BMW X1 je savršeno vozilo za one koji žele interpretirati zadovoljstvo u vožnji u skladu s vlastitim potrebama i željama. Njegove SAV (Sports Activity Vehicle - Vozilo za sportske aktivnosti) proporcije pokazuju impresivnu primjenu, a unutrašnjost ogromnu fleksibilnost. Kroz izdanja BMW xLine i BMW Sport Line nude se dva svjetska dizajna koja vam omogućuju postavljanje posebnih naglasaka na vanjštinu i unutrašnjost. Zahvaljujući kombinaciji BMW EfficientDynamics mjera i učinkovitim BMW TwinPower Turbo benzinskim i dizelskim motorima, BMW X1 ima impresivno nisku potrošnju i vrijednosti emisija u svim verzijama motora.

Kao prvo vozilo za sportske aktivnosti, BMW X3 je nekoć bio utemeljitelj svoje klase vozila. Uz to što je sadašnja generacija pokretač inovacija unutar svog segmenta: s progresivnim funkcijama kao što su djelomično autonomna vožnja i inteligentni BMW xDrive pogon na sve kotače, BMW X3 podiže zadovoljstvo u vožnji na novu razinu. To uvjerljivo postiže izražajnom, sportskom prisutnošću, osobito visokokvalitetnim ambijentom unutrašnjosti i BMW TwinPower Turbo dizelskim i benzinskim motorima visokih okretaja. Spreman za nove avanture - kad god ste i vi spremni. Sada, s modelom BMW X3 xDrive30e, plug-in hibrid povećava raspon dostupnih pogonskih sklopova.

BMW X4 stvara upečatljiv dojam u bilo koje vrijeme i bilo gdje. Sa svojim ekstrovertiranim dizajnom, kombinira stil života i performanse i spaja dvije stvari koje nikad prije nisu bile spojene u ovom segmentu: X tipičnu snagu i estetiku klasičnog kupea. S BMW TwinPower Turbo motorima visokih performansi i standardnom opremom, kao što su promjenjivi sportski upravljač i Performance Control, BMW X4 demonstrira svoj impulzivan karakter do maksimuma.

U svojoj trećoj generaciji, BMW X5 premašuje svoje standarde - kao vozilo za sportske aktivnosti (SAV) koje nudi izvanredan luksuz u svim područjima u kojima se ostvaruju najveći zahtjevi. To je zajamčeno širokim rasponom inteligentnih tehnologija koje podižu učinkovitost, voznu dinamiku, udobnost i svestranost na novu razinu - i na cesti i izvan njega. Najbolje od dva svijeta, kombinirano u izuzetno udobnom plug-in hibridnom modelu s pogonom na sve kotače: BMW X5 xDrive40e Plug-in hybrid.

Snažan i sportski. Uz pojavu X modela i sportskog duha kupea. BMW X6 nadilazi sva ograničenja. Njegovi BMW TwinPower Turbo motori su moćna mješavina dinamike i učinkovitosti, a BMW xDrive pomaže pri donošenju ove snage na cestu. Izvanredna oprema kao što je paket Design Pure Extravagance kao i vrhunski materijali karakteriziraju vozilo koje će svakako biti u središtu pozornosti - a istodobno nevjerojatno funkcionalno.

Spomenik svoje klase: BMW X7 predstavlja novu vrstu automobilskog luksuza. Kroz prvorazrednu eleganciju i izvanrednu pojavu definira novo razdoblje čistog zadovoljstva u vožnji. I sa revolucionarnim dizajnom osigurava trajan dojam s prvim pogledom.

Bez obzira tražite li rabljeni ili novi BMW X model, ovdje ćete pronaći informacije, izvještaje probnih vožnji i ponude za financiranje i leasing trenutačnih modela BMW X modela i, naravno, zastupnika za dogovor probne vožnje.

Pročitajte više
BMW serije X; BMW X vozila na parkiralištu ispred zgrada

KRATKA POVIJEST BMW-a SERIJE X.

BMW serije X jedinstven je u svojoj odlučnosti i želji da se istakne od ostalih - s individualnim vozilima koji nose tipični X gen: Beskompromisan sa sportskim, robusnim izgledom i performansama. I sve to s voznom dinamikom i okretnošću koji su uvijek bili obilježja BMW-a.

Pročitajte više

KRATKA POVIJEST BMW-a SERIJE X.

BMW X1.

Bilo u gradu, planinama ili na plaži - BMW X1 je svugdje kod kuće i uglađen je, vrhunski pratitelj u svakoj prilici. To se, primjerice, odražava u činjenici da je kompaktni SUV bio najprodavaniji BMW u svijetu u 2018. godini

Pročitajte više

PRVA GENERACIJA.

BMW serije X; Tročetvrtinski prikaz prednjeg kraja BMW-a X1 E84 prve generacije na ulici

(BMW E84)

Kada je predstavljen 2009. godine, BMW X1 brzo je postao vodeći kompaktni SUV u premium segmentu. Robusna svestranost izdvaja vozilo - sportsko podešavanje osigurava dinamiku i okretnost u svim uvjetima. A s inteligentnim BMW xDrive pogonom na sve kotače, vuča i vozna dinamika dosežu uzbudljivu razinu, jer se pogonska sila kontinuirano raspoređuje na prednje kotače i stražnju osovinu. To osigurava zadovoljstvo u vožnji u svakom trenutku. Privlačan dizajn odlikuje se snažnim, sportskim izgledom. Istodobno, visokokvalitetna unutrašnjost naglašena je unutrašnjim oblogama usklađenim u boji i umetcima od nehrđajućeg čelika.
X1 kombinira klasične vrijednosti BMW-a poput dinamike, okretnosti i nadmoći u kompaktnom SUV-u.

