BMW serije 8 Gran Coupé, bočni prikaz prilikom vožnje, inspirirajuće

THE 8

BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ

Kad se dinamika sretne s luksuzom, rezultat je nešto jedinstveno: BMW serije 8 Gran Coupé je očaravajući sportski automobil s četvero vrata s izdašnim osjećajem prostora. Njegov dizajn je estetika u svom najuzbudljivijem obliku. On uspostavlja potpuno novi jezik dizajna za luksuzne sportske automobile, čime prenosi neobuzdanu snagu i impresivnu agilnost. BMW serije 8 Gran Coupé svojim snažnim motorima drži ovo sportsko obećanje bez kompromisa na svakom metru asfalta. Čim snažan motor pošalje brojač okretaja na nove visine, pulsevi putnika se počinju penjati. U sva četiri sjedala - u neodoljivo ekskluzivnom i istovremeno impresivno sportskom ambijentu.

BMW M850i xDrive Gran Coupé:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 10.0–9.9
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 229–226

Pročitajte više
THE 8BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ

SPORTSKI DUH U SVOM NAJBOLJEM OBLIKU

ZNAČAJKE BMW-a SERIJE 8 GRAN COUPÉ

BMW serije 8 Gran Coupé, dizajn sportskog automobila

SPORTSKI BEZ IKAKVIH KOMPROMISA

DIZAJN VANJŠTINE BMW-a SERIJE 8 GRAN COUPÉ

Dinamičan sportski kupe s karakterom: Jezik dizajna BMW-a serije 8 Gran Coupé je sa svojom fascinantnom estetikom nova interpretacija luksuznog sportskog automobila. Od sportskog prednjeg kraja preko lepršave kupe siluete do izražajno dizajniranog stražnjeg kraja: ovaj prekrasan dizajn s preciznim konturama i snažnim proporcijama stvara uzbuđenje od prvog trenutka.

BMW serije 8 Gran Coupé, vozna dinamika

SNAŽNA AGILNOST

PERFORMANSE SPORTSKOG AUTOMOBILA U BMW-u SERIJE 8 GRAN COUPÉ

Učinkoviti BMW TwinPower Turbo benzinski motori BMW-a serije 8 Gran Coupé te savršeno koordinirani pogonski sklop i komponente šasije jamstvo su nezaboravnih vozačkih iskustava. Uostalom, ovaj je sportski automobil brz, snažan i izuzetno agilan, te reagira s apsolutnim autoritetom u svakoj situaciji u vožnji, a opet ima rezerve. Bilo da se radi o gradskom prometu, autocesti ili savladavanju zavojite ceste: BMW serije 8 Gran Coupé ima odgovor na sve - i onaj koji jamči maksimalno zadovoljstvo u vožnji.

BMW serije 8 Gran Coupé, dizajn opreme unutrašnjosti

ISTINSKO ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI ZA ČETVERO

SPORTSKA VOŽNJA ZA ČETIRI PUTNIKA U BMW-u SERIJE 8 GRAN COUPÉ

U BMW-u serije 8 Gran Coupé četvero putnika uživa u maksimalnom zadovoljstvu u vožnji. To je zato što dva putnika u izuzetno prostranom stražnjem kraju imaju izrazito udobna kožna sjedala s karakterom individualnih sjedala. Pružaju ugodno okruženje i izvanrednu bočnu podršku čak i tijekom dinamične vožnje i u uskim zavojima - i svim putnicima pojačava puls.

BMW serije 8 Gran Coupé, panorama stakleni krov

AMBIJENT VELIKODUŠNIH PROPORCIJA

PROSTRANOST BMW-a SERIJE 8 GRAN COUPÉ

U putničkom stražnjem kraju BMW-a serije 8 Gran Coupé dvoje odraslih uživa u impresivnom prostoru za glavu i noge i velikodušnom osjećaju prostranosti. Čak i na dugim putovanjima, zajamčena je vrhunska udobnost i savršeno opuštanje. Opcijski Panoramski stakleni krov dodatno pojačava ovaj doživljaj prostranosti i osjećaja slobode pružanjem jedinstvenih pogleda i ambijenta preplavljenog svjetlom.

