BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020 Sophisto Grey bočni prikaz

THE 5

BMW SERIJE 5 TOURING: MODELI I OPREMA

Konfigurirajte BMW serije 5 Touring tako da odgovara vašim osobnim željama. Na raspolaganju je veliki broj atraktivnih opcija dizajna, motora, znčajki dinamične vožnje, sustava za pomoć vozaču i digitalnih usluga.

Pročitajte više
THE 5BMW SERIJE 5 TOURING: MODELI I OPREMA

MODELI I OPREMA.

BMW serije 5 Touring

U osnovnoj verziji opreme, BMW serije 5 Touring inspirira svojom svestranošću i raznolikim rasponom korisnih funkcija za poboljšanje udobnosti i sigurnosti. 

BMW serije 5 Touring 530i G31 2020 osnovna oprema Sophisto Grey

U osnovnoj verziji opreme, BMW serije 5 Touring inspirira svojom svestranošću i raznolikim rasponom korisnih funkcija za poboljšanje udobnosti i sigurnosti. 

 • Vanjština

 • Unutrašnjost

Luxury Line

Luxury Line pokazuje elegantnu stranu vozila. Elegantni dizajnerski elementi izrađeni od kroma visokog sjaja daju vanjštini ekskluzivan izgled. Moderan dojam prisutan je i u unutrašnjosti. Ovdje prvoklasne kožne presvlake i visokokvalitetne unutrašnje obloge karakteriziraju luksuz.

BMW serije 5 Touring 530i G31 2020 Luxury Line Mineral White

Luxury Line pokazuje elegantnu stranu vozila. Elegantni dizajnerski elementi izrađeni od kroma visokog sjaja daju vanjštini ekskluzivan izgled. Moderan dojam prisutan je i u unutrašnjosti. Ovdje prvoklasne kožne presvlake i visokokvalitetne unutrašnje obloge karakteriziraju luksuz.

 • Vanjština

 • Unutrašnjost

M Sport paket

M Sport paket daje vozilu još sportskiji izgled. Uz pojavu izoštrenu mnoštvom detalja na vanjštini i u unutrašnjosti, M Sport paket jamči veće zadovoljstvo u vožnji. M Sport ovjes i M Aerodynamics paket na primjer značajno optimiraju voznu dinamiku. 

BMW serije 5 Touring 530e G31 2020 M Sport paket u Tansanite Blue ll metalik

M Sport paket daje vozilu još sportskiji izgled. Uz pojavu izoštrenu mnoštvom detalja na vanjštini i u unutrašnjosti, M Sport paket jamči veće zadovoljstvo u vožnji. M Sport ovjes i M Aerodynamics paket na primjer značajno optimiraju voznu dinamiku. 

 • Vanjština

 • Unutrašnjost

BMW 530e TOURING.

Inovativan i učinkovit Plug-in hibrid BMW serije 5 Touring.

Ekstremno progresivan i krajnje funkcionalan. Prvi BMW serije 5 Touring zadivljuje zahvaljujući kombinaciji snažnog benzinskog motora, visokonaponske baterije i električnog motora BMW eDrive tehnologije koja nudi impresivne performanse dok istovremeno snižava potrošnju goriva i emisiju CO2. Charging Assistant i inteligentno upravljanje energijom iz BMW ConnectedDrivea sustava pružaju vam veliku podršku prilikom punjenja i smanjenju potrošnje energije. Istovremeno, BMW Connected Charging jamči dodatne pogodnosti za vozača. 

BMW 530e Plug-in hibrid G31 motor

BMW 530e.

Inovativni plug-in hibridni pogon kombinira učinkovit motor s unutarnjim sagorijevanjem i snažan elekrični motor. Tako postignut posebno visok sistemski učinak nudi vam udobnost pogona s unutarnjim sagorijevanjem i istovremeno mogućnost vožnje bez lokalnih emisija.
Inteligentno upravljanje energijom BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020

Inteligentno upravljanje energijom.

Inteligentno upravljanje energijom jedan je od glavnih stupova koncepta BMW eDrive. Ovaj sustav koordinira interakciju svih BMW-ovih pogonskih komponenti s električnim motorom kako bi se kombinirala najbolja moguća učinkovitost s velikom voznom dinamikom i kako bi se povećao električni domet.
BMW Charging BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020

BMW Charging.

BMW Charging omogućuje vozačima električnih vozila da lako i brzo pronađu, koriste i plaćaju javne stanice za punjenje u zemlji i inozemstvu. Stanice za punjenje neprestano rastuće mreže prikazane su u navigacijskom sustavu, putem aplikacije i online na websiteu.
BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020 tročetvrtinski prednji prikaz u vožnji eDrive Zone

eDrive Zones.

