraju performanse sportskog automobila uz potrošnju kompaktnog automobila. Njihov dizajn, aerodinamika i elegantni detalji dokazuju da održivost nije žrtva već stav.

Pročitajte više
ARHITEKTURA LIFE DRIVE

LIFE DRIVE ARHITEKTURA.

BMW LifeDrive je prva arhitektura vozila dizajnirana posebno za električnu mobilnost. Sve komponente šasije i pogonskog sustava kao i baterija smješteni su na apsolutno siguran način u pogonski modul. Slijedom toga, putnički modul je u potpuno dostupan kao upotrebljiv životni prostor. Po prvi puta u produkcijskom vozilu, putnički prostor je proizveden od karbona visoke čvrstoće. Karbonska vlakna su deset puta kvalitetnija od ljudskih vlasi. Ona su iznimno robusna, a teška su samo pola težine čelika. To znači veću sigurnost, manju masu i više agilnosti na cesti.

Pročitajte više
The born electrics

THE BORN ELECTRICS.

Otkad je BMW i postao stvarnost 2013. godine, električni pioniri širom svijeta voze, žive i dijele našu viziju mobilnosti budućnosti. Na društvenim medijskim platformama pružaju uvid u njihov privatni prostor, dijele svoje električne priče i trenutke svakodnevnog života s modelima BMW i3.

Pročitajte više

THE BORN ELECTRICS.

INTELIGENTNA ODRŽIVOST

INTELIGENTNA ODRŽIVOST.

Održivost u BMW-u i nije samo riječ. To je naša glavna misao vodilja. Zato smo dizajnirali cijeli životni ciklus BMW-a i3 u skladu s načelom maksimalnog očuvanja resursa i održivosti.

Pročitajte više
Razvoj

RAZVOJ.

Umjesto integriranja samo jednog električnog pogonskog sustava u postojeći model, cijeli koncept BMW i vozila dizajniran je posebno za električnu mobilnost. Time se ne utječe samo na dizajn aerodinamike vozila već i na materijale koji se koriste. Gdje god je to moguće, koristili smo održive ili reciklirane materijale.

Pročitajte više
PROIZVODNJA

PROIZVODNJA.

Nova energija za nove ideje: BMW i postrojenje u Leipzigu dobiva 100% svoje opskrbe energijom iz regenerativnih izvora, među njima četiri vjetroturbine postavljene u postrojenju posebno za tu svrhu. Karbonska vlakna se proizvode koristeći 100% snagu vode.

Pročitajte više
UPORABA

UPOTREBA.

Bez emisija - i gotovo bez buke i mirisa. Vožnja BMW-a i nije samo zabavna, već i smanjuje onečišćenje zraka, kao i u gradovima. Inovacije poput ECO PRO režima vožnje dodatno smanjuju potrošnju energije i povećavaju električni doseg.

Pročitajte više
RECIKLIRANJE

RECIKLIRANJE.

Vrijeme je za nove vrijednosti: 95% materijala od kojih je napravljen BMW i3 može se reciklirati. Na primjer, višak karbonskih vlakana može se vratiti u proizvodni proces ili reciklirati u drugim područjima. Moduli baterija također se mogu reciklirati kao privremena pohrana za solarna ili vjetroenergetska postrojenja.

Pročitajte više

VIZIONARSKA MOBILNOST.

TOLIKO POVEZANI DA STE SLOBODNI

TAKO POVEZANI DA STE SLOBODNI.

Zahvaljujući opciji BMW ConnectedDrive, BMW i vozila uživaju u najboljoj povezanosti svoje klase. Uz trajno instaliranu SIM karticu, omogućena vam je stalna povezanost sa svime što vam je važno. I sa svima koji su vam dragi.

Pročitajte više
Drive now

DRIVE NOW.

Fleksibilna premium usluga najma automobila kojom upravlja BMW i, MINI i Sixt. Preuzmite i parkirajte automobil bilo gdje: mobilnost za svaku prigodu bez pripreme.

Pročitajte više
Charge now

CHARGE NOW.

BMW i usluga mobilnosti nudi sveobuhvatnu uslugu napajanja kad ste u pokretu koristeći najveću svjetsku mrežu javnih stanica za napajanje.

Pročitajte više
BMW i ventures

PARK NOW.

Premium usluga obuhvaća parkiranje na ulici i izvan ulice. Jednostavno pronađite, rezervirajte i platite parkirno mjesto koje trebate sa samo jednom aplikacijom.

Pročitajte više
BMW i ventures

BMW i VENTURES.

BMW i Ventures ulaže u inovativna rješenja koja su usredotočena na zahtjeve mobilnosti gradskog stanovništva. Podržavamo tvrtke s rastućim potencijalom u postavljanju tijeka globalne mobilnosti za budućnost.

Pročitajte više

DAILY ELECTRIC.

E-MOBILNOST ZA SVAKI DAN

E-MOBILNOST ZA SVAKI DAN.

Kao prvo vozilo potpuno dizajnirano za električnu mobilnost, BMW i3 vam olakšava svakodnevni doživljaj održive mobilnosti. Kroz svoj temeljni princip BMW i8 utjelovljuje viziju modernog i održivog sportskog automobila. U BMW i vozillima prikazujete stil - i stav.

Pročitajte više
Nov doživljaj vozačkog užitka

U POTPUNOSTI PREISPITANO ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI.

BMW i3 i BMW i8 su pioniri nove ere. Još nedavno su se zvukovi motora mogli čuti, a sada se snaga razvija gotovo u tišini. Odjednom, u gradovima doživljavamo dinamiku na potpuno opušten način. To je zato što je BMW i redizajnirao električnu mobilnost na dosljedno novi i održiv način.

Pročitajte više
Praktično punjenje kod kuće

OLAKŠANO NAPAJANJE U UDOBNOSTI VAŠEG DOMA.

U prosjeku, automobil je parkiran 22 sata dnevno. Ovom prilikom možete optimalno iskoristiti navedno vrijeme kako biste olakšano napunili vaš BMW i3 ili BMW i8. Pomoću standardnog kabela za napajanje ili BMW i Wallbox uređaja, na primjer.

Pročitajte više
Napunite automobil gdje god bili

NAPAJANJE GDJE GOD DA SE NALAZITE.

Čak i kada ste u pokretu, postoji mnogo opcija za napajanje vašeg BMW-a i3 ili BMW-a i8. Usluga mobilnosti ChargeNow pokazuje gdje ćete naći stanice za napajanje u vašem području. Time vam se omogućuje da praktički napunite svoj automobil dok ste u kupnji, dok radite ili se opuštate.

Pročitajte više

The Born Electrics.

Suradnje BMW i marke.

BMW i Visions.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

  • Disclaimer reference invalid