Razdoblje proizvodnje: 2009. - 2015
Motori: 2,0 - 3,0 litre (85 - 225 kW, 116 - 306 KS), 4- i 6-cilindara
Duljina/širina/visina: 4.454 mm/1.798 mm/1.545 mm

DRUGA GENERACIJA.

BMW serija X; Tročetvrtinski bočni prikaz BMW-a X1 F48 druge generacije ispred grada

(BMW F48)

BMW X1 (F48) druge generacije ima dinamičniji i sportskiji izgled od svog prethodnika, ne samo zbog udubljenja koja se uzdižu prema stražnjem dijelu i kosog krova. Drugu generaciju odlikuju inovativne tehnologije, poput head-up zaslona ili opcionalnih LED farova s ​​prilagodljivom funkcijom osvjetljenja. Nova ponuda dizelskih i benzinskih motora s turbopunjačem daje vozilu iznimnu kombinaciju učinkovitosti i sportskog izgleda. Od ožujka 2020. BMW X1 dostupan je i kao plug-in hibrid. Uz okretan BMW xDrive, sada je dostupan i s pogonom na prednje kotače.
Facelift iz 2019. daje drugoj generaciji još veći izgled nadmoćnosti, prvenstveno zbog puno istaknutijih rešetki maske i širih otvora za zrak na bokovima donjeg dijela prednjeg branika.

Razdoblje proizvodnje: 2015. - danas
Motori: 1,5 - 2,0 litre (85 - 170 kW, 116 - 231 KS), 3- i 4-cilindara
Duljina/širina/visina: 4.439 - 4.447 mm/1.821 mm/1.582 - 1.612 mm

TREĆA GENERACIJA.

BMW X serije BMW X1 U11 treća generacija tri četvrtine pogled sprijeda na cesti

(BMW U11)

X1 je lansiran 2022. To je majstorska kombinacija samopouzdanja, svestranosti i funkcionalnosti. Dostupan s benzinskim, plug-in hibridnim ili potpuno električnim motorom, X1 ima moćan, čist dizajn: samouvjeren prednji dio s istaknutim gotovo četvrtastim dvostrukim bubregom, monolitnim elementima dizajna i tipičnim za X, gotovo kvadratnim kormilarnicama dati mu snažnu prisutnost. Tome se suprotstavljaju vitka prilagodljiva LED prednja svjetla koja se protežu duboko u bokove i uspravne proporcije.

Kombinacija snage i dinamike ogleda se u tehničkim značajkama. BMW X1 dostupan je sa stražnjim pogonom i pogonom na sve kotače ili s agilnim BMW xDriveom, kombinirajući izvanrednu dinamiku vožnje s iznimnom trakcijom i sigurnošću vožnje. Automatski 7-stupanjski Steptronic mjenjač s dvostrukim spojem osigurava brže promjene stupnjeva prijenosa i preciznu kontrolu dok se potrošnja održava na minimumu. Plug-in hibrid ima čisto električni domet (WLTP) do 89 km.

Razdoblje proizvodnje: 2022 – danas
Motori: 1,5 – 2,0 litara (100 –150 kW, 136 –204 KS), 3- i 4-cilindrični
Duljina/širina/visina: 4500 mm/1845 mm/1630 –1642 mm

BMW X2.

Kombinacija coupea i SUV-a jedna je stvar prije svega: Jedinstvena. Sportski, prepoznatljiv karakter i agilne performanse BMW-a X2 impresivni su. Kvalitetna unutrašnjost i mnogi genijalni tehnički detalji naglašavaju njegov stilski izgled.

Pročitajte više

PRVA GENERACIJA.

BMW serije X; Tročetvrtinski prikaz prednjeg kraja BMW-a X2 F39 prve generacije na ulici

(BMW F39)

Prvi put predstavljen 2016. godine kao konceptni automobil zasnovan na modelu X1, izražajni dizajn i tehnološki sjaj vozila nadahnjuju. Gotovo četverokutna kućišta kotača, kao i detalji i bočni pragovi, zajedno s ravnom krovnom linijom, ističu to kao izvanredan ekstrovert. Rešetka maske širi se prema dnu i otvori za zrak skladno se uklapaju u prednji kraj i signaliziraju jedinstveno samopouzdanje.
Moderni turbo motori, u kombinaciji sa Steptronic mjenjačima, osiguravaju živahan potisak u svim uvjetima. S opcijskim BMW xDrive pogonom na sve kotače, SUV coupe također najbolje reagira kada je van urbanog okruženja. Tipična vozna dinamika BMW-a osigurava zadovoljstvo u vožnji na bilo kojoj podlozi. BMW logotipi na C-stupu podsjećaju na legendarne BMW modele poput 2000 CS i 3.0 CSL.

Razdoblje proizvodnje: 2018. - danas
Motori: 1,5 - 2,0 litre (100 - 170 kW, 136 - 231 KS), 3- i 4-cilindara
Duljina/širina/visina: 4.360 mm/1.824 mm/1.512 - 1.526 mm

BMW X3.