Sa svakim novim danom, BMW preuzima na sebe zadatak približavanja mobilnosti budućnosti za jedan korak. S inovativnim digitalnim uslugama kao što je eDrive Zones i BMW Points bonus shema, koje bi trebale biti dostupne u 2020., radimo na stvaranju novih inovativnih ruta. Na ovaj način dobivamo još više od svakog metra vašeg učinkovitog putovanja.
Connected Charging BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020

BMW Maps – Connected Charging.

Uz Connected Charging usluge, dobivate najbolje od električnog dosega vašeg plug-in hibridnog modela. Čim krenete planirati svoje putovanje, sustav vas usmjerava do najbliže javne punionice na vašoj ruti i unaprijed vas obavještava o, na primjer, njihovoj dostupnosti i vrsti punjača.

E-MOBILNOST.

Ako želite saznati više o naprednom BMW konceptu elektromobilnosti, zajedno s pojedinostima o dostupnim osobnim prednostima i mogućnostima, na pravom ste mjestu. Ovdje ćete naći sve informacije o elektromobilnosti, pulg-in hibridima, BMW-u i, punjenju, dosegu i još puno toga.

Pročitajte više

VOZNA DINAMIKA I UČINKOVITOST BMW SERIJE 5 TOURING.

Tehnologije pogona i šasije na prvi pogled.

Sve kontrole su podešene za zadovoljstvo u vožnji. Od posebno ekonomičnog 4-cilindričnog dizelskog motora do visokookretnog karaktera i impresivnog okretnog momenta 6-cilindričnog benzinskog motora. BMW serije 5 Touring pruža sportske performanse na svakom putovanju. Savršeno podešenih tehnologija pogona i podvozja, poput prilagodljivog ovjesa, integralnog aktivnog upravljanja ili xDrive inteligentnog sustava pogona na sva četiri kotača, zajamčena je optimalna snaga i maksimalno zadovoljstvo u vožnji.

BMW TwinPower Turbo 6-cilindrični benzinski motor BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020

BMW TwinPower Turbo redni 6-cilindrični benzinski motor.

Upravljačka snaga, izuzetno gladak rad i uzbudljiv zvuk zaštitni su znakovi BMW TwinPower Turbo rednog 6-cilindričnog benzinskog motora iz nove generacije BMW EfficientDynamics ponude motora. S dvostrukim VANOS-om, Valvetronicom, visokopreciznim ubrizgavanjem i TwinScroll turbopunjačem, on genereira 245 kW (333 KS).
BMW TwinPower Turbo 4-cilindrični dizelski motor BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020

BMW TwinPower Turbo 4-cilindrični dizelski motor.

Nova generacija BMW TwinPoer Turbo 2.0-litrenih 4-cilindričnih dizelskih motora pokazuje agilnu isporuku snage zajedno s izvrsnom reakcijom, čak i pri niskim brzinama. Tehnologija turbopunjača s promjenjivom geometrijom turbine i CommonRail izravnim ubrizgavanjem osigurava da su ovi motori izuzetno ekonomični i s niskim razinama emisije.
BMW xDrive BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020

xDrive.

Inteligentan sustav pogona na sva četiri kotača xDrive glatko i varijabilno raspoređuje pogonsku snagu na prednje i stražnje kotače za dodatnu vučnu snagu, voznu dinamiku i sigurnost u svakoj situaciji u vožnji. Za još bolju okretnost, elektronički kontrolirana raspodjela snage, na primjer, spriječava preupravljanje ili podupravljanje u zavojima.
Integralno aktivno upravljanje BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020 tročetvrtinski prikaz sprijeda

Integralno aktivno upravljanje.

Integralno aktivno upravljanje kombinira podršku koja varira ovisno o kutu upravljača na prednjoj osovini, te stražnjim kotačima koji također doprinose upravljanju. Pri nižim brzinama nudi nudi veću mogućnost manevriranja i veću okretnost zakretanjem stražnjih kotača suprotno od prednjih. Počevši od oko 60 do 80 km/h, stražnji kotači okreću se paralelno s prednjima kako bi se povećala stabilnost i udobnost.
Adaptivni ovjes BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020 krupni plan Start/Stop tipka

Adaptivni ovjes.

