PREPUSTITE SE POUZDANIM POMAGAČIMA.

Sustavi pomoći u vožnji tehnologije BMW ConnectedDrive u BMW-u serije 6 Cabrio.

Brojne inovativne tehnologije na različite vam načine pomažu u vožnji te jamče vrhunsku udobnost i sigurnost. To znači da se možete usredotočiti na ono što je doista važno – bezbrižno uživanje u vožnji.

Pročitajte više

POMOĆ U VOŽNJI PLUS.

Sustav pomoći u vožnji Plus ne sadrži samo sustave pomoći u vožnji, koja obuhvaća upozorenje na napuštanje trake, upozorenje na sudar s vozilom ili osobom uz stavljanje kočnica u stanje pripravnosti, nego i aktivni tempomat s funkcijom Stop&Go te sustav za pomoć u prometnim zastojima.
Aktivni tempomat do brzine od 210 km/h održava brzinu koju je odabrao vozač i razmak u odnosu na vozilo ispred. Vozilo čak i u gustom prometu nadzire pretjecanje i kočenje uz zadržavanje sigurnog razmaka od vozila ispred, a dođe
li do zastoja, po potrebi zaustavlja vozilo do mirovanja. Ako je upozorenje na približavanje uključeno i vozilo ispred naglo zakoči, BMW odmah reagira. Sustav djeluje u nekoliko koraka. Najprije prikazuje simbol upozorenja, zatim simbol počne bljeskati i emitira se zvučni signal, a naposljetku vozilo samo počinje snažno kočiti.

BMW Head-Up Display

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW Head-Up Display u boji izravno u vidno polje vozača projicira sve informacije važne za putovanje i tako mu omogućava da se posve usredotoči na vožnju. Prikazuje informacije o brzini vožnje, navigacijske upute, obavijesti o ograničenjima brzine s prikazom zabrane pretjecanja, zatim informacije sustava zabave, primjerice radiopostaju, naziv glazbenog broja, podatke iz adresara i pozivne liste te upozorenja sustava za pomoć u vožnji.
Simboli projicirani na vjetrobran prikazani su u boji i osobito visokoj razlučivosti. Slika se projicira tako da se čini da se nalazi otprilike 2,3 metra ispred vozila, U kombinaciji s optimalnim položajem omogućuje brzo i jednostavno očitavanje informacija uz minimalo odvraćanje pozornosti sa situacije na cesti.
Svjetlina prikaza automatski se namješta u skladu s vanjskim uvjetima danju i noću, a položaj prikaza na vjetrobranu možete podesiti kako vam najviše odgovara. Vozač usto može odabrati i koje će još informacije biti prikazane osim trenutačne brzine i upozorenja sustava pomoći u vožnji.

BMW Head-Up Display.

POMOĆ PRI PARKIRANJU.

Sustav pomoći pri parkiranju olakšava paralelno parkiranje. Bez obzira na to je li uključen ili ne, sustav uvijek mjeri raspoloživ prostor pri prolasku malom brzinom (manjom od 35 km/h) na udaljenosti manjoj od 1,5 metara od reda parkiranih vozila. Pronađe li dovoljno veliko mjesto, vozač jednostavno uključuje žmigavac, sustav pomoći pri parkiranju preuzima upravljač, a vozač to prati biranjem odgovarajućeg stupnja prijenosa i pritiskanjem papučice gasa, odnosno kočnice. Pritom sustav pomaže uputama na kontrolnom zaslonu i odgovarajućim zvučnim signalima. Na taj se način vozač može opustiti i uživati u većoj sigurnosti prilikom parkiranja.

BMW NIGHT VISION S PREPOZNAVANJEM PJEŠAKA.

BMW Night Vision s prepoznavanjem osoba omogućava vozaču vidik koji daleko premašuje svjetlosni snop dugih svjetala vozila, pa noću na vrlo velikoj udaljenosti može razaznati ljude i velike životinje. Infracrvena (termalna) kamera ugrađena u masku vozila slike šalje na kontrolni zaslon na instrumentnoj ploči. Tako vozač može razaznati ljude i životinje na udaljenosti do oko 300 metara.
Sustav u obzir uzima brzinu vozila i zakrenutost upravljača te na temelju toga izračunava predstavlja li opaženi objekt stvarnu opasnost. U slučaju neposredne opasnost na slici na kontrolnom zaslonu te na opcijskom head-up zaslonu pojavljuje se trepereći crveni simbol (životinja ili osoba). Usto se oglašava zvučni signal, a kočni sustav prelazi u stanje pripravnosti za naglo kočenje.
Sustav upozorenja automatski se uključuje pri pokretanju vozila. U slučaju opasnosti sustav oglašava upozorenje čak i ako kontrolni zaslon nije uključen. BMW Night Vision s prepoznavanjem osoba inovacija je iz palete BMW ConnectedDrive.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW Selective Beam

BMW SELECTIVE BEAM.

