PREPUSTITE SE POUZDANIM POMAGAČIMA.

Sustavi pomoći vozaču BMW ConnectedDrive u BMW-u X6.

Savršen partner. BMW X6 uvelike vam olakšava život. Za to su zaslužni inteligentni sustavi koji nude različite vrste pomoći. Primjerice, posve automatsko parkiranje i pogled naokolo pomoći će pri manevriranju u nezgodnim situacijama. Tako se povećava udobnost, ali i sigurnost, sve s ciljem povećanja zadovoljstva u vožnji.

Pročitajte više

POMOĆ U VOŽNJI PLUS.

Sustav pomoći u vožnji Plus ne sadrži samo sustave pomoći u vožnji, koja obuhvaća upozorenje na napuštanje trake, upozorenje na sudar s vozilom ili osobom uz stavljanje kočnica u stanje pripravnosti, nego i aktivni tempomat s funkcijom Stop&Go te sustav za pomoć u prometnim zastojima.
Aktivni tempomat do brzine od 210 km/h održava brzinu koju je odabrao vozač i razmak u odnosu na vozilo ispred. Vozilo preuzima nadzor nad ubrzavanjem i kočenjem, pa čak i u sporo pokretnom prometu održava odabranu udaljenost od automobila ispred, a po potrebi i zaustavlja vozilo. Ako je upozorenje na približavanje uključeno i vozilo ispred naglo zakoči, BMW odmah reagira. Sustav djeluje u nekoliko koraka. Najprije prikazuje simbol upozorenja, zatim simbol počne bljeskati i emitira se zvučni signal, a naposljetku vozilo samo počinje snažno kočiti.
Pomoć kod zastoja u prometu pomaže vam u monotonim situacijama na cesti. U gustom prometu pri brzinama do 60 km/h sustav omogućava "jedrenje" s prometom čime vam prometne gužve postanu mnogo manje stresne. Sustav automatski održava željenu udaljenost od vozila ispred i regulira brzinu vozila do zaustavljanja te nudi aktivnu podršku upravljanju.

BMW Head-Up Display

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW Head-Up Display u boji izravno na vjetrobran, u vidno polje vozača projicira sve informacije važne za putovanje i tako mu omogućava da se posve usredotoči na vožnju. Na zaslonu se prikazuju informacije poput trenutačne brzine, savjeti navigacijskog sustava, informacije o ograničenjima brzine s upozorenjem na zabrane pretjecanja, telefonski adresari i glazbeni popisi, a tu su i upozorenja različitih sustava pomoći u vožnji. Simboli projicirani na vjetrobran prikazani su u boji i osobito visokoj razlučivosti. Slika se projicira tako da se doima otprilike 2,3 metra ispred vozila, U kombinaciji s optimalnim položajem omogućuje brzo i jednostavno očitavanje informacija uz minimalo odvraćanje pozornosti sa situacije na cesti. Svjetlina prikaza automatski se namješta u skladu s vanjskim uvjetima danju i noću, a položaj prikaza na vjetrobranu možete podesiti kako vam najviše odgovara. Vozač usto može odabrati i koje će još informacije biti prikazane osim trenutačne brzine i upozorenja sustava pomoći u vožnji.

POMOĆ PRI PARKIRANJU.

Posve automatski sustav za pomoć pri parkiranju posljednja je generacija udobnosti koju za tu funkciju nudi BMW. U ovoj generaciji sustav za pomoć pri parkiranju bira stupanj prijenosa za vožnju naprijed ili natrag, preuzima nadzor nad upravljačem i po potrebi automatski ubrzava ili koči. Prije manevra parkiranja vozač mora uključiti žmigavac i zatim tijekom cijelog postupka parkiranja držati pritisnutim gumb PDC te pomoću automatski aktivirane stražnje kamere nadzirati prostor oko vozila. Kad je manevar završen, sustav automatski vraća mjenjač u položaj P sa zakočenim kotačima. U vožnji brzinom do 35 km/h i na najvećoj udaljenosti od 1,5 metra od reda parkiranih automobila ultrazvučni senzori vozila na kontrolnom zaslonu prikazuju moguća mjesta za paralelno parkiranje.

BMW NIGHT VISION S POKRETNOM SVJETLOSNOM TOČKOM.

