BMW serije 5 limuzina G30 Facelift 2020 Phytonic Blue pogled iz ptičje perspektive u mirovanju

THE 5

BMW SERIJE 5 LIMUZINA: MODELI I OPREMA

Konfigurirajte BMW 5 serije limuzina tako da odgovara vašim osobnim željama. Na raspolaganju je veliki broj atraktivnih opcija dizajna, motora, značajki dinamike vožnje, sustava pomoći vozaču i digitalnih usluga.

Pročitajte više
THE 5BMW SERIJE 5 LIMUZINA: MODELI I OPREMA

MODELI I OPREMA.

Karakteristični model i opcije opreme BMW-a serije 5 limuzine.

BMW serije 5 limuzina

U osnovnoj verziji opreme, BMW serije 5 limuzina inspirira svojom svestranošću i raznolikim rasponom funkcionalnih funkcija za poboljšanje udobnosti i sigurnosti.

BMW serije 5 limuzina 540i G30 2020 Osnovna oprema u Sophisto Grey

U osnovnoj verziji opreme, BMW serije 5 limuzina inspirira svojom svestranošću i raznolikim rasponom funkcionalnih funkcija za poboljšanje udobnosti i sigurnosti.

 • Vanjština

 • Unutrašnjost

Luxury Line

Luxury Line pokazuje elegantnu stranu vozila. Elegantni dizajnerski elementi izrađeni od kroma visokog sjaja daju eksterijeru ekskluzivan izgled. Moderan dojam prisutan je i u unutrašnjosti. Ovdje vrhunske kožne presvlake i visokokvalitetne završne obrade unutrašnjosti karakteriziraju luksuz.

BMW serije 5 limuzina 520d xDrive G30 2020 Luxury Line u Bernina Grey

Luxury Line pokazuje elegantnu stranu vozila. Elegantni dizajnerski elementi izrađeni od kroma visokog sjaja daju eksterijeru ekskluzivan izgled. Moderan dojam prisutan je i u unutrašnjosti. Ovdje vrhunske kožne presvlake i visokokvalitetne završne obrade unutrašnjosti karakteriziraju luksuz.

 • Vanjština

 • Unutrašnjost

M Sport paket

M Sport paket daje vozilu još sportskiji dodir. Uz izgled izoštren mnogim detaljima izvana i unutrašnjosti, M Sport paket jamči i veći užitak u vožnji. M Sport ovjes i M Aerodynamics paket na primjer osjetno optimiziraju voznu dinamiku.

BMW serije 5 limuzina 520d xDrive G30 2020 M Sport paket u Alpine White

M Sport paket daje vozilu još sportskiji dodir. Uz izgled izoštren mnogim detaljima izvana i unutrašnjosti, M Sport paket jamči i veći užitak u vožnji. M Sport ovjes i M Aerodynamics paket na primjer osjetno optimiziraju voznu dinamiku.

 • Vanjština

 • Unutrašnjost

BMW 530e.

Inovativni i efikasni Plug-in hibrid BMW serije 5 limuzina.

Moderan sportaš u doba održivosti. BMW serije 5 limuzina plug-in hibrid inspirira zahvaljujući kombinaciji snažnog benzinskog motora, visokonaponske baterije i elektromotora BMW eDrive tehnologije koji nudi impresivne performanse uz istovremeno smanjenje potrošnje goriva i smanjenje emisije CO2. Pomoćnik za punjenje i inteligentno upravljanje energijom iz BMW ConnectedDrive pružaju vam podršku pri punjenju i smanjenju potrošnje energije. Istodobno, Connected Charging jamči dodatne pogodnosti za vozača.

BMW 530e Plug-in hibrid G30 motor

BMW 530e.

Inovativni plug-in hibridni pogon kombinira učinkovit motor sa unutarnjim sagorijevanjem i snažni električni motor. Tako postignut posebno visok sistemski učinak nudi vam raspon udobnosti pogona i istovremeno mogućnost vožnje bez lokalnih emisija.
Inteligentno upravljanje energijom BMW serije 5 limuzina G30 Facelift 2020

Inteligentno upravljanje energijom.