Adaptivni ovjes omogućava idealno podešavanje karakteristika amortizera prema bilo kojoj situaciji u vožnji, poboljšavajući udobnost i voznu dinamiku. Uz standardne COMFORT postavke za veću udobnost u vožnji, može se odabrati i program SPORT za sportske postavke amortizera.
Stražnji zračni ovjes s podesivom visinom vožnje BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020

Stražnji zračni ovjes s podesivom visinom vožnje.

Stražnji zračni ovjes s podesivom visinom vožnje jamči kontinuiranu udobnost u vožnji u svim uvjetima opterećenja. Razmak od tla koji je konstantan čak i kod visoke korisne nosivosti, također doprinosti visokoj razini sigurnosti u vožnji.
Mild hybrid tehnologija BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020 šasija

Mild hybrid tehnologija.

Mild hybrid tehnologija služi za obnavljanje kinetičke energije za vrijeme kočenja i podržava motor s unutarnjim izgaranjem tijekom ubrzavanja. Ovo smanjuje potrošnju goriva i emisiju ispušnih plinova, a istovremeno vam pruža dinamičnu prednost. Mild-hibrid tehnologija čini automatsku Start/Stop funkciju puno bržom i udobnijom.

DIZAJN I FUNKCIONALNOST BMW SERIJE 5 TOURING.

Opcije dizajna na vanjštini i u unutrašnjosti.

U budućnost sa stilom: moderna oprema i dizajnerski detalji kao što su BMW Laserlight i stražnja LED svjetla naglašavaju progresivan karakter BMW-a serije 5 Touring. S inovativnim tehnologijama i opremom poput 12.3” kontrolnog zaslona ili ambijentalne rasvjete, luksuzna i funkcionalna unutrašnjost dodatno naglašavaju udobnost i eleganciju ovog poslovnog touringa.

BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020 u mirovanju bočni prikaz
Panoramski stakleni krov BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020 unutrašnjost

Panoramski stakleni krov.

Kad je otvoren, panoramski stakleni krov nudi obilje svježeg zraka. Kad je zatvoren, stvara ugodnu atmosferu punu svjetlosti u unutrašnjosti vozila. Otvara se i zatvara potpuno automatski pritiskom na tipku ili pomoću ključa vozila, a opremljen je funkcijama klizanja i podizanja, električno upravljanom zaštitom od sunca i zaštitom od vjetra.
Kuka za prikolicu BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020 krupni plan

Kuka za vuču prikolice.

Kuka za vuču prikolice s električno podesivom glavom kuke podnosi opterećenja teška do 2.000 kg. Za stabilizaciju, kontrola stabilnosti prikolice automatski koči vozilo ako prikolica počne zanositi. Električno podesiva glava nije vidljiva kada se spremi ispod stražnjeg odbojnika.
Prtljažni paket BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020

Paket prtljažnog prostora.

Paket prtljažnika proširuje funkcionalnost prtljažnog prostora s gotovo beskonačno promjenjivim kutom nagiba naslona stražnjih sjedala, uključujući položaj utovara, lijevu i desnu vodilicu s dva pomična mjesta za pričvršćivanje, zatezajući remen s plastičnim okvirom na desnoj bočnoj strani i višenamjensku kuku.
BMW Individual aerodinamični kotači 1001 I BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020

BMW Individual aerodinamični kotači stil 1001 l.

20” BMW Individual aerodinamični kotači 1001 l Jet Black 3D, ispolirani, s mješovitim gumama i run-flat gumama, visokog sjaja, dimenzija prednjih kotača 8J x 20 s gumama 245/35 R20 i dimenzija stražnjih kotača 9J x 20 s gumama 275/30 R20.
BMW rešetka bubrega BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020 krupni plan

Prednja rešetka.

Velika jednodijelna prednja rešetka – poznata kao BMW bubrezi – karakteristično dizajnersko obilježje koje osigurava dinamačn izgled vašeg vozila. Boja okomitih letvica i okvira ovisi o linije opreme.
BMW laserska svjetla BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020 sprijeda krupni plan

BMW Laserlight.

U laserskom načinu rada dugih svjetala, BMW Laserlight laserska svjetla osvjetljavaju dosegom do 650 m, gotovo dvostruko više od uobičajenih svjetala. Bolja vidljivost u mraku značajno povećava sigurnost. Plavi detalji i natpis “BMW Laser” također naglašavaju tehnološki standard i sportski duh ovog vozila.
LED stražnja svjetla BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020 straga krupni plan

LED stražnja svjetla.

