Vozna dinamika BMW-a X6

IMPRESIVAN. U SVAKOM POKRETU.

Vozna dinamika BMW-a X6.

IMPRESIVAN. U SVAKOM POKRETU.

Vozna dinamika BMW-a X6.

Upečatljiv dizajn BMW-a X6 prepoznatljiv je na prvi pogled. Međutim, naposljetku je od svega najvažniji jedan čimbenik: kakav je osjećaj voziti tu pravu energanu? Ovjes BMW-a X6 postavlja nove standarde. Pogon na sve kotače BMW xDrive jamči izvanrednu trakciju – bez obzira na vremenske prilike i vrstu podloge. Ona je popraćena izvanrednim držanjem smjera i žustrinom koja osvaja čim vožnja započne. Opcijska oprema poput paketa prilagodljivog ovjesa i aktivnog upravljača pridonosi još većem zadovoljstvu u vožnji.

IMPRESIVAN. U SVAKOM POKRETU.Vozna dinamika BMW-a X6.

Upečatljiv dizajn BMW-a X6 prepoznatljiv je na prvi pogled. Međutim, naposljetku je od svega najvažniji jedan čimbenik: kakav je osjećaj voziti tu pravu energanu? Ovjes BMW-a X6 postavlja nove standarde. Pogon na sve kotače BMW xDrive jamči izvanrednu trakciju – bez obzira na vremenske prilike i vrstu podloge. Ona je popraćena izvanrednim držanjem smjera i žustrinom koja osvaja čim vožnja započne. Opcijska oprema poput paketa prilagodljivog ovjesa i aktivnog upravljača pridonosi još većem zadovoljstvu u vožnji.

Pročitajte više
Upoznajte voznu dinamiku BMW-a X6.

MAKSIMA: MAKSIMUM.

Upoznajte voznu dinamiku BMW-a X6.

MAKSIMA: MAKSIMUM.

Upoznajte voznu dinamiku BMW-a X6.

BMW X6 M50d.

BMW X6 M50d okoristio se jedinstvenim znanjem inženjera tvrtke BMW M, pa ima vrlo poseban i pomno ugođen pogon, ovjes i upravljački sustav. Krajnji je rezultat automobil koji nudi uzbudljivu kombinaciju čiste dinamike, udobnosti i svakidašnje praktičnosti.

 • Redni šesterocilindarski M Performance benzinski motor M TwinPower Turbo

  M Performance TwinPower Turbo redni 6-cilindarski dizelski motor s trostrukim prednabijanjem dojmljive performanse kombinira sa snagom koja ne posustaje ni u najvišim područjima okretaja motora. Izravno ubrizgavanje sa zajedničkim vodom (CommonRail) tog motora iz obitelji EfficientDynamics i trostupanjsko turbopunjenje s promjenjivom geometrijom turbine skrbe za iznimno brze reakcije i vrlo visok okretni moment već od niskog broja okretaja. Maksimalni okretni moment od 740 Nm na raspolaganju je od 2000 do 3000 o/min. Trolitreni motor najveću snagu od 280 kW (381 KS) razvija između 4000 i 4400 o/min. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h modelu BMW X6 M50d potrebne su 5,2 sekunde. Te dojmljive performanse uz kombiniranu potrošnju od 6,6 litara na 100 km i emisiju CO2 od 174 g/km dokaz su izvanrednog omjera dinamike i učinkovitosti te tako na još jedan način dokazuju legendarnu BMW-ovu vještinu konstrukcije motora.

 • Prilagodljivi M ovjes

  Prilagodljivi M ovjes svojim posebnim postavkama M Performance osigurava da tipična živahnost BMW X modela bude još istaknutija. Dinamički nadzor amortizera i zračni ovjes stražnje osovine namijenjeni su naglašeno sportskoj vožnji. Te značajke vozilu omogućavaju posebno točno i iznimno fino nadzirano upravljanje.
  Paket prilagodljivog ovjesa Dynamic nudi BMW-u X5 M50d najviše agilnosti, preciznosti i lateralne dinamike. Sustavi Dynamic Performance Control i Dynamic Drive posebno su prilagođeni paketu M Performance. Njima se jamči još neutralnije upravljanje i smanjeno naginjanje u zavojima.

