PREGLED BMW SERIJE 8.

Krajem 80-ih, nasljednik BMW-a serije 6 (E24) iznenadio je stručnjake. Sada se coupé zove BMW serija 8. Značajno je veći, ima potpuno novi oblik karoserije i može se pohvaliti najnovijom tehnologijom. BMW serije 8 coupé kombinira tehnički napredak s maksimalnom dinamikom vožnje i performansama, s ekskluzivnošću luksuznog automobila visoke klase.

Gotovo 20 godina kasnije, sadašnja generacija temelji se na istom principu. Potpuno revidirani dizajn s revolucionarnim stilom susreće najnoviju evoluciju u inženjerstvu – uključujući najsnažniji motor ikada u BMW-ovom proizvodnom vozilu. Ova precizna, nenadmašna dinamika može se vidjeti u pogonu, kontroli i performansama. Estetika, udobnost i snaga u potpunosti su prikazani u tri oblika karoserije – Coupé, Cabrio i Gran Coupé.

Pročitajte više

Snaga. Kontrola. Udobnost. Zahvaljujući svom jedinstvenom dizajnu, iznimnoj agilnosti i impresivnim motorima, BMW serije 8 Coupé podiže i brojač okretaja i razinu adrenalina. U kombinaciji s ekskluzivnim trkaćim značajkama, luksuzni sportski automobil savršen je spoj vrhunske kvalitete i maksimalnih performansi.

BMW serije 8 Cabrio: sportski automobil u BMW luksuznoj klasi i pionir novog stila slobode. Automobil usavršen do najsitnijih detalja koji izražava svoj dinamičan potencijal s nevjerojatnom elegancijom. Njegov dizajn: snažan i estetski. Njegov pogonski sustav: vrlo okretan i iznimno snažan. Ovo vozilo redefinira koncept luksuznog sportskog automobila na vrlo emocionalan način. U njemu apsolutna udobnost susreće tehnološke inovacije - a ambiciozni sportski dojam susreće neograničeno zadovoljstvo u vožnji.


BMW serije 8 Gran Coupé je očaravajući sportski automobil s četvero vrata s izdašnim osjećajem prostora. Njegov stil zasnovan je na potpuno novom jeziku dizajna za luksuzne sportske automobile, čime prenosi neobuzdanu snagu i impresivnu agilnost. BMW serije 8 Gran Coupé svojim snažnim motorima drži ovo sportsko obećanje bez kompromisa na svakom metru asfalta. U sva četiri sjedala - u neodoljivo ekskluzivnom i istovremeno impresivno sportskom ambijentu.

Pročitajte više

5 KARAKTERISTIKA BMW SERIJE 8.

 • 01 Beskompromisna dinamika vožnje
 • 02 Dizajn koji spaja stil i savršenstvo
 • 03 Ekskluzivni materijali, iznimne završne obrade boje: Svaki BMW serije 8 je jedinstven
 • 04 uvjerljiva izdanja vozila: BMW serije 8 Coupé, serije 8 Cabrio ili serije 8 Gran Coupé
 • 05 Luksuz napretka: Uvijek na čelu sigurnosnih i pomoćnih sustava
BMW serije 8 Coupé (G15) tročetvrtinski pogled sprijeda BMW serije 8 Cabrio (G14) tročetvrtinski pogled sprijeda BMW serije 8 Gran Coupé (G16) 7/8 pogled s boka, svi u mirovanju

KRATKA POVIJEST BMW SERIJE 8.

Otkrijte povijest modela BMW serije 8 i upoznajte najnovije kupee – zajedno s podrijetlom ovih elegantnih, moćnih luksuznih sportskih automobila.

Pročitajte više

KRATKA POVIJEST BMW SERIJE 8.

PRVA GENERACIJA BMW SERIJE 8.

BMW serije 8 Coupé (E31) 7/8 pogled s boka u mirovanju

(E31)

Prilikom lansiranja na Međunarodnom sajmu automobila (IAA) u Njemačkoj 1989., efektivni nasljednik BMW-a serije 6 (E24) toliko je dobro prihvaćen da je 5000 prednaručeno prije nego što je prvi BMW 850i uopće isporučen. Tijelo u obliku klina s dugom haubom i strmim stražnjim dijelom dizajnirao je Klaus Kapitza. Njegova ravna prednja strana podsjeća na BMW M1. Tečne, iznimno elegantne linije obećavaju performanse koje lako postiže V12-cilindrični motor sa svojih pet litara obujma i snagom od 220 kW (300 KS).

Njegove brojne tehničke inovacije čine ovaj automobil najmodernijim vozilom koje je BMW napravio krajem 80-ih. Ažuriranja uključuju opcijsku samoupravljajuću stražnju osovinu i nove sustave pomoći, kao što su DSC sustav stabilnosti, servo upravljač s promjenjivom brzinom i elektronička kontrola amortizera (EDC) dostupna na BMW-u 850i. Serija 8 je prvi BMW koji ima vrijednost Cd manju od 0,3 i multipleks sustav za umrežavanje različitih upravljačkih sustava.