SUV koji je podjednako kod kuće off-road kao i u gradu ili na autocesti: BMW X3 je od 2003. pokazao da način na koji postižete svoje ciljeve igra važnu ulogu. A vozna dinamika i visokokvalitetna unutrašnjost igraju presudnu ulogu.

Pročitajte više

PRVA GENERACIJA.

BMW serije X; Tročetvrtinski prikaz prednjeg kraja BMW-a X3 E83 prve generacije u vožnji na ulici

(BMW E83)

Praktično bez premca, BMW X3 predstavljen je na 60. međunarodnom salonu automobila (IAA) u Njemačkoj 2003. Ovdje je predstavljen novi inteligentni BMW xDrive pogon na sve kotače, koji omogućuje kontinuiranu promjenjivu raspodjelu snage između prednje i stražnje osovine. Još jedna nova značajka je masivan i atletski dizajn s upečatljivim prednjim krajem s bi-ksenonskim svjetlima koja ulaze u rešetku maske. Imaju karakteristična parkirna svjetla u obliku prstena, čineći BMW vozila iz tog razdoblja jasno prepoznatljivima iz daljine - čak i u mraku.
Rekonstrukcija se održava 2006. godine, koja poboljšava rešetku hladnjaka, stražnja svjetla i donji dio prednjeg branika. Većina motora je također redizajnirana, proizvodeći znatno više snage uz veću učinkovitost.

Razdoblje proizvodnje: 2003. - 2010
Motori: 2,0 - 3,0 litre (105 - 210 kW, 143 - 286 KS), 4- i 6-cilindara
Duljina/širina/visina: 4.565 mm/1.853 mm/1.674 mm

DRUGA GENERACIJA.

BMW serije X; Tročetvrtinski prikaz stražnjeg kraja BMW-a X3 F25 druge generacije u vožnji na ulici

(BMW F25)

Nakon šest uspješnih godina, potpuno redizajnirani model nasljednika sada je dostupan. Samopouzdan, samouvjeren i lagan - SUV se može pohvaliti čitavim nizom inovacija. Na primjer, elektronički upravljani elementi amortizera koji se aktivno prilagođavaju površini ceste. Ili Dinamična kontrola vožnje, koja prilagođava elemente amortizera, odziv motora, dinamiku mijenjanja brzina mjenjača, kao i osjetljivost sustava upravljanja i ESP-a prema željama vozača. Čitav niz sustava za pomoć vozaču, poput sustava za upozoravanje na napuštanje trake ili head-up zaslona, ​​omogućuje potpuno novo iskustvo vožnje bez potrebe za žrtvovanjem uobičajenih vrijednosti BMW-a.
Nadogradnja modela 2014. donosi novi dizajn farova i bočnih pokazivača smjera u vanjskim retrovizorima. Više kroma, standardni kožni upravljač i znatno više opcija za prilagodbu BMW-a X3 ističu unutrašnjost.

Razdoblje proizvodnje: 2010 - 2017
Motori: 2,0 - 3,0 litre (105 - 230 kW, 143 - 313 KS), 4- i 6-cilindara
Duljina/širina/visina: 4.648 mm/1.881 mm/1.661 mm

TREĆA GENERACIJA.

BMW serija X; Bočni prikaz BMW-a X3 G01 treće generacije

(BMW G01)

Treća generacija SUV-a pokrenuta je 2017. Unatoč nešto većim dimenzijama, razvojni stručnjaci su uspjeli značajno smanjiti masu vozila, što pogoduje okretnosti. Prednja svjetla, maska ​​hladnjaka i stražnja svjetla ističu širinu automobila straga i sprijeda. Sa širom rešetkom maske u usporedbi s prethodnikom i otvorima za ulaz zraka, BMW X3 odiše sportskim samopouzdanjem. Mišićava vanjska strana nagovještava snagu koja čeka na raspoređivanje. Sustave za pomoć vozaču zadovoljstvo je koristiti u modernom, animiranom kokpitu s kontrolom gesta. Model udovoljava premium standardima - na primjer, može sve standarde automatski zadovoljiti. Sportski dizajn šasije, mjenjača i motora osigurava da je zadovoljstvo u vožnji uvijek ključni faktor. Naravno, X3 je dostupan s BMW-om xDrive, inteligentnim pogonom na sve kotače. I zahvaljujući tome, automobil je uvijek pravi izbor - za urbana okruženja kao i za sve terene.

Razdoblje proizvodnje: 2017. - danas
Motori: 2,0 - 3,0 litre (110 - 210 kW, 150 - 286 KS), 4- i 6-cilindara
Duljina/širina/visina: 4.708 - 4.734 mm/1.891 - 1.897 mm/1.667 - 1.676 mm

BMW X4.

X-gen ispunjava kupeovske linije - tako BMW X4 šarmantno kombinira estetiku i snagu. Motori zapremnine do tri litre isporučuju upravo ono što vanjski izgled vozila obećava.

Pročitajte više

PRVA GENERACIJA.

