UHVATITE JEDINSTVENI TRENUTAK

Kao BMW, vjerujemo u jednu stvar prije svega: hrabrost. Osobina koja je duboko ukorijenjena u našem DNK i pokazuje se u svemu što radimo. Hrabrost je neovisna i probitačna: razbija se i budi. Biti odvažan, propitati sve - i nikad ne prihvatiti "ne" za odgovor. To je smjelost, da uvijek nastavljamo i nikad ne prestanemo ponovno otkrivati sebe. To je razlog zašto je jedini smjer u našoj potrazi za novim razinama izvrsnosti onaj prema naprijed. Cil nam je potaknuti pionire naše kulture u izazivanju sutrašnjice. Kao vrhunski automobilski partner, stvaramo jedinstvene i inspirativne trenutke. Jer to je mjesto gdje se rađa nova vrsta luksuza.

Pročitajte više
UHVATITE JEDINSTVENI TRENUTAK

NOVI OBLIK LUKSUZA

Saznajte više

POTRAGA ZA INSPIRACIJOM

Progresivno, kreativno i nadahnjujuće: to su osobine kojima smo mi kao BMW marka predani više od stoljeća. Nezavisne osobe koji razmišljaju prema naprijed su nas motivirale i inspirirale - kreativna elita, čije su kreacije i ideje donijele jedinstvene trenutke i neočekivane perspektive. Pioniri našeg vremena i glasovi budućnosti, koji nadahnjuju napredak u tehnologiji i dizajnu. Želimo učiniti postojeće zastarjelim i pretvoriti njihovu viziju u novu stvarnost.

Pročitajte više

POTRAGA ZA INSPIRACIJOM

PIONIR MEĐU DIZAJNERIMA

Poznati grafički dizajner i redatelj Stefan Sagmeister smatra se kreativnim pionirom. Rođen 1962. godine u Bregenzu, Austrija, danas živi u New Yorku gdje vodi kreativnu agenciju "Sagmeister & Walsh". Od 1993. godine stvaraju remek-djela u svim oblicima - od malih ilustracija do impresivnih izložbi i globalnih kampanja. Njegova najpoznatija djela su vizualni identiteti i karakteristični dizajni omota albuma glazbenika kao što su Rolling Stones, Talking Heads, Lou Reed ili muzeja Guggenheim - za koji je, između ostalih, osvojio dvije Grammy nagrade.

Pročitajte više

PIONIR MEĐU DIZAJNERIMA

UMJETNOST PREVLADAVANJA VAŠIH STRAHOVA

Ako nikada niste upoznali strah, nikada nećete imati viziju - i nikada nećete pronaći hrabrosti kako bi se razvili. Zahvaljujući tom stavu, legendarni dizajner Stefan Sagmeister lider je u svojoj struci sa svojim upečatljivim i inspirativnim djelima. Uvijek iznenađuje s neočekivanim umjetničkim djelima i, na primjer, oživi rukopis ili pretvara ljude u platna. Uvijek pokušava napraviti na svoj način, stvoriti i izazivati neviđene perspektive, umjesto da prihvati status quo. Svojim ekstrovertiranim, inovativnim i poletnim djelima stvara nove svjetove, otvarajući vrata svojoj jedinstvenoj i hrabroj mašti.

LJEPOTA TRENUTKA

Fascinantan događaj i jedinstveni trenutak. BMW je ganuo posjetitelje na izložbi Art Basel Miami s neviđenom izvedbom: BMW Concept 8 s 300 osvijetljenih, autonomnih dronova u savršenoj koreografiji. Bio je to hvalospjev vizionarskom tehničkom savršenstvu i zadivljujućoj estetici pokreta.

Pročitajte više

LJEPOTA TRENUTKA

DVA VIZIONARA, JEDNA VIZIJA

Lonneke Gordijn i Ralph Nauta umjetnici su koji stoje iza studija Duo Studio Drift. Susreli su se na Akademiji dizajna u Eindhovenu, Nizozemska, a 2006. zajedno su otvorili Studio Drift u Amsterdamu. Njihov umjetnički rad usmjeren je na interaktivne izložbe sastavljene od filmova, skulptura i drugih predmeta. Crpe veliku inspiraciju iz prirode koju oponašaju u najnovijim tehnologijama. Navedeni pristup čini svaki od njihovih projekata uzbudljivim i jedinstvenim.

Pročitajte više

REMEK-DJELO

Visoka izvedba susreće visoku umjetnost: na izložbi Art Basel Miami, Studio Drift predstavio je svoju najnoviju kreaciju "Franchise Freedom" uz izuzetan uspjeh koji je stavio BMW Concept serije 8 u središte akcije. Na nebu se stvorio skup od 300 osvijetljenih autonomnih dronova. Umjetnička izložba bila je inspirirana letom klasičnih zvijezda. Nakon pažljivog promatranja uzoraka leta i pokreta ptica, razvijen je i programiran poseban algoritam u dronovima. Dvojac je uspio napraviti izvrsnu reprodukciju prirodnog fenomena kroz fascinantan spektakl svjetlosti i pokreta.

Pročitajte više

RETROSPEKTIVA

Studio Drift je nakon perfomansa dronovima izrazio zahvalnost: "BMW je vjerovao u našu ideju i, kao tvrtka, razumije kako su ti inovativni procesi komplicirani i složeni", rekla je Lonneke Gordijn.

Pročitajte više

M8 GRAN COUPÉ CONCEPT

M8 GRAN COUPÉ CONCEPT

BMW M760LI

BMW M760LI

MORE EKSKLUZIVNIH OPCIJA

Danas, baš kao što je bio slučaj i na samom početku prije 25 godina, BMW Individual još uvijek primjenjuje princip savršenstva ručnog rada. Upravo zato BMW Individual proizvodi vrlo poseban i jedinstven model kako bi obilježio 25 godina svog postojanja: BMW Individual M760Li inspired by Nautor’s Swan. Ovo remek djelo kreirano u suradnji s tradicionalnim finskim proizvođačem jahti Nautor’s Swan posveta je luksuzu i ekskluzivnosti. To je remek djelo posebnog dizajna koje stvara jedinstvenu međuigru ceste i mora zahvaljujući posebnim drvenim detaljima u tikovini – i sa snažnim 12-cilindričnim motorom koji će stvoriti nezaboravno zadovoljstvo u vožnji u svakom trenutku.