1992. predstavlja lansiranje još snažnije verzije – 850Csi – koja proizvodi 380 kW (280 KS) snage s 5,6 litara obujma. Godinu dana kasnije, 4,0-litreni 8-cilindarski motor sa snagom od 210 kW (286 KS) upotpunjuje ponudu motora. Druga verzija 12-cilindarske jedinice, BMW 850Ci, dostupna je 1994. godine i proizvodi 240 kW (326 KS) s obujmom od 5,4 litre. BMW 840 također je dostupan u Ci verziji 1995. BMW serija 8 kombinira najbolje od tehnologije, aerodinamike i dizajna. Avangardna elegancija i ekskluzivni luksuz sjedinjuju se s izvanrednim performansama – značajke koje su oživljene BMW-om serije 8 iz 2018. (G14, G15, G16). Do kraja proizvodnje 1999. godine, više od 30.000 jedinica luksuznog coupéa sišlo je s proizvodne trake.

Razdoblje proizvodnje: 1989–1999
Motori: 4,0–5,6 litara (160–280 kW, 218–380 KS), 8- i 12-cilindarski
Duljina/širina/visina: 4.780 mm/1.885 mm/1.340 mm.

DRUGA GENERACIJA BMW SERIJE 8.

BMW serije 8 Coupé (G15) tročetvrtinski pogled sprijeda u mirovanju

(G15)

Nasljednik BMW-a serije 6 (F13) idealna je kombinacija najviše kvalitete i maksimalnih performansi. Jedinstveni dizajn već pokazuje ambiciju luksuznog sportskog coupéa. Ravna prednja svjetla s opcijskim laserskim osvjetljenjem naglašavaju ravnu, nisko ležeću siluetu i predstavljaju novi estetski oblik. Jasno ocrtane linije, mišićava ramena i ravna linija krova kombiniraju karakter sportskog automobila sa težnjom luksuzne klase BMW.

Interijer oduševljava svojim progresivnim stilom, u kojem je sve usmjereno u jednom smjeru: naprijed. Luksuzni materijali iznutra, kao što su unutarnje obloge izrađene od visokokvalitetnog drva i individualni BMW kožni elementi, obećavaju izvanredan osjećaj. A mnoštvo jedinstvenih završnih boja znači da savršeno izražavaju individualne preferencije.

Digitalni kokpit sportskog automobila osigurava pouzdanu kontrolu nad snagom vozila, a BMW serija 8 uvijek sadrži inovativne tehnologije poput najnovijih sigurnosnih i pomoćnih sustava.

Beskompromisna dinamika vožnje preuzeta je izravno iz moto sporta, kao i XDrive sustav pogona na sve kotače, M sportski diferencijal i elektromehanička stabilizacija pri prevrtanju. Zajedno s karakterističnim visoko učinkovitim i snažnim pogonskim sustavima, BMW serije 8 Coupé isporučuje maksimalnu snagu – do 460 kW (625 KS) u M8 Competition Coupéu – iz 8-cilindarskog motora s dvostrukim turbopunjačem. U to vrijeme, to je najsnažniji motor svih BMW-ovih serijskih vozila.

Razdoblje proizvodnje: 2018 – danas
Motori: 3,0–4,4 litre (245–460 kW, 333–625 KS), 6- i 8-cilindarski
Duljina/širina/visina: 4,843–4,867 mm/1,902–1,907 mm/1,339–1,362 mm

BMW serije 8 Cabrio (G14) tročetvrtinski pogled sprijeda u mirovanju

(G14)

Dostupan od 2019. godine, BMW serije 8 Cabrio nudi jedinstveno iskustvo na otvorenom. Tkanina se preklapa poput coupéa i otvara se za manje od 15 sekundi, dok deflektor vjetra osigurava neometani užitak u vožnji. Zahvaljujući svojim trkaćim genima, BMW M8 Competition Cabrio ubrzava od starta do 100 km/h za samo 3,3 sekunde. Precizno podešeno podvozje s aktivnom samoupravljačkom stražnjom osovinom olakšava dinamično skretanje u zavojima. Samouvjereni dizajn vozila govori sam za sebe i obećava zadivljujući, senzualni sportski duh svojom elegantnom siluetom i snažnim repom.

Interijer, savršena simbioza luksuza i performansi, izrađen je od izuzetnih materijala kao što je opcionalna presvlaka od kože „Merino“ s kontrastnim prošivanjem. Još jedan vrhunac je opcionalna aplikacija za staklo "Crafted Clarity". Njegovi ručno izrađeni stakleni elementi na mjenjaču, iDrive kontroleru i gumbu za pokretanje/zaustavljanje podižu izgled i osjećaj unutrašnjosti.

