UHVATITE JEDINSTVENI TRENUTAK

UHVATITE JEDINSTVENI TRENUTAK

UHVATITE JEDINSTVENI TRENUTAK

Kao BMW, vjerujemo u jednu stvar prije svega: hrabrost. Osobina koja je duboko ukorijenjena u našem DNK i pokazuje se u svemu što radimo. Hrabrost je neovisna i probitačna: razbija se i budi. Biti odvažan, propitati sve - i nikad ne prihvatiti "ne" za odgovor. To je smjelost, da uvijek nastavljamo i nikad ne prestanemo ponovno otkrivati sebe. To je razlog zašto je jedini smjer u našoj potrazi za novim razinama izvrsnosti onaj prema naprijed. Cil nam je potaknuti pionire naše kulture u izazivanju sutrašnjice. Kao vrhunski automobilski partner, stvaramo jedinstvene i inspirativne trenutke. Jer to je mjesto gdje se rađa nova vrsta luksuza.

Read more

NOVI OBLIK LUKSUZA

Saznajte više

POTRAGA ZA INSPIRACIJOM

POTRAGA ZA INSPIRACIJOM

Progresivno, kreativno i nadahnjujuće: to su osobine kojima smo mi kao BMW marka predani više od stoljeća. Nezavisne osobe koji razmišljaju prema naprijed su nas motivirale i inspirirale - kreativna elita, čije su kreacije i ideje donijele jedinstvene trenutke i neočekivane perspektive. Pioniri našeg vremena i glasovi budućnosti, koji nadahnjuju napredak u tehnologiji i dizajnu. Želimo učiniti postojeće zastarjelim i pretvoriti njihovu viziju u novu stvarnost.

Read more

PIONIR MEĐU DIZAJNERIMA

PIONIR MEĐU DIZAJNERIMA

Poznati grafički dizajner i redatelj Stefan Sagmeister smatra se kreativnim pionirom. Rođen 1962. godine u Bregenzu, Austrija, danas živi u New Yorku gdje vodi kreativnu agenciju "Sagmeister & Walsh". Od 1993. godine stvaraju remek-djela u svim oblicima - od malih ilustracija do impresivnih izložbi i globalnih kampanja. Njegova najpoznatija djela su vizualni identiteti i karakteristični dizajni omota albuma glazbenika kao što su Rolling Stones, Talking Heads, Lou Reed ili muzeja Guggenheim - za koji je, između ostalih, osvojio dvije Grammy nagrade.

Read more

UMJETNOST PREVLADAVANJA VAŠIH STRAHOVA

Ako nikada niste upoznali strah, nikada nećete imati viziju - i nikada nećete pronaći hrabrosti kako bi se razvili. Zahvaljujući tom stavu, legendarni dizajner Stefan Sagmeister lider je u svojoj struci sa svojim upečatljivim i inspirativnim djelima. Uvijek iznenađuje s neočekivanim umjetničkim djelima i, na primjer, oživi rukopis ili pretvara ljude u platna. Uvijek pokušava napraviti na svoj način, stvoriti i izazivati neviđene perspektive, umjesto da prihvati status quo. Svojim ekstrovertiranim, inovativnim i poletnim djelima stvara nove svjetove, otvarajući vrata svojoj jedinstvenoj i hrabroj mašti.

LJEPOTA TRENUTKA

LJEPOTA TRENUTKA

Fascinantan događaj i jedinstveni trenutak. BMW je ganuo posjetitelje na izložbi Art Basel Miami s neviđenom izvedbom: BMW Concept 8 s 300 osvijetljenih, autonomnih dronova u savršenoj koreografiji. Bio je to hvalospjev vizionarskom tehničkom savršenstvu i zadivljujućoj estetici pokreta.

Read more

DVA VIZIONARA, JEDNA VIZIJA

Lonneke Gordijn i Ralph Nauta umjetnici su koji stoje iza studija Duo Studio Drift. Susreli su se na Akademiji dizajna u Eindhovenu, Nizozemska, a 2006. zajedno su otvorili Studio Drift u Amsterdamu. Njihov umjetnički rad usmjeren je na interaktivne izložbe sastavljene od filmova, skulptura i drugih predmeta. Crpe veliku inspiraciju iz prirode koju oponašaju u najnovijim tehnologijama. Navedeni pristup čini svaki od njihovih projekata uzbudljivim i jedinstvenim.

Read more

REMEK-DJELO

Visoka izvedba susreće visoku umjetnost: na izložbi Art Basel Miami, Studio Drift predstavio je svoju najnoviju kreaciju "Franchise Freedom" uz izuzetan uspjeh koji je stavio BMW Concept serije 8 u središte akcije. Na nebu se stvorio skup od 300 osvijetljenih autonomnih dronova. Umjetnička izložba bila je inspirirana letom klasičnih zvijezda. Nakon pažljivog promatranja uzoraka leta i pokreta ptica, razvijen je i programiran poseban algoritam u dronovima. Dvojac je uspio napraviti izvrsnu reprodukciju prirodnog fenomena kroz fascinantan spektakl svjetlosti i pokreta.

Read more

RETROSPEKTIVA

Studio Drift je nakon perfomansa dronovima izrazio zahvalnost: "BMW je vjerovao u našu ideju i, kao tvrtka, razumije kako su ti inovativni procesi komplicirani i složeni", rekla je Lonneke Gordijn.

Read more

M8 GRAN COUPÉ CONCEPT.

M8 GRAN COUPÉ CONCEPT.

BMW X7 CONCEPT IPERFORMANCE

BMW X7 CONCEPT IPERFORMANCE

MORE EKSKLUZIVNIH OPCIJA

Danas, baš kao što je bio slučaj i na samom početku prije 25 godina, BMW Individual još uvijek primjenjuje princip savršenstva ručnog rada. Upravo zato BMW Individual proizvodi vrlo poseban i jedinstven model kako bi obilježio 25 godina svog postojanja: BMW Individual M760Li inspired by Nautor’s Swan. Ovo remek djelo kreirano u suradnji s tradicionalnim finskim proizvođačem jahti Nautor’s Swan posveta je luksuzu i ekskluzivnosti. To je remek djelo posebnog dizajna koje stvara jedinstvenu međuigru ceste i mora zahvaljujući posebnim drvenim detaljima u tikovini – i sa snažnim 12-cilindričnim motorom koji će stvoriti nezaboravno zadovoljstvo u vožnji u svakom trenutku.