Divlji, buntovan, jedinstven. BMW serije 2 Coupé ima sve što definira sportski coupé. Njegov nepogrešivi sportski dizajn naglašava voznu dinamiku koja ga čini najboljim u svojoj klasi. Savršeno uravnotežena 50:50 raspodjela težine, moćni BMW TwinPower Turbo motori i inteligentne BMW EfficientDynamics mjere sve zajedno definiraju coupé. Njegova dinamika kulminirala je u M240i, motoru koji je ubrzavao od 0 do 100 km/h u praktični nikakvom vremenu. Vjeran sloganu: Manje pravila. Više performansi.

Izgled stražnjeg dijela, kompaktne proporcije - prvi ikada BMW Serije 2 Cabrio. Njegov ekstrovertirani dizajnerski jezik s kratkim pregibom, moćnim konturama i mišićavim stražnjim dijelom odražava njegovu samouvjerenu prirodu. Luksuzni Line, Sport Line i M Sport paketi, kao i sveobuhvatan asortiman originalne BMW opreme, dodaju dodatni začin ovom karakteru. BMW serije 2 Cabrio ne slijedi nikoga; provjereno ide samostalno. A BMW M240i je još impulzivniji. Sa svojim M TwinPower Turbo rednim 6-cilindričnim benzinskim motorom, on otpušta strašnu stranu BMW-a serije 2 i ne samo da ubrzava zračni protok, već donosi zadovoljstvo užitka u vožnji na potpuno novu razinu.

Prostran, svestran, dinamičan: S svojim kompaktnim, snažnim proporcijama i izduženim obrisima, BMW Serije 2 Active Tourer odiše sportskom aktivnošću - iz kojeg god kuta pogledali. S obzirom na kompaktnu vanjštinu, prostor koji je dostupan s unutarnje strane pozitivno je zapanjujući: podesiva sjedišta, prtljažni prostor sa sklopivim podom i naizgled beskrajni broj mogućnosti skladištenja stvaraju dodatni prostor za čitav niz funkcionalnosti. Sa svojom kombinacijom BMW eDrive i benzinskog motora, BMW 225xe Active Tourer nudi i električno iskustvo vožnje i neograničenu mobilnost.

Za uzbudljive svakodnevne aktivnosti i udobnost na dugim putovanjima: S velikim dimenzijama prtljažnika, sjedećih mjesta za do sedam putnika i bezbroj mogućnosti odlaganja, BMW serije 2 Gran Tourer se brine za sve vaše zahtjeve što se tiče udobnosti i fleksibilnosti. I nije samo inteligentan: sa sportskim konturama i moćnim trocilindarskim i četverocilindarskim motorima s BMW TwinPower Turbo tehnologijom, model također ima i sportsku figuru.

Model sportaša za izuzetna iskustva: prvi ikada BMW serije 2 Gran Coupé uvodi novi oblik autoriteta s odvažnim karakterom u kompaktnu klasu. Lepršav, nekonvencionalan i individualan. Prije svega, beskompromisna moćna estetika podvlači njegovu sportsku osobnost. U kombinaciji s savršeno podešenim značajkama vozne dinamike i vrhunskim tehnologijama, BMW serije 2 Gran Coupé podiže čisti užitak u vožnji na potpuno novu razinu.

Read more
BMW serije 2 BMW tročetvrtinski pogled sprijeda u vožnji cestom ispred krajolika

KRATKA POVIJEST MODELA BMW SERIJE 2.

Otkrijte povijest modela BMW serije 2 i pojedinačnih varijanti vozila - sportske kupee, meke vrhove i tvrde krovove, kao i fleksibilne i svestrane turere.

Read more

KRATKA POVIJEST MODELA BMW SERIJE 2.

PRVA GENERACIJA SERIJE 2.

BMW serije 2 Coupé (F22).

BMW serije 2 BMW serije 2 Coupé F22 tročetvrtinski pogled sprijeda u vožnji ulicom

Nasljednik BMW-a serije 1 Coupé 2013. je postavio vlastite vizualne akcente i još jasnije naglasio sportski karakter vozila svojim raširenim lukovima stražnjih kotača, sportskim stražnjim dijelom i upečatljivom siluetom s kosim krovom. Nakon ažuriranja modela 2017. godine, nova prednja i stražnja svjetla osigurala su još zapovjedniji izgled. Prednja svjetla standardno su opremljena LED tehnologijom.

