Dizajn BMW-a serije 6 Cabrio

POVJETARAC U KOSI.

Dizajn BMW-a serije 6 Cabrio.

Dizajniran poput glisera, s neograničenom ponudom svježeg zraka odlično se snalazi na svakoj cesti, BMW serije 6 Cabrio elegantan je automobil s dvama vratima koji zrači lakoćom svojstvenom morskom ugođaju. Meki krov se posve uvlači u karoseriju pa stvara posve ravnu, glatku bočnu liniju. Kokpitom dominiraju sportski oblikovani instrumenti. Silueta i linije posve su usredotočeni na aerodinamiku.

POVJETARAC U KOSI.Dizajn BMW-a serije 6 Cabrio.

Dizajniran poput glisera, s neograničenom ponudom svježeg zraka odlično se snalazi na svakoj cesti, BMW serije 6 Cabrio elegantan je automobil s dvama vratima koji zrači lakoćom svojstvenom morskom ugođaju. Meki krov se posve uvlači u karoseriju pa stvara posve ravnu, glatku bočnu liniju. Kokpitom dominiraju sportski oblikovani instrumenti. Silueta i linije posve su usredotočeni na aerodinamiku.

Pročitajte više

VANJSKI DIZAJN.

Gledan iz svakog kuta BMW serije 6 Cabrio utjelovljenje je dinamike, aerodinamičnosti i spremnosti na utrkivanje. Za nezaboravan pogled sprijeda zaslužna je izražajna, prema naprijed nagnuta maska na koju se sa strane, iznad velikih usisnika, nastavljaju serijska LED prednja svjetla s dnevnim svjetlima.
Promatrano sa strane, vozilo odmah privlači pozornost novooblikovanim bočnim zrcalima s integriranim žmigavcima i dugim međuosovinskim razmakom. Profinjen nabor usmjeren prema prednjem dijelu stvara dojam da će kabriolet doslovce zagristi asfalt. Svi karoserijski obrisi u svijest prizivaju dinamički dizajn brzog glisera.
With its muscular wheel housings and a powerful, solid stance, the rear offers a marked contrast to the dynamic front. Pogled ponajprije privlače stražnja svjetla u obliku slova “L”, upečatljivi završeci ispušnih cijevi te poprečne ukrasne kromirane letvice. A kad se spusti meki krov, i izdaleka je odmah jasno da je BMW serije 6 Cabrio najekskluzivniji kabriolet u ponudi BMW-ovih modela.

PRILAGODLJIVA LED PREDNJA SVJETLA.

Prilagodljiva LED prednja svjetla s ugrađenim sustavom protiv zasljepljivanja drugih sudionika u prometu automatski namještaju svjetlosni snop prema brzini vožnje i dinamički osvjetljavaju cestu ispred automobila. Osim žmigavaca i dnevnih svjetala, uključuju i funkciju prilagodljivih prednjih svjetala s promjenjivim oblikom svjetlosnog snopa u gradu i na autocesti, praćenje zavoja te BMW Selective Beam (sprečavanje zasljepljivanja vozila iz drugog smjera) koji automatski uključuje duga ili kratka svjetla. Sustav tako omogućava najbolje osvjetljenje ceste u svim uvjetima vožnje.
Pokretna prednja svjetla omogućavaju vozaču da u mraku vidi daleko u zavoj čim počne zakretati upravljač. Kako bi poboljšala vidljivost na kratke udaljenosti, svjetla za slijeđenje zavoja automatski se aktiviraju čim uključite žmigavac ili zakrenete upravljač – čak i kad vozilo miruje. Prilagodljiva prednja svjetla u svakoj situaciji osiguravaju najbolju rasvjetu ceste i tako uvelike povećavaju aktivnu sigurnost.
Sustav BMW Selective Beam dopušta vozaču da noću stalno ima uključena duga svjetla, što mu omogućuje najbolje moguće vizualne uvjete za noćnu vožnju. Sustav nadzire prisutnost vozila koja ispred voze u istom smjeru ili dolaze ususret te stalno podešava duga svjetla kako se ne bi zaslijepilo druge sudionike u prometu.

20-INČNI LAKOMETALNI KOTAČI S VIŠESTRUKIM KRAKOVIMA 616.

20-inčni lakometalni kotači s višestrukim krakovima 616

20-INČNI LAKOMETALNI KOTAČI S VIŠESTRUKIM KRAKOVIMA 616.

