BMW i Vision Circular 2021 video snimka

BMW i VISION CIRCULAR.

BMW i VISION CIRCULAR.

BMW i Vision Circular predstavlja projekt BMW Grupe da postane najodrživiji proizvođač individualne premium mobilnosti. Kroz cijeli proces projektiranja, razvoja i proizvodnje, vozilo vizije zamišljeno je u skladu s načelima kružne ekonomije. Kreativna vizija prikazuje pogled na kompaktno, potpuno električno vozilo s naglaskom na održivost i luksuz za 2040. godinu.

Pročitajte više
RE:BMW Circular Lab održivost Circular Design

RE:BMW CIRCULAR LAB – MISIJA ODRŽIVOSTI.

Pridružite nam se na putovanju u održivu budućnost s RE: BMW CIRCULAR LAB - i istražite pojedinosti i dodatne informacije povezane s kružnim dizajnom i njegovim osnovnim načelima Re:think, Re:duce, Re:use i Re:cycle.
BMW i Vision Circular 2021 vizionarski automobil karakteristike dizajna u videu

VIZIONARSKI DIZAJN BMW i VISION CIRCULAR.

VIZIONARSKI DIZAJN BMW i VISION CIRCULAR.

KARAKTERISTIKE VANJŠTINE BMW i VISION CIRCULAR.

Dizajn vanjštine BMW i Vision Circular utjelovljuje privlačnu estetiku održivosti. Njegov mono-volumen sastoji se od samo nekoliko dijelova, a broj materijala sveden je na minimum. Jezik dizajna je jasan i pristupačan. Čisti materijali i njihove jednostavne površinske obrade stvaraju moderan i luksuzan osjećaj.
BMW i Vision Circular 2021 vizionarski automobil dizajn vanjštine
BMW i Vision Circular 2021 vizionarski automobil dizajn vanjštine tročetvrtinski pogled sprijeda

Novo interpretirane klasične ikone - prednji kraj.

Svojim jasnim dizajnom u jednoj kutiji, istaknutim ramenima i širokim stavom, BMW i Vision Circular je visoko emotivan, sportski i elegantan sve u isto vrijeme. Puristički prednji kraj BMW i Vision Circular snažan je simbol kružnog dizajna. Razina složenosti ovdje je sustavno smanjena, a izostavljeni su ukrasni elementi, poput bubrežne rešetke, okvira rešetki i značaka aditiva. Jedan nepogrešiv naglasak je bubrežna rešetka, koja je novo interpretirana i spojena sa prednjim svjetlima u dvostruku ikonu. Digitalna površina postaje vidljiva tek nakon uključivanja vozila i stvara grafičko sučelje koje prenosi ikone BMW-a u digitalno doba.
BMW i Vision Circular 2021 vizionarski automobil dizajn vanjštine pogled s boka

Nova silueta za BMW - pogled sa strane.

BMW i Vision Circular proteže se u neprekinutom volumenu s prednje na stražnju osovinu, nudeći velikodušnu širinu unutrašnjosti unutar malog prostora. U obliku animirane površine, Hofmeisterov pregib ne funkcionira samo kao stilski element, već i kao interaktivna ploča. Koncept dvobojnih boja za vozilo naglašava njegovu dvostruku privlačnost za estetiku i održivost. Sekundarni aluminij i sekundarni čelik koriste se za karoseriju. Odmah postaje očito da na vanjskoj strani nije korištena klasična boja. Dok anodizirani aluminij u bronci naglašava eleganciju, čelik obrađen različitom temperaturom stvara jedinstven izgled straga.
BMW i Vision Circular 2021 vizionarski automobil dizajn vanjštine tročetvrtinski pogled straga

Monolitno i moderno - stražnji kraj.

Sa svojim jasnim i purističnim dizajnom, stražnji dio BMW i Vision Circular u potpunosti je u skladu s našim načelima kružnog dizajna. Zasloni i svjetlosne funkcije integrirani su kao digitalna površina straga, ponavljajući pristup sprijeda. Kontinuirane površine izrađene od sekundarnog stakla, koje se protežu od krova, straga, pa sve do digitalne površine, naglašavaju smanjeni, monolitni prikaz - dodatno pojačan efektom crne ploče na ekranu kada je hladan. Minimalistički i aerodinamički optimizirani crni odbojnici od reciklirane plastike zaokružuju dizajn stražnjeg dijela najbliže cesti. Gume su izrađene od održivo uzgojenog prirodnog kaučuka i imaju blago proziran izgled. Dodatne boje gumene čestice dodaju se smjesi gume radi jačanja i stvaranja intrigantnog taraco efekta.