Agilni motori isporučili su dinamički pogon u čitavom rasponu, bilo s trocilindričnim benzinskim motorom obujma 1,5 litara ili modelima M, čija je varijanta CS proizvodila snažne 450 KS (331 kW). Šasija je brzo pokazala da su ova kompaktna vozila nosila i BMW DNA, s preciznim, jasno definiranim upravljanjem koje je osiguralo kontrolu u svakoj situaciji.

Unutra je vozač bio podržan širokim rasponom sustava pomoći, poput aktivnog tempomata, koji reagira na brzinu prometa ispred vozila. Osim toga, infotainment sustavi koji mogu prenositi glazbu iz vodećih internetskih knjižnica obećavali su čistu zabavu na putu.

Razdoblje proizvodnje: 2013 - 2021

Motori: 1,5-3,0 litara (100-331 kW, 136-450 KS), 3 i 6 cilindara

Duljina/širina/visina: 4.432 - 4.468 mm/1.774 mm/1.390 - 1.418 mm

BMW serije 2 Cabrio (F23).

BMW serije 2 BMW serije 2 Cabrio F23 tročetvrtinski pogled sprijeda u vožnji

BMW serije 2 kabriolet zamijenio je svog prethodnika, BMW serije 1 kabriolet, 2015. Kao i kod Coupéa, sportski akcenti sada su bili puno izraženiji, na primjer u liniji ramena kabrioleta, koja se protezala od haube preko bočnih perlica do mišićavi stražnji dio vozila. Krov od tkanine mogao se otvarati i zatvarati pri brzinama do 50 km/h. U kombinaciji s agilnim upravljanjem BMW-a serije 2 Cabrio, to je osiguralo još izravniju vezu s cestom.

Isti motori koji se nalaze u Coupéu omogućili su ovom kompaktnom automobilu s mekim krovom pružiti jedinstven oblik užitka u vožnji. Kabriolet nije pravio kompromise - što se tiče estetike ili voznih performansi.

Period proizvodnje: 2015 - 2021

Motori: 1,5-3,0 litara (100-331 kW, 136-450 KS), 3 i 6 cilindara

Duljina/širina/visina: 4.432 - 4.468 mm/1.774 mm/1.390 - 1.418 mm

BMW serije 2 Gran Coupé (F44).

BMW serije 2 BMW serije 2 Gran Coupé F44 tročetvrtinski pogled sprijeda u vožnji

Godine 2020. BMW serije 2 dočekao je novi dodatak bez izravnog prethodnika: BMW serije 2 Gran Coupé. Izvanredno, jednostavno odiše samopouzdanjem do posljednjih detalja-od BMW bubrežne rešetke s mrežastim dizajnom i razrađenom, trodimenzionalnom strukturom, do vrata bez okvira i bočne strane koja je podignuta straga i stvara upečatljiv izgled kontrast s kosim krovom. Estetika orijentirana na performanse susreće se s individualnošću i ekstravagancijom!

Ovaj koncept nastavlja se unutar BMW-a serije 2 Gran Coupé, gdje opcijski potpuno digitalni BMW Live Cockpit Professional s dva opcionalna ekrana od 10,25 "i head-up zaslonom prikazuje vozaču sve relevantne informacije u svakoj situaciji.

Osim motora s 3 i 4 cilindra s turbopunjačem, od kojih neki imaju podesive lopatice za punjenje, opcijski 7 ili 8-stupanjski Steptronic mjenjač također osigurava performanse bez premca.

Razdoblje proizvodnje: 2020. - danas

Motori: 1,5 - 2,0 litara (85 - 225 kW, 116 - 306 KS), 3 i 4 cilindra

Duljina/širina/visina: 4.526 mm/1.800 mm/1.420 mm

BMW serije 2 Active Tourer (F45).

BMW serije 2 BMW serije 2 Active Tourer F45 tročetvrtinski pogled sprijeda u vožnji

BMW serije 2 Active Tourer od 2014. kombinira moderni stil s urbanim šarmom kao savršen pratilac aktivnog načina života. Koliko god bio svestran i učinkovit, ovaj automobil bez napora savladava svaki izazov koji urbano okruženje sprema. Međutim, sjaji i na duljim putovanjima u prirodu.

BMW serije 2 Active Tourer svoj sportski izgled duguje ne samo vodoravnim perlicama koje su suptilno usklađene s jasno oblikovanim bočnim pragovima. I u unutrašnjosti vodoravne linije kombiniraju se s jasno ocrtanim površinama kako bi stvorile ugodan osjećaj prostora.