Krasan sportski detalj su 20-inčni lakometalni višekraki kotači 616 s run-flat gumama različitih dimenzija sprijeda i straga. Ali nije riječ samo o vizualnom dojmu − zahvaljujući izvanrednoj stabilnosti i maloj težini, oni i uvelike poboljšavaju performanse vozila. Profinjen uzorak debljih i tanjih krakova naplataka jamči najbolje provjetravanje, odnosno hlađenje kočnog sustava.

MEKI KROV.

Posve automatski meki krov ima izvanrednu zvučnu i toplinsku izolaciju. Zbog njega kabriolet s podignutim krovom ima obris sličan kupeu, a mogućnost spuštanja stražnjeg prozora odlična je za provjetravanje putničke kabine.
Želite li još više zraka, odnosno vožnju u posve otvorenom automobilu, na pritisak gumba meki se krov sklapa u kutiju smještenu u prtljažniku. Krov se i u vožnji brzinama do 40 km/h otvara za 19, a zatvara za 24 sekunde.
Čak i kad je krov zatvoren, putnici u BMW-u serije 6 Cabrio mogu uživati u osvježavajućem povjetarcu koji struji kroz kabinu – naime, svih se pet prozora može istodobno spustiti, a u tom slučaju podignuti krov štiti putnike od, primjerice, izravnog sunca ili kišice.

UNUTARNJI DIZAJN.

Elegantna, sportski uređena unutrašnjost BMW-a serije 6 Cabrio naizgled se neprimjetno nastavlja na dizajn karoserije. S opremom paketa Pure Experience prostranu, elegantnu unutrašnjost karakteriziraju meke presvlake od posebne napa kože u kombinaciji svjetlosmeđe i crne boje s raskošno dimenzioniranim ukrasnim površinama od plemenita drva 'Fineline'.
Važne informacije koje se tiču vožnje prikazuju se na visokorazlučivom slobodnostojećem kontrolnom zaslonu sa staklenim kućištem i galvaniziranim obrubom. Središnja konzola s crnom pločom izgleda impresivno, baš kao i keramički umeci na iDrive Touch Controlleru i ručici mjenjača koji ambijentu daju posebno profinjen ton. Praktični pretinci i držači čaša sprijeda i na središnjem naslonu za ruke straga nude brojne mogućnosti spremanja sitnica.

BOJE I MATERIJALI.

Visoka kvaliteta materijala sa svojom detaljnom i temeljitom završnom obradom je ono što daje BMW-u serije 6 Cabrio njegov ekskluzivni karakter. A boje također pridonose prepoznatljivoj kvaliteti svakog automobila. Jedanaest različitih boja karoserije vam je na raspolaganju za odabir za vanjštinu - od klasične i elegantne Glacier Silver boje do nove sportske Sonic Speed Blue metalne boje. Savršeno usklađeno s elegancijom unutrašnjosti, gdje mekana, ekskluzivna "Nappa" koža s proširenim značajkama u Cognac/Black boji ili Ivory White/Black okružuje presvlake i profinjene ukrasne letvice kao što su 'Fineline' smeđa visokokvalitetna drvena letvica koja dodaje još više strukture površini.

BMW Individual raspon zadovoljava potrebu za vrhunskim luksuzom. Elementi opreme kao što su BMW Individual visokokvalitetne drvene letvice ili BMW Individual letvica u potpunosti od "Merino" kože dodaju profinjenost unutrašnjosti. BMW Individual nudi jedanaest dodatnih mat ili metalik boja karoserije za osobito upečatljiv izgled vanjštine.

VRHUNSKI SURROUND AUDIOSUSTAV BANG & OLUFSEN.

Zahvaljujući novom sustavu digitalne obrade zvuka Dirac Dimensions, vrhunski surround audiosustav Bang & Olufsen stvara otvoreno i živo ozračje izvanrednog zvučnog doživljaja. Iznimno dojmljiv zvuk sustava Bang & Olufsen zasluga je 12 zvučnika ukupne snage 1000 vata, uključujući središnji zvučnik koji se automatski izdiže iz instrumentne ploče. Taj je središnji zvučnik srednjetonac načinjen po tehnologiji akustične leće, što jamči jednaku kakvoću zvuka na svim sjedalima. Audiosustav nudi dva načina rada: “Studio” za besprijekoran zvuk i “Expanded” koji stvara dojam proširenog akustičkog prostora. Audiovizualni doživljaj dopunjuje rasvjeta svih zvučnika.