BMW serije X; Tročetvrtinski prikaz prednjeg kraja BMW-a X4 F26 prve generacije u vožnji

(BMW F26)

2014. godine došlo je vrijeme: BMW je predstavio SUV kupe u klasi srednje veličine. Tehnički se temelji na BMW-u X3, ističe se zahvaljujući zakrivljenoj krovnoj liniji koja, zajedno s dvostrukim prijelazima, naglašava sportski izgled vozila čak i sa strane. Prednja i stražnja strana također naglašavaju širinu vozila: Ravna rešetka maske sprijeda i bočno izduženi farovi i stražnja svjetla postavljaju odgovarajuće naglaske.
Širok raspon učinkovitih i snažnih motora znači da BMW X4 radi agilno i dinamično u bilo kojoj situaciji. Standardni pogon na sve kotače omogućuje jedinstvenu voznu dinamiku bez obzira na površinske uvjete.

Razdoblje proizvodnje: 2014. - 2018
Motori: 2,0 - 3,0 litre (135 - 225 kW, 184 - 306 KS), 4- i 6-cilindara
Duljina/širina/visina: 4.671 mm/1.881 mm/1.624 mm

DRUGA GENERACIJA.

BMW serija X; Tročetvrtinski bočni prikaz BMW-a X4 G02 druge generacije u vožnji ulicom

(BMW G02)

Sportska elegancija BMW-a X4 još je očitija u drugoj generaciji. Čvrsta kućišta kotača i široki stav u kombinaciji s kupeovom krovnom linijom ističu tipične karakteristike X modela: snagu, nadmoć i sportski izgled. Uska LED svjetla vizualno proširuju stražnji kraj, kao i linija podignuta iznad stražnjih blatobrana. Sprijeda dominira dvodijelna rešetka maske s uskim LED svjetlima, što SUV coupeu daje atletski, dinamičan izgled.
Standardni inteligentni sustav pogona na sve kotače BMW xDrive omogućuje neusporedivu voznu dinamiku u kombinaciji s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, također dostupnim u svim BMW X4 modelima. Iznutra vozilo sada uključuje veće zaslone osjetljive na dodir, kontrolu gesta i moderne sustave za pomoć vozaču.

Razdoblje proizvodnje: 2018. - danas
Motori: 2,0 - 3,0 litre (135 - 210 kW, 184 - 286 KS), 4- i 6-cilindara
Duljina/širina/visina: 4.733 - 4.758 mm/1.918 - 1.938 mm/1.618 - 1.621 mm

BMW X5.

S X5 terenskim vozilom, BMW je na novi teritorij ušao 1999. godine, u pravom smislu te riječi. Od samog početka, SUV samopouzdano kombinira veličinu, eleganciju i sportski izgled - i od tada ima vodeću ulogu u ovom segmentu.

Pročitajte više

PRVA GENERACIJA.

BMW serije X; Tročetvrtinski prikaz prednjeg kraja BMW-a X5 E53 prve generacije u vožnji na ulici

(BMW E53)

Krajem 1999. godine BMW lansira ništa manje od revolucionarne inovacije: prvo off-road vozilo proizvođača. SUV sa standardnim pogonom na sve kotače kombinira ekskluzivnost sa sportskim duhom i udobnošću. SUV premium klase okretnosti tipične za BMW, ne samo zahvaljujući izvrsno podešenoj šasiji i snažnim motorima sa šest ili osam cilindara.
Facelift iz 2003. donosi znatno upečatljiviji izgled zahvaljujući revidiranoj rešetki maskea i jasnim tehničkim poboljšanjima u obliku nove BMW xDrive opcije. Znatno poboljšana vučna snaga i brži odziv znače jasne prednosti u upravljanju i dinamici. Od 2004. godine BMW X5 4.8is najsnažniji je osmocilindarski motor na raspolaganju - karakterizira ga 4,8 l zapremnine i snaga od 265 kW (360 KS). Proizvedeno je više od 500 000 jedinica modela E53.

Razdoblje proizvodnje: 1999. - 2006
Motori: 3,0 - 4,8 litara (135 - 265 kW, 184 - 360 KS), 6- i 8-cilindara
Duljina/širina/visina: 4.667 mm/1.872 - 1.925 mm/1.707 - 1.715 mm

DRUGA GENERACIJA.

BMW serije X; Bočni prikaz BMW-a X5 E70 druge generacije u vožnji ulicom

(BMW E70)

2006. BMW je pokazao kako se uspješan koncept može učiniti još boljim. Nasljednik BMW-a X5 može se pohvaliti tehničkim inovacijama poput opcije Adaptive Drive, koji ima stabilizaciju protiv okretanja i aktivno utječe na amortizere. Zahvaljujući revidiranom dizajnu, na primjer, kućišta kotača, automobil djeluje sportskije i okretnije. Prednja svjetla imaju integrirana kratka svjetla i svjetla za parking u obliku prstena, čineći vozilo odmah prepoznatljivim kao BMW čak i u sumrak i noću. Opcijski treći red sjedala sada omogućuje prijevoz do šest dodatnih putnika ako je potrebno.
U nadogradnji modela iz 2010. godine, X5 je dobio svjetla LED-izgleda i potpuno revidiranu ponudu motora. Sustavi za pomoć vozaču sada uključuju informacije o ograničenju brzine, aktivni sustav tempomata i Sideview: kamere sa bočnih strana vozila koje pružaju još bolji pogled.

Razdoblje proizvodnje: 2006. - 2013
Motori: 3,0 - 4,8 litara (173 - 300 kW, 235 - 408 KS), 6- i 8-cilindara
Duljina/širina/visina: 4.854 mm/1.933 mm/1.739 mm

TREĆA GENERACIJA.

