Motori BMW TwinPower Turbo

VIŠE POTISKA. MANJE ŽEĐI.

BMW TwinPower Turbo motori.

Inovativni benzinski i dizelski motori s BMW TwinPower Turbo tehnologijom čine središnji dio svakog BMW-a. Kombiniraju najnovije sustave ubrizgavanja, potpuno promjenjivu kontrolu performansi i inovativnu tehnologiju turbopunjača.

VIŠE POTISKA. MANJE ŽEĐI.BMW TwinPower Turbo motori.

Inovativni benzinski i dizelski motori s BMW TwinPower Turbo tehnologijom čine središnji dio svakog BMW-a. Kombiniraju najnovije sustave ubrizgavanja, potpuno promjenjivu kontrolu performansi i inovativnu tehnologiju turbopunjača.

Pročitajte više
Obitelj motora BMW EfficientDynamics
Obitelj motora BMW EfficientDynamics

BMW TWINPOWER TURBO BENZINSKI MOTORI.

Inovativni trocilindarski benzinski motor sa svojom iznimnom glatkoćom, četverocilindarski benzinski motor i BMW TwinPower Turbo redni šesterocilindarski benzinski motor, višestruki dobitnik nagrade "Motor Godine" - svi su postavili nove standarde. Posljedna generacija obitelj BMW EfficientDynamics pokazala se ekonomičnija, nižih emisija i moćnija od svojih prethodnika.

Da bi se povećala učinkovitost i dinamika, ovaj inovativni paket - prekretnica u strategiji BMW EfficientDynamics - kombinira najnoviju tehnologiju ubrizgavanja i potpuno reguliranu kontrolu ventila Valvetronic, uključujući dvostruki VANOS s inovativnom tehnologijom turbopunjača. Rezultat je posebno učinkovit pogonski sustav koji impresivno ilustrira stručnost stručnjaka za BMW motore.

Redni šesterocilindarski benzinski motor M TwinPower Turbo

DVIJE DISCIPLINE. JEDAN PRVAK.

Još bolje performanse, čak i manja potrošnja: M TwinPower Turbo redni šesterocilindarski benzinski motor.

BMW M4 Coupé (3):
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 10,0 – 9,9
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 227-225

Pročitajte više

DVIJE DISCIPLINE. JEDAN PRVAK.

Još bolje performanse, čak i manja potrošnja: M TwinPower Turbo redni šesterocilindarski benzinski motor.

BMW M550d xDrive

BMW TWINPOWER TURBO DIZEL MOTORI.

U BMW Twin Power Turbo dizelskim motorima ogleda se sustavna primjena načela BMW EfficientDynamics: kombinirajući vrhunske vrijednosti u ekonomičnosti, prinosu snage i radnim karakteristikama s niskom potrošnjom goriva. Nema sumnje o njihovoj učinkovitosti i dinamici. Istodobno, BMW TwinPower Turbo trocilindarski dizelski motori kao idealni motori ulazne razine, inovativni BMW TwinPower Turbo četverocilindarski dizelski motori i posebno moćni BMW TwinPower Turbo redni šesterocilindarski dizelski motori vrše svoj rad s izvanredno niskim emisijama i malo trenja. Stoga je maksimalno zadovoljstvo u vožnji zajamčeno. Dizelske jedinice s aluminijskom laganom konstrukcijom obitelji BMW EfficientDynamics imaju turbopunjenje s promjenjivom geometrijom turbine. Ubrizgavanje goriva je odgovornost zajedničkog voda („common rail”) najnovije generacije.

BMW M550d xDrive

NEVJEROJATNO SNAŽAN. NEVJEROJATNO ŠTEDLJIV.

Redni šesterocilindarski dizelski motor M Performance TwinPower Turbo spaja sustav izravnog ubrizgavanja sa zajedničkim vodom (Common Rail) s jedinstvenim sustavom trostupanjskog turbopunjenja s promjenjivom geometrijom. Iznimno brze reakcije i velik okretni moment dostupan od niskih okretaja u širokom rasponu okretaja obilježje su ovog jedinstvenog motora.

