M automobili

NADMOĆ. U NAJBOLJEM IZDANJU.

Rođeni na trkaćoj stazi. Spremni za svaku cestu. M automobili.

M Automobili kale se na najtežoj stazi na svijetu. Sjeverna petlja staze Nürburgring, legendarni Nordschleife, mjesto je gdje se stvara i razvija duša svakog M automobila. Duša koja živi za automobilistički sport. Duša koja je spremna za svaku cestu.

NADMOĆ. U NAJBOLJEM IZDANJU.Rođeni na trkaćoj stazi. Spremni za svaku cestu. M automobili.

M Automobili kale se na najtežoj stazi na svijetu. Sjeverna petlja staze Nürburgring, legendarni Nordschleife, mjesto je gdje se stvara i razvija duša svakog M automobila. Duša koja živi za automobilistički sport. Duša koja je spremna za svaku cestu.

Pročitajte više
M Automobili: čisto zadovoljstvo u vožnji

M AUTOMOBILI: ČISTO ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI.

Za pobjedu morate dati sve od sebe. U automobilističkom sportu nema mjesta za kompromis. Ne očekujemo ništa manje ni od sebe samih, a to smo i dokazali najsportskijim od svih sportskih automobila, legendarnim BMW-om M1, u kojem su Niki Lauda i Nelson Piquet sudjelovali u utrkama serije Procar. A kad je riječ o razvoju i proizvodnji naših jedinstvenih automobila, isto načelo vrijedi i danas. Savršenstvo do posljednjeg detalja čini M automobile onime što jesu: punokrvni trkaći strojevi. No, M automobili svoje nadmoćne performanse dokazuju i u svakodnevnoj vožnji: na gradskim ulicama, seoskim cestama ili autocestama.

Fascinantan dizajn: nepogrešivo M
Fascinantan dizajn: nepogrešivo M
Fascinantan dizajn: nepogrešivo M

FASCINANTAN DIZAJN: NEPOGREŠIVO M.

Savršenstvo i ljepota odlično se nadopunjuju. Privlačan izgled ne ovisi samo o površinama, bojama ili materijalima nego se krije i u aerodinamičnom dizajnu te u drugim tehničkim odlikama. Dizajneri i inženjeri odjela BMW M znaju da su oblik i funkcija međusobno povezani, stoga zajedno stvaraju rješenja koja ta dva aspekta spajaju u jedinstveno, spektakularno umjetničko djelo.
Na sportskom automobilu nema mjesta nepotrebnim detaljima. To ponajviše vrijedi za aerodinamiku: čak i osvrtna zrcala automobila BMW M moraju se iskazati u zračnom tunelu. Ali pitanje zraka ne očituje se samo u njegovu otporu: široki otvori karakterističnoga M prednjeg usisnika omogućuju motoru da diše i hlade velike kočne diskove smještene unutar M lakometalnih naplataka, a protok zraka uz stražnji difuzor stvara dodatan potisak. Bočne škrge vidljive su na prvi pogled, kao i neizostavne M dvostruke ispušne cijevi. Svi elementi zajedno ostavljaju dojam sportaša na vrhuncu forme.

M power: snaga koja uzburkava strasti

M POWER: SNAGA KOJA UZBURKAVA STRASTI.

Ono što M motore čini jedinstvenima činjenica je da nisu samo dorađene inačice serijskih motora nego plod prilagođavanja tehnologije iz automobilističkih utrka cestovnim automobilima. Njihove inovacije temelj su razvoja drugih BMW-ovih motora. Riječi „M Power“ ekskluzivna su oznaka kvalitete te obećanje jedinstvene tehnologije, performansi koje oduzimaju dah i nenadmašne kvalitete.
Vrhunska snaga koja svakodnevicu ostavlja daleko iza sebe. Krivulje okretnog momenta o kojima drugi motori mogu samo sanjati. Trenutačan rast okretaja i isporuka snage na svaki pritisak papučice gasa. A iza svega toga stoji mnoštvo inovativnih tehnoloških rješenja: rješenja koja donose velik okretni moment, Twin Scroll dvostruki turbopunjači s ukriženom ispušnom granom, zaklopke gasa i kovane bregaste osovine. Svi naši motori visokih performansi, neovisno o broju cilindara, kombiniraju najveću snagu s najnižom potrošnjom.

REVOLUCIONARNE INOVACIJE: KREATIVNO RAZMIŠLJANJE REZULTIRA KREATIVNIM DJELIMA.

Upravo zato BMW M svojim inženjerima daje odriješene ruke kako bi došli do novih ideja. Takav je pristup rezultirao revolucionarnim tehnološkim rješenjima koja pokazuju put prema budućnosti. Ne samo kad je riječ o sportskim automobilima visokih performansi, nego i o mnogim drugim BMW-ovim modelima. BMW M nije usredotočen samo na brzinu, nego predstavlja težnju grupe BMW za inovacijama.
Uzmite svaki detalj i izmijenite ga od početka do kraja: tako se stvaraju inovacije. BMW-u M3 M mjenjač s dvostrukom spojkom i Drivelogic omogućuju da iskoristi punu snagu V8 motora velikoga okretnog momenta bez prekida u isporuci snage pri promjeni stupnja prijenosa. Ili inovativna ispušna grana koja motoru M TwinPower Turbo (koji pokreće BMW X5 M i X6 M) omogućuje tako brze reakcije. Manja masa, više snage, veća kontrola: izvori vozačkog užitka.

M okretnost: izazov ograničenjima

M OKRETNOST: IZAZOV OGRANIČENJIMA.

Neprimjetne izmjene kočenja, bočnog ubrzanja i ubrzanja prema naprijed: potraga za idealnom linijom potraga je za savršenstvom i u najekstremnijim okolnostima. M automobili savršeno su sredstvo za postizanje tog cilja. Osnova: domišljata konstrukcija male mase s niskim težištem i malim neovješenim masama, čvrsta šasija, ovjes i amortizeri koji jednako dobro rade na trkaćim stazama s visokom razinom prianjanja te na zavojitim cestama alpskih prijevoja. Realizacija: primjerice, kompozitni krov od karbonskih vlakana ojačanih plastičnom masom, bočne stranice i šasija izrađeni od aluminija. Vrhunac mehaničke konstrukcije: prilagodljivi M ovjes.