Sustav BMW Night Vision (vidljivost noću) s pokretnom svjetlosnom točkom noću zamjećuje ljude i veće životinje – čak i na prilično velikoj udaljenosti – i osvjetljava ih kako bi bili dobro vidljivi.
Infracrvena (termalna) kamera ugrađena u masku vozila slike ljudi i većih životinja šalje na kontrolni zaslon na instrumentnoj ploči. Inteligentan sustav ranog upozoravanja velikog potencijala: čim infracrvena kamera noću na putu automobila zamijeti pješake ili veće životinje, na njih usmjerava dvije zasebno nadzirane pokretne svjetlosne točke a da ih pritom ne zasljepljuje. Tako svjetlosni snop vozača i osvijetljenu osobu učinkovito upozorava na potencijalno opasnu situaciju.
Aktivira li se zaslon termalnog prikaza, vozač dobiva dodatna upozorenja na BMW Head-up Displayu ili na instrumentnoj ploči. Postoji li neposredna opasnost od udara o pješaka ili životinju emitira se zvučno upozorenje, a kočni se sustav priprema za kočenje u nuždi. BMW Night Vision s pokretnom svjetlosnom točkom inovacija je iz palete BMW ConnectedDrive.

POGLED NAOKOLO.

Pogled naokolo uključuje funkcije pogleda straga, panoramskog pogleda i pogleda odozgo bazirane na ugrađenim kamerama. Kamere u vanjskim zrcalima i dvije širokokutne kamere sprijeda i straga omogućuju pogled od 360° oko vozila, kao i panoramske poglede područja ispred i iza vozila.
Pogled naokolo obuhvaća 360 stupnjeva oko vozila i na temelju tih podataka stvara prikaz iz ptičje perspektive za lakše manevriranje i parkiranje. Širokokutne kamere u maski i na stražnjem dijelu vozila nude panoramski pogled područja ispred i iza automobila. Zamijete li kamere vozilo koje se približava sa strane, na to će upozoriti žutim crtama oko slike i bljeskanjem upozoravajućeg žutog trokuta.
Sustavi kamera automatski se uključuju pri vožnji unatrag ili kad se pritisne gumb PDC-a, odnosno gumb bočnog pogleda. Slike koje snimaju kamere prikazuju se na kontrolnom zaslonu. Vozač zatim može odabrati stražnju kameru, odnosno pogled odozgo ili panoramski pogled. Funkcija bočnog pogleda automatski se isključuje kad brzina vozila premaši 15 km/h.

NAVIGACIJSKI SUSTAV PROFESSIONAL S IDRIVE TOUCH CONTROLLEROM.

Navigacijski sustav Professional ima lijepo dizajnirano sučelje i izvanrednu paletu usluga. Sustavom se rukuje intuitivno jer je posve integriran u vozilo, a obuhvaća koncept rukovanja iDrive i iDrive Touch Controller.
Sustav se sastoji od uređaja za telefoniranje bez ruku s USB priključkom i glasovnim nadzorom, radiom BMW Professional s DVD pogonom te 20 GB memorije za audiodatoteke. Omogućava i uporabu prometnih informacija u stvarnom vremenu (Real Time Traffic Information, RTTI). Ugrađen LCD ekran u boji dijagonale 10,25" (26 centimetara) s funkcijom podijeljenog zaslona (glavni i pomoćni) osmišljen je kako bi omogućio najbolju vidljivost i čitljivost.
Karte se u BMW-ovim salonima bez dodatnih naknada mogu ažurirati tri godine. U okviru sustava BMW ConnectedDrive, u nekim europskim zemljama sustav besplatno tijekom tri godine automatski ažurira karte do četiri puta na godinu.

Navigacijski sustav Professional.

  • iDrive Touch Controller

    iDrive Touch Controller s gumbima za izravni pristup izbornicima, osam dodatnih prečaca i glasovnim upravljanjem olakšava uporabu jer adresu odredišta možete napisati rukom na površini osjetljivoj na dodir. Zahvaljujući trodimenzionalnom prikazu karata koji se služi satelitskim slikama kao pozadinom – s fotografski realističnim prikazom izabranih objekata – navigacija se pretvara u uzbudljiv vizualni doživljaj.