BMW serije X; Tročetvrtinski prikaz prednjeg kraja BMW-a X5 F15 treće generacije u vožnji

(BMW F15)

Aerodinamička poboljšanja treće generacije uspješnog SUV-a odmah upadaju u oči. Sofisticirani sustav za dovod zraka u donji dio prednjeg branika i otvor za odzračivanje iza prednjih kotača smanjuju turbulenciju zraka u prednjim kućištima kotača. To ne samo da smanjuje otpor, već i unosi osjećaj sportskog automobila u BMW X5. Skladne proporcije odišu sofisticiranošću, nadmoćnošću i okretnošću.
Unutrašnjost odiše elegancijom s ambijentalnom rasvjetom i upotrebom raskošno izrađenih visokokvalitetnih materijala poput dvostruko prošivene kože. Revidirani iDrive dodirni kontroler - čini upravljanje opsežnim sustavima pomoći vozaču istinskim užitkom. To uključuje tempomat s pomoći za gužvu u prometu, kao i LED reflektor koji osvjetljava ljude i životinje noću, čineći ih istaknutima u mraku za sustav Noćnog vida.

Razdoblje proizvodnje: 2013. - 2018
Motori: 2,0 - 4,4 litre (160 - 330 kW, 218 - 450 KS), 4-,6- i 8-cilindara
Duljina/širina/visina: 4.880 - 4.886 mm/1.938 - 1.985 mm/1.717 - 1.762 mm

ČETVRTA GENERACIJA.

BMW serije X; Tročetvrtinski prikaz stražnjeg kraja BMW-a X5 G05 četvrte generacije ispred zgrade

(BMW G05)

Znatno povećane dimenzije i sada jednodijelna rešetka maske sa svojim impresivnim dimenzijama pokazuju da je BMW X5 opet poboljšao svoju nadmoć i prisutnost. LED farovi više se ne protežu na masku hladnjaka. Kao opciju, osvjetljavaju cestu laserskim svjetlom. Potpuno digitalni Live Cockpit Professional odustaje od tradicionalnog brzinomjera i brojača okretaja - čineći ga prilagodljivim. Naredbe se mogu davati gestama i glasovnim upravljanjem. Sustavi pomoći vozaču usmjereni prema naprijed podupiru vozača u opasnim situacijama, poput kočenja.
Off-road paket BMW-a X5 nudi četiri načina vožnje za različite vrste terena. Omogućuje savršeno iskustvo vožnje u svakom trenutku. Učinkoviti, živahni motori i podesiva šasija osiguravaju okretnost i dinamiku.
Razdoblje proizvodnje: 2018. - 2022
Motori: 2,0 - 4,4 litre (170 - 340 kW, 231 - 462 KS), 4-,6- i 8-cilindara
Duljina/širina/visina: 4.922 - 4.938 mm/2.004 - 2.015 mm/1.745 - 1.747 mm

PETA GENERACIJA.

BMW serije X BMW X5 G05 pete generacije tročetvrtinski pogled straga u vožnji ulicom

(BMW G05)

U 2022., zahvaljujući opsežnom faceliftu prednjeg dijela, BMW X5 izgleda gotovo kao potpuno novi model. Široki, vodoravni dizajn površine za prednji odbojnik zajedno s karakterističnom BMW-ovom bubrežastom rešetkom sa svjetlosnim efektom "Iconic Glow" i prerađenim, užim LED prednjim svjetlima daju vozilu upečatljivo i izražajno lice. Ovaj pristup stilu nastavlja se sve do trodimenzionalnih LED stražnjih svjetala i širokog stava stražnjeg dijela. Ovisno o odabranom paketu, BMW X5 dobiva dodatni poticaj svom izgledu u smislu modernosti (X Line) ili atletizma (M Sport paket).
Moderan dizajn proteže se i u unutrašnjost. Zahvaljujući integriranom BMW Cruved Displayu i BMW Interactionu kao kontrolnom elementu, stvara vrhunsko multimedijsko iskustvo. Za luksuzne naglasake zaslužna je staklena aplikacija Crafted Clarity sa svojim ručno izrađenim, poliranim staklenim kristalnim elementima na ručici za odabir s osvijetljenim simbolom X na tipki Start-Stop i iDrive kontroleru. Osim toga, novi Trailer Assistant sada pomaže pri vožnji unatrag s prikolicom koju vuče.
Sa svojim snažnim BMW TwinPower Turbo 6-cilindričnim motorom s unutarnjim izgaranjem, nudi sportsku dinamiku vožnje i impresionira vrhunskom udobnošću zahvaljujući paketu xOffroad i prilagodljivom zračnom ovjesu s 2 osovine.
Razdoblje proizvodnje: 2022. – danas

BMW X6.

Nekonformizam i performanse u automobilu čija unutrašnjost zrači iznimnom elegancijom i luksuzom: Ovo je BMW X6, prvi BMW-ov SUV kupe. Dizajn izražava snažnu voznu dinamiku koja ne treba zazirati ni od kakvih usporedbi.

Pročitajte više

PRVA GENERACIJA.