 

Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana) BMW-a M550d xDrive: 6,2
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 162

Uvijek stupanj ispred

STEPTRONIC PRIJENOS S 8 STUPNJEVA. UVIJEK JEDNU BRZINU ISPRED.

Omogućuje savršenu isporuku snage, smanjuje potrošnju goriva i povećava sportske mogućnosti i dinamiku: Steptronic prijenos s 8 stupnjeva.

STEPTRONIC SPORT PRIJENOS S 8 STUPNJEVA.

Steptronic Sport prijenos s 8 stupnjeva omogućuje znatno veću razinu mijenjanja brzina i udobnosti vožnje zahvaljujući manjim brzinama prijenosa i minimalnim intervalima okretaja. Time se kombinira maksimalna udobnost s osjećajem impresivne dinamike i smanjenom potrošnjom goriva. A pomoću opcije Launch Control, vaš BMW će impresionirati od starta, čak i prilikom stajanja. Ključna riječ: maksimalno ubrzanje. Jednim kratkim pritiskom na tipku DSC, pomaknite ručicu mjenjača u 'S' položaj, podesite kočnice i aktivirajte kick-down funkciju snažnim pritiskom na papučicu gasa - sada otpustite kočnice i saznajte što znači okretni moment.

BMW BluePerformance.

BMW BluePerformance tehnologije smanjuju dušikov oksid (NOx), koji proizvodi dizelski motor, na minimum. Uz filter dizel čestica i NOx katalitički pretvarač, u nekim je modelima ugrađen SCR katalitički pretvarač (SCR = selektiva katalitička redukcija) s AdBlue® ubrizgavanjem. Te tehnologije dodatno optimiziraju emisije dizel motora.

Pročitajte više
 • Modeli s BMW BluePerformance tehnologijama

POTROŠNJA GORIVA I EMISIJE CO2.

 • Potrošnja goriva i emisije CO2 za BMW i8 (3):
  Kombinirana potrošnja goriva u l/100 km: 1.9
  Kombinirane emisije CO2 u g/km: 42
  Kombinirana potrošnja električne energije u kWh/100 km: 14.0

  Podaci izvan zagrada odnose se na osnovni model s prijenosom prema osnovnoj opremi; podaci u zagradama na modelu s opcijski dostupnim prijenosom (vidi posebnu opremu).

  Vrijednosti potrošnje goriva, emisije CO2 i potrošnje energije određene su prema europskoj Uredbi (EC) 715/2007 u verziji koja se primjenjuje u trenutku odobrenja tipa. Podaci se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani raspon uzima u obzir opcijsku opremu i različite veličine kotača i guma na odabranom modelu.

  (1) Vrijednosti su primjenjive do 15.04.2018. Provjerite dostupnost kod vašeg BMW zastupnika.

  Vrijednosti vozila označene s (3) već se temelje na novom WLTP propisu i prevedene su natrag u NEDC-ekvivalentne vrijednosti kako bi se osigurala usporedba vozila. [S obzirom na ta vozila, za poreze vezane uz vozila ili druge trošarine temeljene (barem između ostalog) na emisiji CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 određene su u skladu s Direktivom 1999/94/EC i Europskom uredbom u svojoj trenutnoj verziji koja se primjenjuje. Prikazane vrijednosti temelje se na potrošnji goriva, vrijednosti CO2 i potrošnji energije prema NEDC ciklusu za klasifikaciju.

  Dodatne informacije o službenoj potrošnji goriva i specifičnoj emisiji CO2 novih osobnih automobila mogu se izvući iz "priručnika o potrošnji goriva, emisiji CO2 i potrošnji energije novih osobnih automobila" koji je dostupan na svim prodajnim mjestima i na https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.