BMW serije 8 Gran Coupé utjelovljuje fascinaciju automobila u svojem najekskluzivnijjem i najsportskijem utjelovljenju. Mjesto susreta izvanredne dinamike i modernog luksuza.
Domagoj Dukec, Voditelj dizajna BMW-a
BMW serije 8 Gran Coupé, dizajn luksuznog sportskog automobila

UZBUDLJIVA ESTETIKA ZA ČETVERO

UZBUDLJIVA ESTETIKA ZA ČETVERO

BMW serije 8 Gran Coupé je impresivan sportski automobil s četvero vrata koji revolucionira jezik dizajna u ovoj klasi. Snažne i precizne konture poklopca motora odnose se na impresivni potencijal koji se nalazi ispod njega. U istoj mjeri nadahnjuju isklesano međusobno djelovanje površina u bočnim dijelovima i stalna silueta kupea. Potonje se ulijeva u karakterističan stražnji dio sa snažnim ramenima koje ukazuju na neobuzdanu snagu čak i dok mirujete. Stražnji prozor ugrađen je između dviju peraja koja se spajaju u vratima prtljažnika - ekskluzivni detalj uobičajen samo u ručno izrađenim vozilima.
BMW serije 8 Gran Coupé, dizajn luksuznog sportskog automobila
BMW serije 8 Gran Coupé, obilje prostora

APSOLUTNA SLOBODA KRETANJA

APSOLUTNA SLOBODA KRETANJA

BMW serije 8 Gran Coupé nudi iznenađujuće veliku količinu prostora u putničkom stražnjem kraju, što se obično ne očekuje u sportskom automobilu. Dugi međuosovinski razmak i podignuta linija krova stvaraju puno prostora za osiguravanje izuzetno udobne količine prostora za glavu i noge stražnjim putnicima. Putovanje u luksuznom sportskom kupeu ne može biti ugodnije.
BMW serije 8 Gran Coupé, obilje prostora
BMW serije 8 Gran Coupé, karakter sportskog automobile u stražnjem kraju

POLOŽAJ SJEDALA PRVE KLASE

POLOŽAJ SJEDALA PRVE KLASE

Stražnji putnici u BMW-u serije 8 Gran Coupé uživaju u prvoklasnim jastucima izrazito udobnih kožnih sjedala sportskog stila i karakterom individualnih sjedala. Putnicima nude ugodan, zatvoreni osjećaj kada sjede, a samim tim i odličnu bočnu podršku, čak i kada se automobil vozi na dinamičan način. Svako putovanje na stražnjim sjedalima pretvara u impresivno zadovoljstvo u vožnji.
BMW serije 8 Gran Coupé, karakter sportskog automobile u stražnjem kraju
BMW serije 8 Gran Coupé, Panorama stakleni krov sa velikim staklenim površinama

SVJETLO. ZRAK. LUKSUZ

SVJETLO. ZRAK. LUKSUZ

Opcijski Panorama stakleni krov u BMW-u serije 8 Gran Coupé nudi svjež zrak kada je otvoren, pa čak i kad je zatvoren pruža atmosferu preplavljenu svjetlošću i još luksuzniji osjećaj prostranosti. Potpuno se automatski otvara i zatvara, a također je opremljen funkcijom klizanja i nagiba. A pri jakom sunčevom svjetlu integrirana zaštita od sunca može se zatvoriti pomoću promjenjivog električnog upravljanja.
BMW serije 8 Gran Coupé, Panorama stakleni krov sa velikim staklenim površinama