BMW serije X; Tročetvrtinski bočni prikaz BMW-a X6 E71 prve generacije ispred zgrade

(BMW E71)

2008. godine na ulicama se pojavio automobil koji je prkosio klasifikaciji: Je li to kupe? Je li to SUV? Nije niti jedno, iako kombinira najbolje kvalitete obje klase vozila. To je automobil za individualce koji cijene performanse u svakom aspektu: S 6- i 8-cilindarskim motorima BMW X6 ima više nego dovoljno snage, savršeno distribuirane opcijom dinamične kontrole performansi (DPC). DPC, zajedno s inteligentnim pogonom na sve kotače xDrive, povećava preciznost upravljanja, stabilnost smjera i vučnu snagu jer se pogonski moment može kontinuirano raspodijeliti na svaki kotač pojedinačno.
Kupeovska bočna linija daje automobilu ravan izgled, dok uski farovi, zajedno s rešetkom maske, vizualno proširuju prednji kraj: BMW X6 je i na vrhu piramide i po pitanju dizajna, vozilo kao nijedno drugo.
2012. izgled je suptilno revidiran u sklopu nadogradnje modela. Parkirna svjetla u obliku prstena sada su dostupna u LED izgledu. Dostupne su daleko veće mogućnosti opreme: Na primjer, poklopac motora sa sportskim ispupčenjem.

Razdoblje proizvodnje: 2008. - 2014
Motori: 3,0 - 4,4 litre (173 - 300 kW, 235 - 408 KS), 6- i 8-cilindara
Duljina/širina/visina: 4.876 - 4.877 mm/1.983 mm/1.684 - 1.690 mm

DRUGA GENERACIJA.

BMW serije X; Tročetvrtinski prikaz prednjeg kraja BMW-a X6 F16 druge generacije u vožnji

(BMW F16)

Nasljednik E71 značajno izoštrava svoj neovisni karakter. Prednja svjetla privučena na rešetku naske pojačavaju dojam širine, a prednji kraj je postao još strmiji. Stražnji dio sada također krase i šira stražnja svjetla. Dvostruki rubovi sa strane upadaju u oči. Iznutra vas vozilo privlači visokokvalitetnim materijalima, potpuno redizajniranim instrumentima i ambijentalnom rasvjetom podesive boje. Streaming omogućuje gotovo neograničen izbor glazbe i sadržaja.
Redizajnirani motori isporučuju više snage istodobno povećavajući učinkovitost. Zajedno sa standardnim pogonom na sve kotače xDrive i 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, obećavaju dinamičnu, agilnu vožnju.

Razdoblje proizvodnje: 2014. - 2019
Motori: 3,0 - 4,4 litre (190 - 330 kW, 258 - 450 KS), 6- i 8-cilindara
Duljina/širina/visina: 4.909 mm/1.989 mm/1.689 - 1.702 mm

TREĆA GENERACIJA.

BMW serija X; Tročetvrtinski bočni prikaz BMW-a X6 G06 treće generacije

(BMW G06)

Snažne proporcije i izražajni dizajn obilježja su BMW-a X6 treće generacije iz 2019. godine. Svjetla su vrlo uska i vrlo široka sprijeda i straga. Podržavaju ekstrovertni izgled vozila, kao i veliki otvori za zrak na bočnim stranama i ispod rešetke maske. Vlastitim osvjetljenjem i opcijskim laserskim svjetlom prednjih svjetala osigurava da individualnost SUV coupe-a ostane prepoznatljiva, čak i u mraku. Motori, sustavi za pomoć vozaču i standardni pogon na sve kotače xDrive omogućuju neusporedivu voznu dinamiku.
Luksuzna oprema uključuje opcionalne držače za vruće i hladne napitke s kontroliranom temperaturom ili sustav zvučnika Bowers & Wilkins Diamond Surround sa 20 zvučnika. Vozeći BMW X6, ne samo da brzo i sigurno stižete do odredišta, već i udobno.

Razdoblje proizvodnje: 2019. - 2022
Motori: 2,0 - 3,0 litre (195 - 250 kW, 265 - 340 KS), 4- i 6-cilindara
Duljina/širina/visina: 4.935 - 4.948 mm/2.004 - 2.019 mm/1.693 - 1.697 mm

ČETVRTA GENERACIJA.

BMW X Series BMW X6 G06 fourth generation

(BMW G06)

U svojoj četvrtoj generaciji BMW X6 u potpunosti se fokusira na snažni atletizam i maksimalnu ekspresivnu snagu. I to je razlog zašto je ova generacija BMW-a X6 također standardno opremljena M Sport paketom. Kao rezultat toga, njegove karakteristike uključuju sportske, aerodinamički optimizirane značajke dizajna na vanjštini uz prerađeni prednji dio s osvjetljenjem "Iconic Glow" za isticanje bubrežaste rešetke. M Shadow Line visokog sjaja, ispušne cijevi specifične za M, 20” BMW kotači od lake legure i odbojnici u M dizajnu sprijeda i straga zajamčeno će privući poglede pune divljenja.

Luksuzni sportski izgled i moderne tehnologije također određuju unutrašnjost, dok BMW Cruved Display i ploča s instrumentima isporučuju informacije specifične za M, M kožni upravljač, ekskluzivne M papučice i pragovi s osvijetljenim M logotipom odašilju posebno ekskluzivan signal.