BMW serije 8 Cabrio uvijek je neusporedivo, ekskluzivno iskustvo. Dolazi kao BMW M8 Competition Cabrio s M TwinPower Turbo 8-cilindričnim motorom ili kao opcija sa 6-cilindarskim motorom.

Razdoblje proizvodnje: 2019 – danas
Motori: 3,0–4,4 litre (245–460 kW, 333–625 KS), 6- i 8-cilindarski
Duljina/širina/visina: 4.843–4.867 mm/1.902–1.907 mm/1.339–1.353 mm

BMW serije 8 Gran Coupé (G16) tročetvrtinski pogled straga u vožnji

(G16)

Također dostupan od 2019., BMW serije 8 Gran Coupé s četiri vrata kombinira ekstravagantni luksuz i senzacionalne performanse u vožnji kupea BMW serije 8 s impresivnom količinom prostora. Dugi međuosovinski razmak i blago podignuta linija krova pružaju velikodušan prostor za glavu i noge. Panoramski stakleni krov omogućuje puno svjetla i, po potrebi, svježeg zraka u vozilo s funkcijom klizanja i podizanja. Štoviše, stvara nesmetan pogled od prednjeg prema stražnjem staklu.

Unutrašnjost, prvoklasna završna obrada i visokokvalitetna koža – koja se može ručno šivati ​​na zahtjev – oduševljavaju osjetila. Unutrašnjost se može prilagoditi do najsitnijih detalja, poput BMW Live Cockpit Professional, koji ima zaslon s instrumentima visoke razlučivosti, kontrolni zaslon na središnjoj konzoli i BMW Head-Up zaslon. Njima se može upravljati dodirom ili putem iDrive kontrolera, kao i gestom ili glasovnim naredbama.

Izvana, luksuzni sportski coupé revolucionira stil unutar svoje klase sa atletskim prednjim dijelom, tečnom siluetom i upečatljivim repom. Elegantni bočni dijelovi pokazuju izvanredne završne obrade boje koje imaju poseban sjaj i efekte svjetlucanja.

Snažni turbo benzinski motori s dvostrukom snagom i common-rail dizel motor s dvostrukim turbo punjenjem daju BMW-u serije 8 Gran Coupé jedinstvenu agilnost i dinamiku vožnje koja vozilo stavlja na čelo svoje klase. Oni su naglašeni niskim težištem i visokom krutošću tijela.

BMW serije 8 Gran Coupé jamči vrhunsku vožnju u gradu, na autocesti i zavojitim seoskim cestama. I idealan je partner za daleka cestovna putovanja i putovanja.

Razdoblje proizvodnje: 2019 – danas
Motori: 3,0–4,4 litre (245–460 kW, 333–625 KS), 6- i 8-cilindarski
Duljina/širina/visina: 5,074–5,098 mm/1,932–1,948 mm/1,401–1,420 mm

BMW rabljena vozila ispred BMW zastupništva

BMW RABLJENA VOZILA.

BMW M8 Coupé (F92) tročetvrtinski pogled straga u mirovanju sa modelom

BMW SERIJE 8 COUPÉ M AUTOMOBILI.

BMW serije 8 Coupé (G15) tročetvrtinski pogled sprijeda u mirovanju

BMW SERIJE 8 COUPÉ.

BMW serije 8 Cabrio (G14) tročetvrtinski pogled s boka u mirovanju

BMW SERIJE 8 CABRIO.

BMW serije 8 Gran Coupé (G16) tročetvrtinski pogled straga u vožnji

BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • BMW serije 8 Coupé:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirano): 10,8–6,2
  Emisije CO2 u g/km (kombinirano): 247–163

  BMW M8 Coupé:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirano): 11,4–11,0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirano): 260–251

  BMW serije 8 Cabrio:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirano): 10,9–6,4
  Emisije CO2 u g/km (kombinirano): 248–168

  BMW M8 Cabrio:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirano): 11,6–11,2
  Emisije CO2 u g/km (kombinirano): 264–255

  BMW serije 8 Gran Coupé:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirano): 11,0–6,4
  Emisije CO2 u g/km (kombinirano): 252–167

  BMW M8 Gran Coupé:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirano): 11,6–11,2
  Emisije CO2 u g/km (kombinirano): 264–256

  Službeni podaci o potrošnji goriva, emisiji CO2, potrošnji električne energije i električnom dometu utvrđeni su u skladu s propisanim mjernim postupkom iu skladu s Uredbom (EU) 715/2007 s izmjenama i dopunama. WLTP brojke uzimaju u obzir svaku dodatnu opremu u slučaju raspona. Za vozila koja su nedavno homologirana od 01.01.2021., službene specifikacije postoje samo prema WLTP-u. Dodatne informacije o NEDC i WLTP metodama mjerenja možete pronaći na www.bmw.de/wltp