Moderni motori s 3 i 4 cilindra standardno pokreću prednje kotače-xDrive pogon na sve kotače također je dostupan kao opcija. Usput, ovo radi baš poput hibridnog pogona, tj. BMW eDrive pokreće stražnje kotače. Zajedno s motorom s unutarnjim izgaranjem, nebo je stoga granica-uživajte u lokalnim putovanjima s gotovo tihom vožnjom bez emisija, dinamičkim ubrzanjem i ukupnim dometom od oko 500 kilometara (310 milja).

2018. model s podizanjem lica dobio je još upečatljivije prednje i stražnje mjesto zahvaljujući redizajniranim svjetlima, kao i ažuriranim motorima s još nižim emisijama.

Razdoblje proizvodnje: 2014. - danas

Motori: 1,5-2,0 litara (75-170 kW, 102-231 KS), 3 i 4 cilindra

Duljina/širina/visina: 4.342 - 4.354 mm/1.800 mm/1.555 mm

BMW serije 2 Gran Tourer (F46).

BMW serije 2 BMW serije 2 Gran Tourer F46 tročetvrtinski pogled sprijeda u vožnji

Savršen spoj dinamike i fleksibilnosti: Uz opcijski treći red sjedala, BMW serije 2 Gran Tourer može primiti do sedam osoba. Međutim, zahvaljujući 3 i 4-cilindričnim TwinPower turbo motorima i karakterističnom prednjem dijelu s impresivnom dvostrukom rešetkom, ostaje jednako atletskim kao i njegovi manji stabilni prijatelji. Dodatnu praktičnost osiguravaju velika vrata, dugačak međuosovinski razmak i kratki prevjesi. Optimalno držanje na cesti postignuto je zahvaljujući osovinskim osovinama s jednim spojem sprijeda i upotrebi lakih materijala visoke čvrstoće u šasiji, što BMW-u serije 2 Gran Tourer daje agilno i precizno upravljanje. Opcijski dostupno: BMW xDrive pogon na sve kotače i Steptronic sportski mjenjač s dvostrukom spojkom za još brže i glatke promjene stupnjeva prijenosa.

2018. godine, legendarna BMW-ova maska ​​bubrega postala je još veća kao rezultat ažuriranja modela-a sada je okružena potpuno novim LED prednjim svjetlima. Nova prednja pregača također daje cijelom vozilu još karizmatičniji izgled.

Razdoblje proizvodnje: 2015. - danas

Motori: 1,5-2,0 litara (75-141 kW, 102-192 KS), 3 i 4 cilindra

Duljina/širina/visina: 4.556 - 4.568 mm/1.800 mm/1.641 mm

DRUGA GENERACIJA SERIJE 2.

BMW SERIJE 2 COUPÉ (G42).

BMW serije 2 BMW serije 2 Coupé G42 pogled sprijeda u mirovanju

BMW serije 2 Coupé, objavljen 2021. godine, nastavlja tradiciju sportskih, kompaktnih, ali snažnih vozila: emocionalno iskustvo vožnje zahvaljujući stražnjoj pogonskoj jedinici i agilnom upravljanju. Visoko učinkoviti motori visokih performansi omogućuju snažno ubrzanje u svim uvjetima vožnje. Opcionalno podesivo sportsko upravljanje osigurava trenutnu reakciju, minimalan napor upravljanja i preciznost u vožnji. S 31 mm širim tragom u odnosu na prethodnika, vozilo se može pohvaliti vrhunskim vizualnim izgledom. Slično, novi dvostruki bubreg s jednim okvirom u kojem se umjesto rešetki, bubrežni zaklopci otvaraju ili zatvaraju ovisno o potrebnoj potrebi hlađenja. Bi-LED pojedinačna svjetla podsjećaju na legende coupéa poput BMW-a 2002, a pod svjetlima trokutasti otvori za zrak stvaraju sportski izgled. Trokuti se često ponavljaju u dizajnu Coupé BMW-a serije 2 - kao što je utiskivanje na unutarnjim pločama vrata, na primjer.

S BMW-ovim digitalnim ključem vaš će pametni telefon moći otvoriti i zaključati vozilo ili čak pokrenuti motor. A ako ikada niste sigurni jeste li zaključali automobil - to možete učiniti u bilo koje vrijeme dok ste na putu putem aplikacije MyBMW.

Period proizvodnje: 2021 - danas

Motori: 2,0- 3,0 litara (135- 275 kW, 184- 374 KS), 4 i 6 cilindara

Duljina/širina/visina: 4537 mm/1838 mm/1390 mm

Potrošnja goriva i CO2 emisije.

  • Disclaimer reference invalid