 • Vanjština

  M geni modela BMW X6 M50d na prvi pogled stvaraju ozračje dinamičke nadmoći. Sportski dizajn ističe se brojnim prepoznatljivim i jedinstvenim detaljima. Za to su se djelomice pobrinuli dijelovi serijski isporučivanog paketa M Sport, primjerice karakteristični prednji i stražnji branik te sjajna linija Shadow iz kolekcije BMW Individual.
  BMW X6 M50d među drugim se vozilima ističe i kad ga gledamo izdaleka, čemu pridonosi i uočljiv izgled posebno dizajniranih 20-inčnih naplataka od lakog metala. Obrubi otvora za zrak na prednjem dijelu automobila u željeznosivoj boji pojačavaju već impozantan dojam. Izraženo sportska i također u željeznosivu boju obojena kućišta vanjskih zrcala oduprijet će se svakom čeonom vjetru. Sprijeda na bokovima tamno je kromirani logotip M. Na moćnom stražnjem dijelu vozila u oči odmah upada također tamno kromirani natpis 'X6 M50d'. Dinamičan stav ističe i jedinstven izgled crno kromiranih ispušnih cijevi.

 • Unutrašnjost

  U unutrašnjosti modela BMW X6 M50d detalji opreme paketa M Sport stvaraju ozračje koje predstavlja simbiozu sportskog duha i elegancije.
  Otvaranjem vozačevih vrata pogled odmah pada na natpis 'M50d' na gazištu praga. Visokokvalitetni materijali i prepoznatljivo ozračje unutrašnjosti pridonose čistom užitku vožnje u automobilu BMW X6 M50d. Kožnati M upravljač odlično leži u rukama, a njegovo posebno ugođeno rukovanje kao dio paketa M Performance jamči da je BMW X6 M50d uvijek pod najboljim nadzorom. Osmerostupanjski sportski automatski mjenjač Steptronic s ručicama za promjenu stupnjeva na upravljaču omogućava biranje uglađenih ili posebno sportskih izmjena, čime se dodatno pojačava užitak u vožnji. Adrenalinskoj vožnji zavojima pomaže po mjeri osmišljena ergonomija sportskih sjedala u kombinaciji crne alkantare i kože koja odlično podržava tijelo.

BMW xDRIVE.

Inteligentan sustav pogona na sve kotače BMW xDrive savršeno se prilagođava najizazovnijim cestovnim uvjetima i u svakom trenutku jamči najbolje prianjanje kotača. xDrive i DSC omogućuju da BMW X6 stabilno slijedi smjer. Nadziran senzorom sustava DSC, xDrive fleksibilno i brzo raspoređuje snagu među osovinama kako bi već u začetku spriječio preupravljanje ili podupravljanje, nudeći tako izvanredno držanje smjera. Štoviše, jamči brzo i sigurno ubrzavanje čak i na skliskim ili strmim dijelovima ceste. U kritičnim situacijama DSC ne treba na upravljanje utjecati učestalo kao inače. Tako BMW xDrive kombinira sve prednosti pogona na sve kotače – prianjanje, držanje smjera i sigurnost vožnje – s klasičnom BMW-ovom agilnošću, a rezultat je još više užitka u vožnji.

 • Prikaz stanja pogona xDrive

  Jasna poruka i u najtežim situacijama: stanje i rad sustava stalno su prikazani na zaslonu. Vozač sve potrebne informacije vidi na instrumentnoj ploči i na središnjem kontrolnom zaslonu. Osim lako čitljivog kompasa za olakšavanje orijentacije (samo uz navigacijski sustav Professional), prikazane su i informacije o uzdužnom i poprečnom nagibu vozila te trenutačni kut upravljača – i to ne samo brojkama nego i na grafičkom trodimenzionalnom prikazu automobila.

BMW X6 Podvozje

PODVOZJE.

Veličanstven: zahvaljujući širokom tragu i stražnjoj osovini s pet ramena, BMW X6 oduševljava izvanrednim voznim obilježjima. Istodobno je iznimno udoban, bez ikakvih kompromisa kad je riječ o dinamici.

Paketi prilagodljivog ovjesa

PAKETI PRILAGODLJIVOG OVJESA.

Prilagodite podvozje modela BMW X6 svojem ukusu. Možete birati između četiri različite inačice.