Sa sustavom BMW Selective Beam noćna vožnja je ugodnija i sigurnija. Po mraku nudi odličnu vidljivost bez zasljepljivanja drugih vozača. Sustav otkriva druge sudionike u prometu i selektivno ih isključuje iz dometa dugog snopa glavnih svjetala vozila. Snop dug 400 metara omogućava rano otkrivanje opasnosti i olakšava slijeđenje smjera.

POGLED NAOKOLO.

Pogled naokolo uključuje funkcije pogleda straga, panoramskog pogleda i pogleda odozgo bazirane na ugrađenim kamerama. Kamere u vanjskim zrcalim i kamera za vožnju unatrag nude pogled koji obuhvaća 270° oko vozila.
Pogled odozgo prikazuje područja sa strane vozila i tako olakšava manevriranje. Bočni pogled olakšava vožnju u područjima sa slabom vidljivošću, pa je izlazak na cestu i prilaz zbunjujućim raskršćima sigurniji. Dvije digitalne kamere s lijeve i desne strane prednjeg dijela vozila snimaju prometnu situaciju ispred vozila. Tako vozač ranije zamjećuje nadolazeća vozila pa može na vrijeme reagirati. Bočni pogled automatski se isključuje kad vozilo premaši brzinu od 15 km/h. Vozač zatim može odabrati stražnju kameru, odnosno pogled odozgo ili bočni pogled.
Sustavi kamera automatski se uključuju pri vožnji unatrag ili kad se pritisne gumb PDC-a, odnosno gumb bočnog pogleda. Slike koje snimaju kamere prikazuju se na kontrolnom zaslonu.

NAVIGACIJSKI SUSTAV PROFESSIONAL S IDRIVE TOUCH CONTROLLEROM.

Navigacijski sustav Professional ima lijepo dizajnirano sučelje i izvanrednu paletu usluga. Navigacijski sustav jednostavan je za uporabu, ima iDrive Touch Controller i Control Display te uključuje Hands-free uslugu sa USB sučeljem i glasovnim naredbama. Uključeni su i: Radio BMW Professional sa DVD pogonom i 20 GB memorije za audiozapise, uključujući bazu podataka s naslovima. Sustav također nudi prikaz alternativnih prometnih smjerova. Najtraženije točke interesa (Points of Interest, POIs), poput benzinskih postaja, hotela i sličnih lokacija, navedene su kao simboli u POI izborniku prema učestalosti njihova traženja. Ugrađen LCD zaslon u boji s dijagonalom od 10,2 inča i funkcijom dijeljenja ekrana (glavni i pomoćni) dizajniran je za najbolju čitljivost i jasnoću prikaza.
Omogućeno je vrlo jednostavno biranje iDrive Controllerom čija površina osjetljiva na dodir nudi unos navigacijskih odredišta rukopisom. Sustavom se također može upravljati izravno, gumbima sučelja, s osam funkcijskih prečaca i glasovnim naredbama. Zahvaljujući trodimenzionalnom prikazu karata koji se služi satelitskim slikama kao pozadinom – s fotografski realističnim prikazom izabranih objekata – navigacija se pretvara u uzbudljiv vizualni doživljaj.

Navigacijski sustav Professional.

  • iDrive Touch Controller

    S iDrive Touch Controllerom, dijelom navigacijskog sustava Professional, kontrolnim zaslonom možete upravljati jednom rukom. Zahvaljujući touchpadu ugrađenim u uređaj, informacije poput ciljeva za navigacijski sustav lako je unositi rukopisom.
    Njegovim okretanjem i pritiskanjem pristupate brojnim funkcijama i postavkame te listate popise. iDrive Touch Controllerom jednostavno se i intuitivno rukuje dodirom pa je od velike pomoći vozaču jer u najmanjoj mjeri smanjuje usredotočenost na cestu. Sve funkcije na koje možete utjecati iDrive Touch Controllerom prikazane su na kontrolnom zaslonu.