BMW X6 postiže čistu dinamiku vožnje sa svojim snažnim BMW M TwinPower Turbo 8-cilindričnim motorom s unutarnjim izgaranjem i, zahvaljujući xOffroad paketu i 8-stupanjskom Steptronic Sport mjenjaču, pruža maksimalnu udobnost vožnje na bilo kojoj podlozi. Štoviše, prilagodljivi M ovjes i funkcija sprinta impresioniraju pružajući izravno i agilno iskustvo vožnje.

Razdoblje proizvodnje: 2022. – danas
Motori: 3,0 – 4,4 litre (219 – 390 kW, 298 – 530 KS), 6- i 8-cilindrični
Duljina/širina/visina: 4935 mm / 2004 mm / 1765 mm

BMW X7.

Luksuz i veličina u kombinaciji s dinamičnim iskustvom vožnje - kao luksuzni SUV, BMW X7 postavlja još više standarde. Sedmosjed s agilnom kulturom vožnje, elegantan i s opcijama opreme koje ne ostavljaju ništa za poželjeti: od sustava pomoći vozaču do materijala i opcija udobnosti.

Pročitajte više

PRVA GENERACIJA.

BMW serija X; Tročetvrtinski prikaz prednjeg kraja BMW-a X7 G07 prve generacije

(BMW G07)

Najveći SUV koji je BMW ikad napravio ima lagan i agilan izgled zahvaljujući minimalističkom dizajnu i stilu. Sportski, atletski i samopouzdan, podržava kvalitete tipične za BMW i redefinira ih. Zahvaljujući, između ostalog, dvostrukim spojevima prednjih osovina i osovini s pet karika straga, kao i xDrive pogonu na sve kotače i 8-stupanjskom automatskom mjenjaču, udobnost vožnje i moćna vozna dinamika su iznimni u ovoj klasi .
Unutra vozač prima sve relevantne informacije i kontrolira razne funkcije i vrhunske sustave pomoći vozaču putem dva 12,3-inčna zaslona, ​​dok dva zaslona na stražnjoj strani pružaju ugrađenu zabavu. Ako putnici podignu pogled, pogled im padne na standardni panoramski krov koji ima 15.000 obojenih svjetlosnih točaka kad je mrak.
BMW X7 može se prilagoditi na razne načine. Od Merino kože s kontrastnim prošivima do ekskluzivnih metalik boja - nijedna želja ne ostaje neostvarena.

Razdoblje proizvodnje: 2019. - danas
Motori: 3,0 - 4,4 litre (195 - 340 kW, 265 - 462 KS), 6- i 8-cilindara
Duljina/širina/visina: 5.151 - 5.165 mm/2.000 mm/1.805 mm

BMW iX3.

Prvi potpuno električni BMW SUV kombinira poznate snage maksimalne X3 vozne dinamike i vrhunske kvalitete - s prednostima BMW eDrive opcije: Performanse i učinkovitost. Štoviše, moderan i minimalistički izgled vrlo je privlačan.

Pročitajte više

PRVA GENERACIJA.

BMW serije X; Tročetvrtinski bočni prikaz BMW-a iX3 G08 prve generacije

(BMW G08 BEV)

Predstavljena kao konceptni automobil u travnju 2018. godine, električna inačica BMW-a X3 u prodajne salone stiže početkom 2021. U petoj generaciji tehnologije BMW eDrive, od lansiranja su dostupni snažnih 286 KS i okretni moment od 400 Nm. Zajedno s domišljato podešenom šasijom, osigurava neusporedivu voznu dinamiku čak i na dužim putovanjima: Na kraju, ali isto tako važno, zahvaljujući sustavu za oporavak, doseg (WLTP) je nevjerojatnih 450 kilometara/280 milja.
Unutrašnjost SUV-a također je impresivna: Moderan, elegantan ambijent ispunjava animirani BMW Live Cockpit i detalji poput plave tipke za pokretanje. BMW iX3 osjeća se kao kod kuće i u urbanom okruženju i off-road.

Razdoblje proizvodnje: 2021 - danas
Motori: Elektromotor (210 kW, 286 KS)
Duljina/širina/visina: 4.734 mm/1.891 mm/1.668 mm

BMW iX.

Prvi potpuno električni SUV iz BMW-a s pogonom na sve kotače - BMW iX nudi luksuz i profinjeni minimalizam, u kombinaciji s vrhunskom tehnologijom motora. Maksimalna udobnost susreće se s monolitnim dizajnom i jedinstvenim osjećajem prostranosti: Vozilo nove generacije.

Pročitajte više

PRVA GENERACIJA.

BMW serije X; Tročetvrtinski bočni prikaz BMW-a iX I20 prve generacije

(BMW I20)

Čak i prednja strana BMW-a iX jamči dramatičan izgled: Izuzetno uski farovi su u kontrastu s okomito postavljenom, ekspanzivnom rešetkom maske, iza koje je smještena čitava vojska senzora. Uz to, tu je i čisti, dosljedno aerodinamični dizajn s udubljenim kvakama na vratima i jasnim dizajnerskim jezikom.
S impresivnim dosegom od 600* km/370* milja (WLTP) i ukupnom izlaznom snagom od 370* kW (500* KS) zahvaljujući petoj generaciji BMW eDrive tehnologije, vozilo se ističe tehničkom preciznošću, napretkom i svakodnevnom praktičnošću .
Iznutra, iX nastavlja s poznatim BMW-ovim kvalitetama poput udobnosti, sportskog duha i inovativnosti u potpuno novom doživljaju unutrašnjosti. Potpuno redizajnirani iDrive logična je evolucija za jednostavno i prirodno rukovanje. Informacije se pojavljuju na zaslonima zakrivljenim prema vozaču ili se projiciraju na vjetrobran putem head-up zaslona. Opsežni sustavi pomoći vozaču osiguravaju ugodno i sigurno iskustvo vožnje. BMW iX napredni, potpuno električni SUV u premium klasi.