KARAKTERISTIKE UNUTRAŠNJOSTI BMW i VISION CIRCULAR.

Iznutra BMW i Vision Circular nastoji stvoriti luksuzni ambijent, koristeći materijale i proizvodne procese koji ukazuju na odgovoran pristup okolišu i njegovim resursima.  

BMW i Vision Circular 2021 vizionarski automobil dizajn unutrašnjosti
BMW i Vision Circular 2021 vizionarski automobil dizajn unutrašnjosti vrhunska estetika materijala

Vrhunska estetika materijala.

U BMW i Vision Circular-u rigorozno se primjenjuje smanjenje broja sastavnih dijelova, grupa materijala i površinskih obrada. Isključivo se koriste reciklirani materijali ili obnovljive sirovine poput drveta, bez žrtvovanja luksuznog osjećaja ili kvalitete. Kožu, na primjer, zamjenjuje tekstil, dok su uključene površine koje nadahnjuju svojom estetikom i pričaju vlastitu priču. Unutrašnjost BMW i Vision Circular naglašava ono što će biti moguće u budućnosti kada su u pitanju kružnost i namjenski odabir materijala - i vrsta intrigantne estetike koja bi se kao rezultat toga mogla pojaviti.
BMW i Vision Circular 2021 vizionarski automobil dizajn unutrašnjosti lebdeća instrumentna ploča kao skulptura

Lebdeća skulptura kao inteligentan vrhunac.

Ploča s instrumentima u BMW i Vision Circularu ima oblik lebdeće skulpture u obliku slova V koja projicira u kabinu, a sastoji se od samo nekoliko materijala. U srcu je 3D tiskano, kristalno tijelo sa nervnim strukturama koje prolaze kroz njega i zadivljujućim svjetlosnim efektom. Osim što privlači pozornost unutrašnjosti, ploča s instrumentima služi i kao područje za interakciju sljedeće generacije, vizualizirajući inteligenciju vozila.
BMW i Vision Circular 2021 vizionarski automobil dizajn unutrašnjosti lako rastavljanje zatvarači za brzo otpuštanje

Lako rastavljanje.

Jedan od ključnih aspekata BMW i Vision Circular-a je izraz "radosna fuzija" za svjesno isticanje rastavljanja. Odvojivi spojevi omogućuju brzo i jednostavno rastavljanje različitih sastavnih dijelova vozila na njihove pojedinačne mono-materijale i vraćanje u ciklus materijala. Odvojive veze nisu važne samo kada proizvodi završe svoj životni ciklus. Brzo otpuštajući zatvarači također pojednostavljuju razmjenu materijala i sastavnih dijelova dok su proizvodi još uvijek u upotrebi.
BMW i Vision Circular 2021 vizionarski automobil dizajn unutrašnjosti Shy Tech

Shy tech sljedeće generacije.

Svi relevantni podaci projicirani su na donji dio ekrana po cijeloj širini vozila. Ti se podaci tada mogu premjestiti izravno u vidno polje korisnika ili sakriti, prema želji. Vjetrobransko staklo tako postaje najvažnije područje informacija, eliminirajući potrebu za bilo kakvim drugim prikazima u skladu s pristupom Re:duce. Ovo je naše tumačenje shy tech - nevidljive inteligencije koja ostaje u pozadini sve dok se ne zatraži ili izričito zatraži.

SMART TRAFFIC - INTELIGENTNA BUDUĆNOST URBANE MOBILNOSTI.

BMW Smart Traffic budućnost mobilnosti

VIŠE TEMA U VEZI SA BMW i VISION CIRCULAR I ODRŽIVOSTI U BMW-u.

BMW i Vision Circular 2021 vision car članak BMW.com

SNAŽNE PERFORMANSE ZA SAVRŠENU VIZIJU.

Saznajte još više pojedinosti o BMW i Vision Circular i revolucionarnom procesu održivog dizajna.
BMW JOYTOPIA virtualni svijet o mobilnosti budućnosti

JOYTOPIA – VIZIJA BUDUĆNOSTI.

Posjetite JOYTOPIA, virtualni svijet avantura i saznajte više o viziji BMW-a za mobilnost i krenite u održivu budućnost.
BMW električna mobilnost

BMW ELEKTRIČNA MOBILNOST.

Saznajte više o pionirskom konceptu elektromobilnosti BMW-a te o vašim prednostima i mogućnostima. Dobijte informacije o temama elektromobilnosti, plug-in hibridima, BMW-u i, punjenju, dometu i još mnogo toga.