Inteligentno upravljanje energijom jedan je od glavnih stupova koncepta BMW eDrive. Ovaj sustav koordinira interakciju svih pogonskih komponenti BMW-a s električnim motorom kako bi se kombinirala najbolja moguća učinkovitost s velikom dinamikom vožnje i povećao električni domet.
BMW Charging BMW serije 5 limuzina G30 Facelift 2020

BMW Charging.

BMW Charging omogućuje vozačima električnih vozila da lako i brzo pronađu, koriste i plaćaju javne stanice za punjenje u zemlji i inozemstvu. Stanice za punjenje mreže koja neprestano rastu prikazuju se u navigacijskom sustavu, putem aplikacije i on-line na web mjestu.
BMW serije 5 limuzina G30 Facelift 2020 Phytonic Blue tročetvrtinski pogled sprijeda u vožnji u eDrive zone na mostu

eDrive Zones.

Sa svakim novim danom, BMW preuzima na sebe zadatak približavanja mobilnosti budućnosti za jedan korak. S inovativnim digitalnim uslugama kao što su eDrive Zones i BMW Points bonus shema, čiji bi raspored trebao biti dostupan u 2020. godini, radimo na stvaranju inovativnih ruta. Na ovaj način dobivamo još više od svakog metra vašeg efikasnog putovanja.

ELEKTROMOBILNOST.

Ako želite saznati više o BMW naprednom konceptu elektromobilnosti, zajedno s pojedinostima o osobnim prednostima i mogućnostima koji su dostupni, na pravom ste mjestu. Ovdje ćete pronaći informacije o temama elektromobilnosti, plug-in hibridima, BMWi, punjenju, rasponu i mnogim drugim stvarima.

Pročitajte više

VOZNE DINAMIKE BMW SERIJE 5 LIMUZINA.

Tehnologije pogona i šasije na prvi pogled.

Više snage, više kontrole. Od posebno ekonomičnog 4-cilindarskog dizelskog motora do visoko okretnog karaktera i impresivnog momenta 6-cilindarskog benzinskog motora. BMW serije 5 limuzina pruža atletske performanse na svakom putovanju. Sa savršeno podešenim tehnologijama pogona i podvozja, poput prilagodljivog ovjesa, integriranog aktivnog upravljanja i inteligentnog xDrive sustava pogona na sve kotače, zagarantirani su optimalna snaga i maksimalno ugodno zadovoljstvo u vožnji.

BMW TwinPower Turbo 6-cilindarski benzinski motor BMW serije 5 limuzina G30 Facelift 2020

BMW TwinPower Turbo redni 6-cilindarski benzinski motor.

Upravljačka snaga, izuzetno gladak rad i uzbudljiv zvuk su zaštitni znakovi BMW TwinPower Turbo rednog 6-cilindarskog benzinskog motora iz nove generacije BMW EfficientDynamics motora. S dvostrukim VANOS-om, Valvetronic-om, visoko preciznim ubrizgavanjem i TwinScroll turbopunjačem, on generira 245 kW (333 KS).
BMW TwinPower Turbo 4-cilindarski dizelski motor BMW serije 5 limuzina G30 Facelift 2020

BMW TwinPower Turbo 4-cilindarski dizelski motor.

Nova generacija BMW TwinPower Turbo 2.0-litrenih 4-cilindarskih dizelskih motora pokazuje agilnu isporuku snage zajedno s izvrsnom reakcijom, čak i pri niskim brzinama motora. Tehnologija turbo-punjača s promjenjivom geometrijom turbina i izravnim ubrizgavanjem CommonRail osigurava da su ti motori izuzetno ekonomični i s niskim razinama emisija.
BMW xDrive BMW serije 5 limuzina G30 Facelift 2020

xDrive.

Inteligentni sustav pogona na sve kotače BMW xDrive glatko i varijabilno raspoređuje pogonsku snagu na prednje i stražnje kotače za dodatnu vučnu snagu, dinamiku vožnje i sigurnost u svakoj situaciji u vožnji. Za još bolju okretnost, elektronički kontrolirana raspodjela energije, na primjer, protuteže preupravljanju ili podupravljanju u zavojima.
Integral Active upravljanje BMW serije 5 limuzina G30 Facelift 2020 tročetvrtinski pogled straga u vožnji

Integral Active upravljanje.

