BMW SERIJE 4 PREGLED.

Od svog lansiranja 2013. godine, BMW serije 4 utjelovio je kombinaciju neusporedive estetske i sportske dinamike. Moderni benzinski i dizelski motori sve do M opreme zaokružuju izvrsni sveukupni koncept serije. Prethodnik BMW-a serije 4 je BMW serije 3 Coupé, koji je na tržište ušao kao zasebna, ali okretnija verzija klasične sportske limuzine 1990. godine.
 

Druga generacija odlikuje se izražajnijim, samopouzdanijim dizajnom i postala je dulja i šira. Sve pojedinačne karakteristike, poput očaravajuće estetike i uzbudljivog osjećaja sportskosti, ojačane su, naglašavajući precizan BMW-ov stil. BMW serije 4 dolazi u tri uzbudljive varijante - Coupé, Cabrio i Gran Coupé s četvero vrata. Svaka generacija serije dijeli svoj vrhunski karakter u smislu ekskluzivnog dizajna, visokokvalitetnog interijera i snažnog motora.

Potpuno novi BMW serije 4 Cabrio izvana impresionira svojom neovisnom i progresivnom estetikom, dok u unutrašnjosti predstavlja svoj sportski karakter i eleganciju. Vrhunac čine novorazvijeni mekani krov sa svojim elegantnim i ravnim dizajnom, mala masa i visoka razina zvučne i klimatske udobnosti. Zahvaljujući optimalno podešenim pogonskim i tehnologijama ovjesa, potpuno novi BMW serije 4 Cabrio također nudi voznu dinamiku najviše razine.

Pročitajte više

4 BODOVA ZA BMW SERIJE 4.

  • 01 Unikatan, ekskluzivni dizajn
  • 02 Iznimne vozne dinamike
  • 03 Dinamični motori do 6-cilindričnog motora TwinPower Turbo od 374 KS
  • 04 Koncept fleksibilnog vozila: Coupé, Cabrio ili Gran Coupé
BMW serije 4 BMW serije 4 Coupé G22 BMW serije 4 Cabrio G23 na parking mjestu

PREGLED POVIJESTI BMW SERIJE 4.

Saznajte povijest generacija BMW-a serije 4 i pogledajte izravne prethodnike dinamičnog, ekskluzivnog kupea.

Pročitajte više

PREGLED POVIJESTI BMW SERIJE 4.

PODRIJETLO BMW SERIJE 4.

BMW serije 4 podrijetlo BMW-a serije 4

Od 2013. godine BMW-u serije 4 divi se sportski, okretan izgled u kombinaciji s udobnošću i ekskluzivnošću. Ali njegovi prethodnici postoje još duže, BMW serije 4 stoji u liniji s legendarnom sportskom limuzinom BMW 02 (serija 114) i izravnim nasljednikom BMW-a serije 3 Coupé. Verzija sportske limuzine s dvoja vrata opisana je kao coupé od svog predstavljanja. A od 1990. godine, od serije E36, kupe serije 3 može se pohvaliti upečatljivim jedinstvenim dizajnom, nešto ravnijim i nešto širim od limuzine. Duga vrata i prozorska stakla bez okvira, zajedno s zakrivljenom linijom krova, pokazuju sportski karakter vozila. Slijedile su još dvije generacije modela (E46, E92).


2013. započela je novu eru - iz BMW-a serije 3 Coupé rođena je nova serija, BMW serije 4 (F32, F33, F36). Dakle, BMW serije 4 nastavlja ono što je nekad počelo s revolucionarnim limuzinama serije BMW 02: radost u vožnji, dinamika i samopouzdanje.

PRVA GENERACIJA.

BMW serije 4 BMW serije 4 Coupé F32 prva generacija tročetvrtinski pogled sprijeda na cesti

(BMW F32, F33, F36)

Od sada vidljive razlike između BMW-a serije 3 limuzina i Coupéa, oni su se 2013. podijelili u dvije različite serije. BMW serija 4 početak je nove ere, izrazito neovisno vozilo napravljeno tako da je zahvaljujući znatno većoj širini i međuosovinskom razmaku.


Kratki prevjesi, izdužena, zakrivljena hauba motora i stražnji putnički prostor razlikuju dizajn - dajući mu jaču siluetu. Karakteristike tipične za ovu marku, poput okruglih dvostrukih prednjih svjetala, ravne dvostruke rešetke bubrega i Hofmeister krivulja u C-stupu, čine zapanjujući kontrast širokom stražnjem dijelu s uskim svjetlima. To posebno pokazuje ekspanzivne otvore stražnjih kotača, dajući prvoj generaciji BMW-a serije 4 impozantan izgled. Neumoljivo precizan dizajn ne popušta u unutrašnjosti vozila. Funkcionalan dizajn i geometrija usmjerena na vozača čine upravljanje automobilom doživljajem.


BMW cabrio serije 4 (F33) ušao je u salon ubrzo nakon BMW-a serije 4 Coupé. Moderni sklopivi metalni krov čini zadovoljstvo vožnjom tijekom cijele godine, kao i samouvjereni dizajn. U ljeto 2014. godine BMW serije 4 Gran Coupe (F36) dovršio je modele BMW serije 4. Kombinacija sportskog kupea i četvero vrata nudi udobnost i eleganciju. BMW serija 4 označava dinamiku i živost.

 

Razdoblje proizvodnje: 2013. - 2020
Motori: 2,0 - 3,0 litre (100 - 240 kW, 136 - 326 KS), 4- i 6-cilindrični
Duljina/širina/visina: 4.640 mm/1.825 mm/1.377 mm

DRUGA GENERACIJA.

BMW serije 4 BMW serije 4 Coupé G22 druga generacija tročetvrtinski pogled sprijeda na cesti

(BMW G22, G23)

Druga generacija BMW-a serije 4 dvanaest je centimetara duža i puno šira od svog prethodnika, BMW-a F32. Jedna upečatljiva značajka dizajna: okomita bubrežna rešetka okrenuta prema naprijed. Kad su farovi postavljeni pod kutom, zajedno čine prednji dio od kojeg zastaje dah i odiše samopouzdanjem i dinamikom. Izražajni karakter coupea naglašavaju prostrani otvori stražnjih kotača i podignuti bočni prozori straga. Upečatljiva su i zakrivljena stražnja svjetla koja se obavijaju bočno, stvarajući upečatljivu sliku s kosim krovom.

 

Interijer, dizajniran za funkcionalnost, zahvaća precizan jezik dizajna BMW-a serije 4, s ekskluzivnim materijalima koji mu daju moderan znak neovisnosti.
Poput svojih prethodnika, nova generacija BMW-a serije 4 temelji se na trenutnom BMW-u serije 3, ali ima niže težište za dva centimetra i veću širinu stražnje osovine za 23 milimetra za znatno poboljšanu dinamiku.

 

Ako želite osjetiti vjetar u kosi i sunce na koži, cabrio (BMW G23) pravi je izbor za vas. Kombinira sportsku estetiku s skladnim linijama i okretnošću.

 

Razdoblje proizvodnje: od listopada 2020
Motori: 2,0 - 3,0 litre (135 - 275 kW, 184 - 374 KS), 4- i 6-cilindrični
Duljina/širina/visina: 4.768 mm/1.852 mm/1.383 mm

BMW serije 4 BMW provjereni rabljeni automobili ispred BMW zastupništva

BMW PROVJERENI RABLJENI AUTOMOBILI.

BMW serije 4 BMW serije 4 Coupé G22 tročetvrtinski pogled sprijeda sa modelom

BMW SERIJE 4 COUPÉ.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

  • Disclaimer reference invalid