Trodimenzionalna stražnja svjetla karakterističnog oblika slova L i izražajni svijetleći elementi potpuno u LED tehnologiji su prepoznatljivi BMW-ovi detalji čak i u mraku.
Vidljive trapezoidne ispušne cijevi BMW serije 5 Touring G31 Facelift krupni plan straga

Ispušna cijev, vidljiva, trapezoidna.

Vidljiva trapezoidna ispušna cijev u kromu, jedna s lijeve i jedna s desne strane.
BMW serije 5 Touring Individual G31 Facelift 2020 tročetvrtinski prednji prikaz
BMW serije 5 Touring Individual G31 Facelift 2020 tročetvrtinski prednji prikaz
BMW serije 5 Touring Individual G31 Facelift 2020 tročetvrtinski prednji prikaz
Koža BMW serije 5 Touring Individual G31 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit
Koža BMW serije 5 Touring Individual G31 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit
Koža BMW serije 5 Touring Individual G31 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit
Ukrasne letvice BMW serije 5 Touring G31 Individual G31 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit
Ukrasne letvice BMW serije 5 Touring G31 Individual G31 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit
Ukrasne letvice BMW serije 5 Touring Individual G31 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit

BMW INDIVIDUAL KOLEKCIJA BMW SERIJE 5 TOURING.

Funkcionalnost i individualnost. S ekskluzivnim i visokokvalitetnim BMW Individual značajkama kao i impresivnim BMW Individual aerodinamičnim kotačima u stilu 1001, možete dati dodatne individualne osobine svom BMW-u serije 5 Touring. Elegantne boje karoserije Aventurin Red, Tanzanite Blue i Alvit Grey omogućuju vam da idealno uskladite sportsku vanjštinu i vaše želje, dok elegantna kožna unutrašnjost u bojama Caramel, Tartufo ili Smoke White daju unutrašnjosti ono nešto posebno.

TEHNOLOGIJE BMW SERIJE 5 TOURING.

Digitalne usluge i inteligentni sustavi za pomoć vozaču.

BMW serije 5 Touring vam je uvijek na usluzi. Najsuvremeniji sustavi za pomoć i mogućnosti povezivanja jamče maksimalnu razinu sigurnosti i udobnosti, dok inovativne poslovne i zabavne funkcije fasciniraju i informiraju. A zahvaljujući pametnim digitalnim uslugama, ostajete idealno povezani tijekom svog putovanja – za bezbrižnu i opuštenu mobilnost.

Informativni zaslon BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit
BMW Live Cockpit Professional BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional s navigacijskom funkcijom uključuje dva visokokvalitetna zaslona koji se sastoje od 12.3” kontrolnog zaslona kojim se može upravljati dodirom i potpuno digitalnim 12.3” zaslona s instrumentima. BMW operativnim sustavom 7 može se upravljati i putem iDrive Touch kontrolera.
Connected Package Professional BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit

Connected Package Professional.

Concierge Service, Remote Services, BMW Maps, integracija pametnog telefona ili In-Car Experiences? Zašto naručivati pojedinačne opcije kad možete imati sve? Uz Connected Package Professional možete dobiti ove usluge iz BMW ConnectedDrive.
BMW Maps BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit

BMW Maps – Connected Navigation.

BMW Maps – Connected Navigation impresionira svojom točnošću predviđenog vremena dolaska, iznimno brzim izračunom rute i pojednostavljenim unosom odredišta. To je moguće slobodnim unosom teksta. Dinamični izračun rute trenutno prilagođava preporuku rute svim promjenama u prometnoj situaciji.
Integracija pametnog telefona BMW serije 5 Touring G31 Facelift unutrašnjost kokpit

Integracija pametnog telefona.

Zašto biti bez funkcija vašeg pametnog telefona u vašem BMW-u kad možete nastaviti raditi sve kao i obično? S integracijom pametnog telefona, vaše vozilo podržava Apple CarPlay® i Android Auto® pomoću bežične veze između vašeg pametnog telefona i vozila. To vam omogućuje da jednostavno koristite poznate funkcije i različite aplikacije u vozilu.
Connected Music BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit

Connected Music (uklj. Spotify).

Slušajte svoju omiljenu glazbu gdje god da se nalazite. Klasičnu na otvorenoj cesti, jazz u gradskoj gužvi i pop u ležernoj vožnji izvan grada. Sa sustavom Connected Music možete izravno slušati čak 30 milijuna pjesma bez ograničenja zahvaljujući BMW-ovim glazbenim partnerom Spotify uz pomoć SIM kartice instalirane u vašem vozilu.
Bowers & Wilkind Diamond Surround Sound System BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020 unutrašnjost krupni plan

Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System.