 • Paket Comfort

  Vrhunska udobnost uz istodobno za BMW tipična obilježja dinamike vožnje: prilagodljivi paket 'Comfort' omogućava da u svakom trenutku zasebno podesite postavke ovjesa.
  Središnji elementi prilagodljivog paketa 'Comfort' su dinamički nadzor amortizera te zračni ovjes stražnje osovine. Osnovna postavka prilagođena je najuglađenijoj vožnji, a nju prekidačem doživljaja vožnje možete prilagoditi osobnim željama. Tako se dinamičkim nadzorom amortizera mijenja njihova radna karakteristika. Zračni ovjes na stražnjoj osovini dio je tog paketa, a jamči postojanu udobnost u vožnji bez obzira na to koliko je vozilo natovareno.
  Ako se tijekom vožnje zaželite dinamičnijih postavki, preko prekidača doživljaja vožnje na raspolaganju su vam dvije dodatne postavke, Sport i Sport+. Njima, među ostalim, amortizere namještate tvrđe, što se izravno zrcali na ponašanje vozila na cesti i pokrete upravljača, odnosno automobil iskazuje još više sportskog duha.

 • Paket Dynamic

  Vozna dinamika na najvišoj razini: prilagodljivi paket ovjesa Dynamic omogućava da voznodinamička obilježja vozila ugodite još bolje. Dinamički nadzor performansi i režim Dynamic Drive jamče izrazito sportsku voznu dinamiku koja se, među ostalim, ističe vrlo neutralnim upravljanjem i minimalnim naginjanjem vozila u vožnji zavojima – a sve to uz vrlo veliku udobnost.
  te.Dinamički nadzor performansi pogonsku snagu kontinuirano raspodjeljuje između lijevog i desnog kotača na stražnjoj osovini. Primjerice, u zavoju se moment motora namjerno u većoj mjeri prebacuje na vanjski kotač koji jače prianja o podlogu. Rezultat su maksimalna dinamika i optimalna stabilnost. Dynamic Drive pritom aktivnim stabilizatorima na prednjoj i stražnjoj osovini skrbi da se vozilo što manje naginje.
  Opcijski paket ovjesa 'Dynamic' u još većoj mjeri ističe sportski duh BMW-a X6 M50d.

 • Paket Professional

  Najbolje od obaju svjetova: prilagodljivi paket ovjesa Professional kombinira značajke prilagodljivog paketa ovjesa 'Comfort' i prilagodljivog paketa ovjesa 'Dynamic'. Upravo zato nudi najveću razinu udobnosti uz istodobno najbolju voznu dinamiku. Postavke ovjesa vašeg vozila prekidačem doživljaja vožnje možete u svakom trenutku prilagoditi svojim željama.
  Brojne inoivativne tehnologije pomažu vam u ekstremno sportskoj vožnji. Primjerice, dinamički nadzor performansi stalno raspoređuje pogonsku snagu između lijevog i desnog kotača na stražnjoj osovini. Tako se u vožnji zavojem okretni moment više šalje u kotač na vanjskom dijelu krivulje (jer bolje prianja o cestu). Rezultat su maksimalna dinamika i optimalna stabilnost. Istodobno Dynamic Drive stabilizatorima na prednjoj i stražnjoj osovini smanjuje uzdužno naginjanje vozila.
  Takvo je smanjeno naginjanje osobito poželjno kad se želi postići udobnija vožnja jer je s manje bočnog gibanja vozila vožnja mnogo opuštenija. Na neravnim cestama dinamičkim nadzorom amortizera karakteristiku amortizera možete prilagoditi još udobniju vožnju. Zračni ovjes na stražnjoj osovini dio je tog paketa, a jamči postojanu udobnost u vožnji bez obzira na to koliko je vozilo natovareno.

 • Prilagodljivi M ovjes

  Prilagodljivi M ovjes svojim će se posebnim postavkama pobrinuti da tipična živahnost BMW-a X6 bude još izraženija. Dinamički nadzor amortizera i zračni ovjes stražnje osovine namijenjeni su naglašeno sportskoj vožnji.
  Kontrolom doživljaja vožnje raspoloživi su režimi rada Sport i Sport+. Njima vozilo dobiva još dinamičnija vozna obilježja, a postavke amortizera mnogo su tvrđe. Također, vozilo mnogo izravnije reagira na pokrete upravljača i pritiskanje papučice gasa. U režimu rada Sport+ također se uključuje dinamički nadzor trakcije (DTC) koji omogućava vrlo ambicioznu sportsku vožnju i nadzirano proklizavanje. U modelu BMW X6 M50d svi su režimi rada ugođeni još sportskije.
  Za najudobnije putovanje na duge relacije najprikladniji je režim rada Comfort.