INDIVIDUALNI LUKSUZ SA SPORTSKIM KARAKTEROM

ZNAČAJKE UNUTRAŠNJOSTI BMW-a SERIJE 8 GRAN COUPÉ

Dizajn unutrašnjosti BMW-a serije 8 Gran Coupé zrači individualnim luksuzom sa svakim njegovim vrhunskim detaljima, a ujedno pruža jasnu izjavu o ambicioznim sportskim namjerama. Kvalitetna kožna presvlaka je vrlo ekskluzivna, svi su materijali vrhunske kvalitete i upotpunjeni su savršenom površinskom završnom obradom. U kombinaciji s majstorstvom izrade, BMW serije 8 Gran Coupé predstavlja modernu i prvoklasnu unutrašnjost s vrhunskom udobnošću i izuzetno veliku prostranost.
BMW serije 8 Gran Coupé, dizajn presvlaka u unutrašnjosti
BMW serije 8 Gran Coupé, Crafted Clarity staklene aplikacije
BMW serije 8 Gran Coupé, dizajn unutrašnjosti u stražnjem kraju
BMW serije 8 Gran Coupé, dizajn unutrašnjosti kokpita
BMW serije 8 Gran Coupé, dizajn presvlaka u unutrašnjosti

EKSKLUZIVNA SJEDALA

Opcionalna multifunkcionalna sjedala u BMW-u serije 8 Gran Coupé mogu se mijenjati aktivnim podešavanjem naslona, promjenjivim lumbalnom osloncu i ručnom kontrolom dubine sjedala kako bi se idealno uskladile s osobnim željama. Sjedala su prekrivena najekskluzivnijom kožom, poput BMW Individual presvlaka u 'Merino' koži najkvalitetnije teksture u Ivory White/Night Blue Bicolour boji s elegantnim kontrastnim prošivima.

BMW serije 8 Gran Coupé, Crafted Clarity staklene aplikacije

NAJKVALITETNIJI DETALJI

Visokokvalitetni detalji poput BMW Individual ukrasnih letvica u Piano Black boji, ekskluzivni prošivi i Galvanic detalji na kontrolama pružaju unutrašnjosti luksuzan šarm. Opcijska, ručno izrađena 'CraftedClarity' staklena aplikacija krasi ručicu prijenosa, iDrive kontroler i Start/Stop tipku. Ova značajka pruža visokokvalitetnoj unutrašnjosti izuzetnu snagu privlačnosti - kao i osvijetljen broj 8 na ručici prijenosa.

BMW serije 8 Gran Coupé, dizajn unutrašnjosti u stražnjem kraju

INDIVIDUALNA SLOBODA

Središnja konzola pune duljine u BMW-u serije 8 Gran Coupé također je prekrivena ekskluzivnom kožom i nastavlja se protočnim kretanjem do stražnjeg sjedala. Pojačava individualni karakter stražnjih sjedala i putnicima nudi mogućnost stvaranja vlastite ugodne klime. Zahvaljujući integriranom upravljaču, automatski klima uređaj i grijanje sjedala imaju mogućnost individualnog podešavanja za svakog putnika.

BMW serije 8 Gran Coupé, dizajn unutrašnjosti kokpita

SPORTSKI I LUKSUZAN AMBIJENT

Sportski kokpit u BMW-u serije 8 Gran Coupé odiše jedinstvenom elegancijom i pruža apsolutnu orijentaciju vozaču. S intuitivnim upravljačkim konceptom najnovije generacije, imate na raspolaganju relevantne podatke u svakom trenutku, dok vam M kožni upravljač s ručicama za prijenos na mjenjaču omogućava da sve držite pod kontrolom. Sve površine, tipke i kontrole imaju osjećaj prve klase i elegantno zaokružuju luksuzni ambijent.

BMW serije 8 Gran Coupé, xDrive vozna dinamika

BESKOMPROMISNO VOZNO ISKUSTVO

BESKOMPROMISNO VOZNO ISKUSTVO

Predviđena uzbuđenja: zahvaljujući inovativnom pogonskom sklopu i komponentama šasije, BMW serije 8 Gran Coupé nudi vrhunsku sportsku razinu. 8-stupanjski Steptronic Sport prijenos omogućuje posebno sportske promjene brzina, dok prilagodljivi M ovjes osigurava samopouzdanu dinamiku na svakoj površini. Nisko težište i visoka osnovna čvrstina karoserije osiguravaju pravo zadovoljstvo u vožnji.
BMW serije 8 Gran Coupé, xDrive vozna dinamika
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo osmerocilindarski motor

