BMW eDrive.

VIŠE ENERGIJE. MANJE GORIVA.

BMW eDrive.

BMW iPerformance

Koncept električnog pogona BMW eDrive nudi maksimalnO zadovoljstvo u vožnji - i to gotovo tiho i bez emisija. Tri komponente čine jezgru BMW eDrivea: električni motor, litij-ionske baterije visokih performansi i inteligentno upravljanje energijom.

VIŠE ENERGIJE. MANJE GORIVA.BMW eDrive.

Koncept električnog pogona BMW eDrive nudi maksimalnO zadovoljstvo u vožnji - i to gotovo tiho i bez emisija. Tri komponente čine jezgru BMW eDrivea: električni motor, litij-ionske baterije visokih performansi i inteligentno upravljanje energijom.

Pročitajte više
BMW eDrive
BMW eDrive
BMW eDrive

MOBILNOST KOJA GLEDA U BUDUĆNOST ZAHVALJUJUĆI OPCIJI BMW eDRIVE.

Koncept pogona BMW eDrive ima impresivnu dinamiku. S kombinacijom električnog motora, litij-ionske baterije visokih performansi i inteligentnog upravljanja energijom, pruža nadahnjujuće okretan doživljaj vožnje i ubrzanje koje oduzima dah. A kada se vozi isključivo na električnu energiju, vožnja je bez lokalnih emisija.

 • Električni motor

  Električni motor je inovativan razvoj BMW grupe i sastavni je dio svih BMW-ovih električnih modela. S napunjenom baterijom, BMW serije 7 iPerformance nudi, primjerice, maksimalni raspon od 48 kilometara u isključivo električnom načinu vožnje. To znači da će biti moguće pokriti većinu svakodnevnih udaljenosti bez lokalnih emisija. Ovisno o zahtjevima, električni motor se također može koristiti za postizanje osobito snažnih kratkih ubrzanja - kao što je slučaj kod pretjecanja.

 • Litij-ionska baterija visokih performansi

  Sva vozila s BMW eDrive tehnologijom dobivaju svoju energiju za električnu vožnju iz visokotehnološkog uređaja za pohranu električne energije. Litij-ionske baterije visokih performansi kombiniraju se s rashladnim sustavom koji stalno drži bateriju na optimalnoj radnoj temperaturi, čime se povećava maksimalna snaga i vijek trajanja. Punjenje je moguće gdje god je dostupna struja. Dovoljna je i konvencionalna kućna utičnica od 230 V.

 • Inteligentno upravljanje energijom

  Najbolja moguća učinkovitost i performanse koje su uvijek dostupne - ključni zadatak inteligentnog upravljanja energijom je jamčiti oboje. Dodatno nadzire daljnje funkcije BMW EfficientDynamics koje su posebno koordinirane za pogonske sustave sa sinkronim električnim motorom.

  Inteligentno upravljanje energijom optimizira učinkovitost električnog pogonskog sustava i baterije visokih performansi prediktivnom operativnom strategijom. Navigacijski podaci koriste se za izračun optimalnog vremena za vožnju električnom energijom ili punjenja baterije, unaprijed, ovisno o najprikladnijoj ruti i situaciji u vožnji. Time se štedi do deset posto energije - što vozaču omogućuje potpuno veću udaljenost koju može preći isključivo na električni pogon.

  Regeneracija kočione energije osigurava da se kinetička energija koja se oslobađa pri kočenju ili usporavanju sprema u litij-ionsku bateriju visokih performansi gdje je dostupna u bilo kojem trenutku kako bi se povećala ukupna učinkovitost.

  S ECO PRO načinom rada, pritisak na tipku je sve što je potrebno da se svi sustavi vozila okrenu prema učinkovitosti - i inteligentnom korištenju rezervi energije. Da bi to postigli, inteligentno upravljanje energijom smanjuje funkcije udobnosti prema potrebama vozača. Osim toga, vozač dobiva savjete za posebno učinkovitu vožnju preko upravljačkog zaslona kako bi se povećao maksimalni domet.

BMW X5 eDrive

BMW X5 eDRIVE.

BMW X5 eDRIVE.

BMW X5 40e prvi je BMW-ov SAV (Sports Activity Vehicle) koji je spojio BMW-ov pametni sustav pogona na četiri kotača s BMW-ovim inovativnim sustavom priključnog hibrida. U ovoj se kombinaciji vozilo ističe prepoznatljivim BMW-ovim sportskim karakterom i luksuznim ozračjem, ali i učinkovitošću i ekološkom prihvatljivošću.

 

Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 3,4-3,3
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 78-77
Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 15,4-15,3

Pročitajte više

SVI MODELI S BMW eDRIVE TEHNOLOGIJOM

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Podaci za BMW 225xe iPerformance Active Tourer (3):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2.7–2.3
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 61–52
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinirana): 14.2–13.4

  Podaci za BMW 330e iPerformance limuzinu (3):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2.1 do 1.9
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 49 do 44
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinirana): 11.9 do 11.0

  Podaci za BMW 530e iPerformance limuzinu (1)(3):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2.1–1.9
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 49–44
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinirana): 14.1 do 13.1

  Podaci za BMW 740e iPerformance (1):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2.2 do 2.0
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 50 do 45
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinirana): 13.1 do 12.5

  Podaci za BMW 740Le xDrive iPerformance (1):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2.5 do 2.1
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 56 do 49
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinirana): 13.9 do 13.2

  Podaci za BMW X5 xDrive40e iPerformance (1):
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 3.4 do 3.3
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 78 do 77
  Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinirana): 15.4 do 15.3

  Vrijednosti potrošnje goriva, emisije CO2 i potrošnje energije određene su prema europskoj Uredbi (EC) 715/2007 u verziji koja se primjenjuje u trenutku odobrenja tipa. Podaci se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani raspon uzima u obzir opcijsku opremu i različite veličine kotača i guma na odabranom modelu.

  (1) Vrijednosti su primjenjive do 15.04.2018. Provjerite dostupnost kod vašeg BMW zastupnika.

  Vrijednosti vozila označene s (3) već se temelje na novom WLTP propisu i prevedene su natrag u NEDC-ekvivalentne vrijednosti kako bi se osigurala usporedba vozila. [S obzirom na ta vozila, za poreze vezane uz vozila ili druge trošarine temeljene (barem između ostalog) na emisiji CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.]

  Dodatne informacije o službenoj potrošnji goriva i specifičnoj emisiji CO2 novih osobnih automobila mogu se izvući iz "priručnika o potrošnji goriva, emisiji CO2 i potrošnji energije novih osobnih automobila" koji je dostupan na svim prodajnim mjestima i na https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.