Integral Active upravljanje kombinira podršku koja varira ovisno o kutu upravljača na prednjoj osovini, te stražnjim kotačima koji također doprinose upravljanju. Pri nižim brzinama nudi veću upravljivost i okretnost okretanjem stražnjih kotača nasuprot prednjim kotačima. Počevši od oko 60 do 80 km/h, zadnji kotači okreću se paralelno s prednjim kotačima kako bi se povećala stabilnost i udobnost u vožnji.
Adaptivni ovjes BMW serije 5 limuzina G30 Facelift 2020 pogled izbliza na Start/Stop gumb

Adaptivni ovjes.

Adaptivni ovjes omogućava idealno podešavanje karakteristika amortizera prema bilo kojoj situaciji u vožnji, poboljšavajući udobnost i dinamiku vožnje. Pored standardnog COMFORT podešavanja za veći komfor vožnje, SPORT program može se odabrati i za sportske postavke amortizera.
Adaptive Drive BMW serije 5 limuzina G30 Facelift 2020 pogled izbliza na upravljač

Adaptive Drive.

Adaptive Drive kombinira aktivnu stabilizaciju Dynamic Drive i prilagodljivi ovjes za regulaciju stabilizatora i amortizera po potrebi. To u isto vrijeme osigurava izvanredne razine udobnosti vožnje s jedva primjetnim naginjanjem karoserije, što zauzvrat omogućava veće brzine i kraće kočione udaljenosti pri skretanju.
Mild hibrid tehnologije BMW serije 5 limuzina G30 šasija

Mild hibrid tehnologije BMW serije 5 limuzina G30.

Mild hibrid tehnologija služi za oporavak kinetičke energije tijekom kočenja i podržava izgaranje tijekom ubrzavanja. Ovo smanjuje potrošnju i emisiju goriva, a istovremeno vam pruža dinamičnu prednost. Mild hibrid tehnologija također čini automatsku Start/Stop funkciju mnogo bržom i mnogo ugodnijom.

DIZAJN BMW SERIJE 5 LIMUZINA.

Opcije dizajna u unutrašnjosti i vanjštini.

BMW serije 5 limuzina inspirira svojim sportskim i modernim dizajnom. Oprema poput BMW Laserlight ili trapezoidne ispušne cijevi i LED stražnja svjetla podvlače dinamički i progresivni karakter vozila. U unutrašnjosti, značajke poput ambijentalnog svjetla ili kontrola s keramičkim okruženjem naglašavaju udobnost i eleganciju ovog poslovnog sportaša.

BMW serije 5 limuzina G30 Facelift 2020 tročetvrinski pogled sprijeda u mirovanju
BMW bubreg BMW serije 5 limuzina G30 Facelift 2020 Phytonic Blue pogled izbliza na prednji kraj

BMW maska bubrega.

Velika, jednodijelna prednja rešetka - poznata i kao BMW rešetka bubrega - osigurava vrlo prisutan i dinamičan izgled vašeg vozila kao karakteristično dizajnersko obilježje. Boja okomitih šipki i okolnog prstena varira ovisno o liniji opreme.
BMW Laserlight BMW serije 5 limuzina G30 Facelift 2020 Phytonic Blue pogled izbliza na prednji kraj

BMW Laserlight.

U laserskom radu dugih svjetala, BMW Laserlight osvjetljava do 650 m, što je gotovo dvostruko više nego kod uobičajenih farova. Bolja vidljivost u mraku značajno povećava sigurnost. Plavi akcenti i slova "BMW Laser" na prednjem svjetlu također podvlače tehnološke standarde i sportsku izvedbu vozila.
LED stražnja svjetla BMW serije 5 limuzina G30 Facelift 2020 Phytonic Blue pogled izbliza na stražnji kraj

LED stražnja svjetla.