UBRZAVAČ PULSA

UBRZAVAČ PULSA

Sa 4,4-litarskim zapreminom i 390 kW (530 KS), BMW TwinPower Turbo osmerocilindarski benzinski motor maksimalno pojačava i brojač okretaja i vozačev puls. Snažni bi-turbo motor ubrzava BMW M850i xDrive Gran Coupé od 0 do 100 km/h u 3,9 sekundi uz okretni moment od 750 Nm. To su brojke koje su obično rezervirane za trkačke automobile. Razlog leži u brojnim komponentama koje potječu iz moto sporta. Dva Twin-Scroll turbopunjača s ispušnim plinovima optimiziraju izlaznu snagu i pružaju impresivne performanse. Odlučno naglašen punokrvnim zvukom osmerocilindarskog motora od kojeg se naježite.
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo osmerocilindarski motor
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo šesterocilindarski motor

IMPRESIVNA SNAGA

IMPRESIVNA SNAGA

Novorazvijeni BMW TwinPower Turbo šesterocilindarski benzinski motor zapremine 3,0 litara i 250 kW (340 KS) pruža impresivnu snagu i visoku učinkovitost s malom masom. Zahvaljujući okretnom momentu od 500 Nm, pogonski jedinica u BMW-u 840i pruža maksimalno zadovoljstvo u vožnji uz ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5,2 sekunde. I kod ubrzavanja i prilikom vožnje na vijugavim cestama. Zahvaljujući svilenkasto ugodnim voznim karakteristikama, motor nudi i samopouzdano iskustvo vožnje superlativne klase za vrijeme dugih putovanja - uvijek praćeno nadahnjujućim zvukom šesterocilindarskog baritona i umjerenom potrošnjom goriva.
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo šesterocilindarski motor
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Individual tročetvrtinski prikaz prednjeg kraja
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Individual tročetvrtinski prikaz stražnjeg kraja
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Individual kokpit
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Individual stropna obloga
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Individual oprema unutrašnjosti

BMW INDIVIDUAL – IZRAZ INDIVIDUALNOG STILA

Pružite svoj osobni karakter BMW-u serije 8 Gran Coupé. Ekskluzivne opcije opreme BMW Individual nude velik broj jedinstvenih završnih boja karoserije sa spektakularnim prelijevajućim ili svjetlucavim efektima - poput Tanzanite Blue metalik boje - kako bi luksuznom sportskom automobilu pružio jedinstven izgled. Najfinije kožne presvlake vrhunske kvalitete, s potpuno ručno šivanim sjedalima, dodatno krase plemenitu unutrašnjost s brojnim nijansama boja i vrhunskim kontrastnim prošivima - jedan od primjera je BMW Individual presvlaka u potpunosti od 'Merino' kože u Ivory White izvedbi s kontrastnom Tartufo izvedbom. Sportski i luksuzni ambijent zaokružuju ekskluzivne BMW Individual ukrasne letvice u Piano Black boji i Individual stropna obloga u Alcantari.

Mlada žena na tirkiznoj pozadini

ISTRAŽITE MODERAN LUKSUZ

BMW LUKSUZNA KLASA

ISTRAŽITE MODERAN LUKSUZ

BMW LUKSUZNA KLASA

Potrošnja goriva i emisije CO2.

BMW M850i xDrive Gran Coupé:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 10.0–9.9
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 229–226

Podaci o potrošnji goriva, emisiji CO2 i potrošnji energije utvrđeni su u skladu s propisanim postupkom mjerenja VO (EU) 715/2007 u verziji koja je bila primjenjiva u trenutku homologacije tipa. Podaci se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani raspon uključuje dodatnu opremu i različite veličine kotača i guma na odabranom modelu.

Daljnje informacije o službenoj potrošnji goriva i službenim specifičnim emisijama CO2 za nova osobna vozila mogu se naći u 'Smjernicama o potrošnji goriva i putničkih vozila za nove putničke automobile', koje su besplatno dostupne na svim prodajnim mjestima i od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka i na https://www.dat.de/co2

Vrijednosti se već temelje na novoj WLTP regulativi i prevode se natrag u vrijednosti ekvivalentne NEDC kako bi se osigurala usporedba između vozila. Za poreze u vezi s vozilima ili druge dažbine koje se zasnivaju (barem između ostalog) na emisiji CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.

Pročitajte više