Razdoblje proizvodnje: od kraja 2021
Motori*: Elektromotor (preko 370 kW, 500 KS)
Duljina/širina/visina*: 4.900 mm/- mm/1.700 mm

*očekivane vrijednosti

BMW iX1.

Upoznajte prvi potpuno električni BMW kompaktni SUV. Moderan i samouvjeren, kombinira snažne, dinamične karakteristike BMW-a X1 s učinkovitošću BMW-a eDrive.

Pročitajte više

PRVA GENERACIJA.

BMW serije X BMW iX1 U11 prva generacija tročetvrtinskog pogleda sprijeda u vožnji cestom

(BMW U11 BEV)

Godine 2022. BMW svom portfelju dodaje prvi potpuno električni BMW kompaktni SUV. Vozilo je električni ulazni model u BMW X seriji.

BMW iX1 kombinira izvrsnu dinamiku vožnje klasičnog kompaktnog SUV-a s modernom učinkovitošću tehnologije BMW eDrive. Zahvaljujući visokonaponskim baterijama koje štede prostor u podvozju vozila i sustavu rekuperacije, BMW iX1 xDrive30 lako prelazi udaljenost do 400 kilometara (WLTP) s jednim punjenjem baterije, isporučujući do 230 kW (313 KS) *.

Žestoki prednji dio i uspravne proporcije stvaraju iznimno moderan i dinamičan izgled. Dodani plavi detalji učinkovito ističu električni pogon snažnog vozila. A unutrašnjost nije ništa manje moderna: udobna sjedala s funkcijom oscilirajuće baze sjedala ne ostavljaju ništa nedostatkom želja, a elegantni BMW zakrivljeni zaslon bez okvira s upravljanjem dodirom i govorom služi kao središnje sučelje za moćni BMW iDrive.

Razdoblje proizvodnje: 2022 – danas
Motori: Elektromotor (preko 230 kW, 313 KS)*
Duljina/širina/visina: 4500 mm/1845 mm/1616 mm

 

*Vrijednosti snage ovise o razini napunjenosti baterije.

BMW XM.

Performanse i luksuz imaju novo lice: izražajno, električno, ekskluzivno. Potpuno novo vozilo stupa na pozornicu u obliku BMW-a XM. Najnovija generacija plug-in hibridne tehnologije ujedinjuje čisto električnu vožnju sa snažnim dimenzijama BMW-a X i tipičnim visokim performansama BMW-a M.

Pročitajte više

PRVA GENERACIJA.

BMW serije M BMW XM G09 pogled sprijeda u vožnji ulicom

(BMW G09)

Dobitna kombinacija spajanja BMW M i BMW X elemenata zajedno s beskompromisnim standardom luksuza kako bi se proizvelo nešto potpuno novo također se nastavlja u unutrašnjosti BMW-a XM. Prednji dio prikazuje orijentaciju izvedbe. I u tipičnom BMW M stilu, fokus je jasno na vozaču. Novo grupiranje zaslona BMW zakrivljenog zaslona stvara most između tradicionalne orijentacije vozača i modernog digitalnog karaktera.

Prednji dio izrazito usmjeren na vozača u kontrastu je s ugodnom i luksuznom atmosferom salona straga. Ovo je mjesto gdje putnici nailaze na utočište sa slavnim karakterom i materijalima vrhunske kvalitete, nadahnutim površinama i izražajnim detaljima. Krov sa svojom trodimenzionalnom strukturom prizme predstavlja optički vrhunac u stražnjem dijelu. Zajedno s ambijentalnim svjetlom, ovaj element impresivno prenosi međuigru progresivnog luksuza i udobnosti.

 

Razdoblje proizvodnje: od kraja 2022
Motori: 4,4-litreni (360 kW, 489 KS) 8-cilindrični motor s unutarnjim izgaranjem+
elektromotor (145 kW, 197 KS), snaga sustava 480 kW, 653 KS

BMW serije X; Tročetvrtinski prikaz prednjeg kraja BMW-a X3 M Automobili G01 MP

BMW X3 M AUTOMOBILI.

BMW serije X; Bočni prikaz BMW-a X5 M Automobil G05 MP

BMW X5 M AUTOMOBILI.

BMW serije X; Tročetvrtinski prikaz stražnjeg kraja BMW-a X7 M Automobil G07 MP u vožnji na ulici

BMW X7 M AUTOMOBILI.

Tročetvrtinski prikaz prednjBMW serije X; Tročetvrtinski prikaz prednjeg kraja BMW-a X2 M Automobila F39 MP

BMW X2 M AUTOMOBILI.

BMW serije X; Tročetvrtinski prikaz prednjeg kraja BMW-a X4 M Automobili G02 MP s modelom

BMW X4 M AUTOMOBILI.

BMW serije X; Bočni prikaz BMW-a X6 M Automobil G06 MP

BMW X6 M AUTOMOBILI.

BMW serije X; Tročetvrtinski bočni prikaz BMW-a iX I20 s modelom

BMW iX.