Trodimenzionalna stražnja svjetla s uobičajenim obilježjima marke u obliku slova L i plastičnim svjetlosnim elementima potpuno u LED tehnologiji identificiraju vozilo kao BMW čak i u mraku.
Trapezoidna ispušna cijev BMW serije 5 limuzina G30 Facelift 2020 pogled izbliza straga

Ispušna cijev, vidljiva, trapezoidna.

Vidljiva trapezoidna ispušna cijev u kromu, jedna sa lijeve i jedna sa desne strane.
Ambijentalno svjetlo BMW serije 5 limuzina G30 Facelift 2020 unutrašnjost

Ambijentalno svjetlo.

Ambijentalno svjetlo, uključujući ambijentalno konturno svjetlo u prednjim i stražnjim vratima, kreira opušteno, ugodno atmosfersko osvjetljenje u unutrašnjosti. Šest dizajna rasvjete sa opcijom zatamnjivanja također uključuju dinamičku funkciju u četiri aplikacije.
Kontrolni elementi u crnoj visokog sjaja BMW serije 5 limuzina G30 Facelift 2020 unutrašnjost

Keramički završeci za kontrole.

Ekskluzivne keramičke završne obrade za kontrole poput ručice za promjenu brzina, biranje temperature i volumena, kao i obrub oko iDrive kontrolera daju posebnu visoku kvalitetu i luksuzan izgled.
BMW serije 5 limuzina Individual G30 Facelift 2020 tročetvrtinski pogled sprijeda u mirovanju
BMW serije 5 limuzina Individual G30 Facelift 2020 tročetvrtinski pogled sprijeda u mirovanju
BMW serije 5 limuzina Individual G30 Facelift 2020 tročetvrtinski pogled sprijeda u mirovanju
Koža u potpunosti BMW serije 5 limuzine Individual G30 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit
Koža u potpunosti BMW serije 5 limuzine Individual G30 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit
Koža u potpunosti BMW serije 5 limuzine Individual G30 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit
Letvice unutrašnjosti BMW serije 5 limuzine Individual G30 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit
Letvice unutrašnjosti BMW serije 5 limuzine Individual G30 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit
Letvice unutrašnjosti BMW serije 5 limuzine Individual G30 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit

BMW INDIVIDUAL KOLEKCIJA BMW SERIJE 5 LIMUZINE.

Ništa nije autoritativnije od individualnosti. Zbog toga BMW serije 5 limuzina nudi ekskluzivne i visokokvalitetne BMW Individual značajke poput impresivnih BMW Individual aerodinamičnih kotača u stilu 1001 I u rasponu opcija. Elegantni završni premazi boje Aventurin Red, Tanzanite Blue i Alvit Grey i Dravit Grey omogućuju vam da idealno uklopite sportski vanjski izgled prema vašim željama, dok elegantne u potpunosti kožne presvlake u bojama, Caramel, Tartufo ili Smoke White daju interijeru ono nešto posebno.

TEHNOLOGIJE BMW SERIJE 5 LIMUZINE.

Digitalni servisi i inteligentni sustavi pomoći vozaču.

U brzoj traci, usmjeren prema budućnosti: najsuvremeniji sustavi pomoći i mogućnosti povezivanja jamče maksimalnu razinu sigurnosti i udobnosti, dok inovativne poslovne i zabavne funkcionalnosti fasciniraju i informiraju. A zahvaljujući pametnim digitalnim uslugama, vi ostajete idealno povezani tijekom svog putovanja - bezbrižnom i opuštenom mobilnošću.

Informativni zaslon BMW serije 5 limuzina G30 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit
BMW Live Cockpit Professional BMW serije 5 limuzina G30 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional s navigacijskom funkcijom uključuje dva visokokvalitetna zaslona koji se sastoje od 12.3" upravljačkog zaslona visoke rezolucije kojim se može upravljati dodirom i potpuno digitalnog 12.3" zaslona s instrumentima. BMW-ovim operativnim sustavom 7 može se upravljati i preko iDrive Touch kontrolera.
Smartphone integration BMW serije 5 limuzina G30 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit

Smartphone Integration.