Bowers & Wilkins Diamond surround sustav s dva dijamantna visokotonca nudi izvanrednu studijsku kvalitetu zvuka za svako sjedalo u vozilu. 16 pažljivo postavljenih zvučnika osigurava očaravajuće zvučno iskustvo. Zvučnici su osvijetljeni i vizualno naglašavaju izvanrednu kvalitetu zvuka sustava.
BMW Digital Key BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020

BMW Digital Key.

Zašto nositi ključ automobila sa sobom ako imate pametni telefon? Možete zaključati i otključati svoj BMW i čak ga i pokrenuti s funkcijom Digital Key. Možete ovlastiti do pet osoba s iPhone telefonom – ako je kompatibilan – da koriste vaš BMW. Između ostalog, pogonska snaga i maksimalna brzina mogu se ograničiti, npr. za vozače početnike.*
BMW Digital Key BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020

BMW Digital Key.

Zašto nositi ključ vozila sa sobom ako imate svoj pametni telefon? Možete zaključati i otključati svoj BMW, pa čak i pokrenuti ga s digitalnim ključem. Također možete autorizirati do pet osoba s iPhoneom*, ako su kompatibilni - za vožnju vašeg BMW-a. Između ostalog, pogonska snaga i maksimalna brzina mogu se ograničiti, npr. za vozače početnike. *BMW Digital Key kompatibilan je samo s odabranim iPhone uređajima. Popis kompatibilnih iPhone uređaja dostupan je na bmw.com/digitalkey
BMW Intelligent Personal Assistant BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit

BMW Intelligent Personal Assistant.

“Hej BMW. Tko si ti?” Ne bi li bilo divno da je vaš BMW ujedno i vaš osobni asistent? Komunicirajte sa svojim vozilom koristeći BMW Intelligent Personal Assistant. Poznaje vas, svakim danom sve je bolji i pomaže vam bez obzira na situaciju. Možete mu dodijeliti i svoju osobnu riječ za aktivaciju. Može vam objasniti sve o vašem vozilu i pomoći vam da bolje upoznate svoj BMW.
Remote Software Upgrade BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit

Remote Software Upgrade.

Želite li da vaš BMW ima najnoviji softver? S opcijom Remote Software Upgrade (daljinska nadogradnja softvera), vaš će BMW uvijek biti ažuriran. Nadogradnje se instaliraju bez obzira na lokaciju, baš kao i za vaš pametni telefon. Na ovaj način se i ostale funkcije u vašem vozilu mogu aktivirati.
Reversing assistant BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit

Reversing Assistant.

Opcija Reversing Assistant pohranjuje zadnjih 50 m prijeđenog puta vožnje prema naprijed pri brzini do 35 km/h, tako da vam po potrebi može pomoći za vožnju unatrag. Oslobođeni ste upravljanja i možete se usredotočiti na nadgledanje okoline vozila.
Driving Assistant Professional BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional nudi optimalnu udobnost i i sigurnost tijekom kritičnih ili monotonih prometnih situacija. Uz sadržaj sustava Driving Assistant, uključuje i sustave pomoći Steering and Lane Control Assistant s proširenim funkcijama, Lane Change i Emergency Stop Assistant te Lane Keeping Assistant s aktivnom zaštitom od bočnog sudara.

Potrošnja goriva i emisija CO2.

 • *BMW Digital Key je kompatibilan s određenim iPhone modelima. Popis kompatibilnih iPhone modela je dostupan na bmw.com/digitalkey

  Podaci o potrošnji goriva, emisiji CO2 i potrošnji energije utvrđeni su u skladu s propisanim postupkom mjerenja VO (EU) 715/2007 u verziji koja je bila primjenjiva u trenutku homologacije tipa. Podaci se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani raspon uključuje dodatnu opremu i različite veličine kotača i guma na odabranom modelu.

  Daljnje informacije o službenoj potrošnji goriva i službenim specifičnim emisijama CO2 za nova osobna vozila mogu se naći u 'Smjernicama o potrošnji goriva i putničkih vozila za nove putničke automobile', koje su besplatno dostupne na svim prodajnim mjestima i od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka i na https://www.dat.de/co2

  Vrijednosti se već temelje na novoj WLTP regulativi i prevode se natrag u vrijednosti ekvivalentne NEDC kako bi se osigurala usporedba između vozila. Za poreze u vezi s vozilima ili druge dažbine koje se zasnivaju (barem između ostalog) na emisiji CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.