Zašto biti bez značajki vašeg pametnog telefona u svom BMW-u kad možete nastaviti raditi sve kao i obično? Pomoću integracije pametnih telefona vaše vozilo podržava Apple CarPlay® i Android Auto® putem bežične veze između vašeg pametnog telefona i vozila. To vam omogućuje udobno korištenje poznatih funkcija i raznih aplikacija u vozilu.
Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound sustav BMW serije 5 limuzina G30 Facelift 2020 unutrašnjost pogled izbliza na vrata

Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound sustav.

Surround sustav Bowers & Wilkins Diamond s dva dijamantska visokotonca odlikuje se izvanrednim zvukom studijske kvalitete za svako sjedalo u vozilu. 16 pažljivo postavljenih zvučnika osiguravaju očaravajuće zvučno iskustvo. Zvučnici su osvijetljeni i vizualno naglašavaju izvanrednu kvalitetu zvuka u sustavu.
Reversing assistant BMW serije 5 limuzina G30 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit

Reversing assistant.

Reversing Assistant sprema zadnjih 50 m prevožene staze u vožnji prema naprijed do 35 km/h, tako da vam može po potrebi pomoći za vožnju unatrag. Oslobođeni ste od upravljanja i možete se usredotočiti na nadgledanje okoline vozila.
Driving Assistant Professional BMW serije 5 limuzina G30 Facelift 2020 unutrašnjost kokpit

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional nudi optimalnu udobnost i sigurnost tijekom kritičnih ili monotonih prometnih situacija. Osim sadržaja Driving Assistant, uključuje i pomoć u upravljanju i ostanku u trakama s proširenim funkcijama, promjenu trake i pomoćnika za zaustavljanje u nuždi i pomoćnik za ostanak u traci s aktivnom bočnom zaštitom od sudara.

FUEL CONSUMPTION AND CO2 EMISSIONS.

BMW 530e Sedan(1):
Fuel consumption in l/100 km (combined): 1.8–1.6
CO2 emissions in g/km (combined): 40–36


BMW 540i Sedan:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 6.5–6.3
CO2 emissions in g/km (combined): 149–144


BMW 520d xDrive Sedan:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 4.7–4.6
CO2 emissions in g/km (combined): 124–120


The values of the vehicles labelled with (1) are preliminary.


The information on fuel consumption, CO2 emissions and energy consumption has been determined in accordance with the prescribed measurement procedure VO (EU) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.

 

Further information about the official fuel consumption and the official specific CO2 emissions for new passenger automobiles can be found in the 'New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines', which are available free of charge at all sales outlets and from DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany and on https://www.dat.de/co2

 

The values are already based on the new WLTP regulation and are translated back into NEDC-equivalent values in order to ensure the comparison between the vehicles. For vehicle related taxes or other duties based (at least inter alia) on CO2-emissions the CO2 values may differ to the values stated here.

Pročitajte više

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • BMW 530e limuzina:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 1.8–1.6
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 40–36

  BMW 540i limuzina:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 6.8–6.6
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 154–150

  BMW 520d xDrive limuzina:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 4.6–4.4
  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 122–117

  Podaci o potrošnji goriva, emisiji CO2 i potrošnji energije utvrđeni su u skladu s propisanim postupkom mjerenja VO (EU) 715/2007 u verziji koja je bila primjenjiva u trenutku homologacije tipa. Podaci se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani raspon uključuje dodatnu opremu i različite veličine kotača i guma na odabranom modelu.

  Daljnje informacije o službenoj potrošnji goriva i službenim specifičnim emisijama CO2 za nova osobna vozila mogu se naći u 'Smjernicama o potrošnji goriva i putničkih vozila za nove putničke automobile', koje su besplatno dostupne na svim prodajnim mjestima i od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka i na https://www.dat.de/co2

  Vrijednosti se već temelje na novoj WLTP regulativi i prevode se natrag u vrijednosti ekvivalentne NEDC kako bi se osigurala usporedba između vozila. Za poreze u vezi s vozilima ili druge dažbine koje se zasnivaju (barem između ostalog) na emisiji CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.