BUDITE PREDVODNIK. I NEKA VAS DRUGI SLIJEDE.

Usluge i aplikacije BMW ConnectedDrive u BMW-u X3.

Versatility is an integral part of the BMW X3. Bez obzira na to bila riječ o komunikacijama, zabavi ili informacijama – rješenja tehnologija BMW ConnectedDrive omogućavaju posve nov doživljaj mobilnosti u BMW-u X3.

INTELIGENTAN POZIV U NUŽDI.

Inteligentan poziv u nuždi danju i noću omogućava brzu, ciljanu pomoć te podršku osposobljenog osoblja − na vašem jeziku čak i kad se nalazite u inozemstvu. Dogodi li se ozbiljna nesreća s, primjerice, uključivanjem zračnih jastuka i zatezača sigurnosnih pojasova, vozilo automatski upućuje inteligentan poziv u nuždi. Preko ugrađene SIM kartice u automobilu, tj. neovisno od privatnog mobitela, u BMW-ov pozivni centar šalju se važni podaci poput točnog položaja vozila, ozbiljnosti nesreće i mogućeg rizika od ozljeđivanja. BMW-ov pozivni centar o tome obavještava najbliži centar za koordinaciju spašavanja i preko telefona nudi pomoć sve dok na mjesto nesreće ne stignu spasilačke službe. Ako je, primjerice, pomoć potrebna drugim sudionicima u prometu, poziv za nuždu može se aktivirati ručno.

USLUGE CONNECTED DRIVE.

Usluge BMW ConnectedDrive vozaču na putovanju nude mnoštvo informacijskih, zabavnih i uslužnih sadržaja.
Među njima je i BMW Online koji omogućava pristup aktualnim lokalnim informacijama poput vremenske prognoze i vijesti, ali i uredskim funkcijama. Usto se može sastaviti skup vlastitih usluga i funkcija poput praćenja internetskih kamera, informacija o parkiranju te putnih i hotelskih vodiča.
Također je uključena praktična, sigurna te vremenski neograničena uporaba odabranih aplikacija za pametne mobitele, primjerice BMW Connected. Brojne opcijske usluge ConnectedDrive svako putovanje u BMW-u pretvaraju u mnogo udobniji i ugodniji doživljaj.

  • Aplikacija BMW Connected

    Aplikacijama se sad može pristupiti izravno iz vozila. Besplatna aplikacija BMW Connected (za pametne mobitele s operacijskim sustavima Apple iOS i Android) omogućava vam da se u vozilu povežete s društvenim mrežama i zabavnim internetskim sadržajima, primjerice Twitterom, slušate internetski radio (nedostupno s aplikacijom za Android) te da se služite osobnim kalendarom u mobitelu. Ta je opcija raspoloživa samo uz usluge ConnectedDrive.
    Kad se pametni mobitel s vozilom poveže adapterom kompatibilnim s različitim modelima mobitela ili USB kabelom, služeći se sustavom iDrive korisnik može slušati internetske radiopostaje sa svih strana svijeta (koristi li se Appleovim iPhoneom), pratiti što se zbiva na Twitteru te s pomoću iDrive sustava provjeriti termine u svojem kalendaru. Te se informacije prikazuju na kontrolnom zaslonu ili se čuju preko automobilskih zvučnika. Druge funkcije omogućavaju korisnicima da prate vijesti ili preko Wiki Local usluge pronalaze informacije o lokalnom području. Aplikacija BMW Connected također nudi informacije o raspoloživosti aplikacija neovisnih proizvođača.

DIKTIRANJE PORUKA.

Uz navigacijski sustav Professional, Bluetooth vezu i usluge BMW ConnectedDrive, telefon više ne morate uzimate u ruku. Sve poruke možete diktirati, odnosno unijeti glasom. Funkcija diktiranja poruka pretvara govor u tekst koji možete poslati e-poštom ili SMS porukom. Funkciju diktiranja preko BMW aplikacija također možete iskoristiti za pisanje postova na Facebooku i Twitteru. Diktiranje je raspoloživo bez naplate prvih 60 dana uporabe, a poslije toga valja otvoriti račun kod tvrtke Nuance®.
Više informacija o Bluetooth kompatibilnosti mobitela i drugih mobilnih uređaja naći ćete na internetskoj adresi www.bmw.com/bluetooth.

PROMETNE INFORMACIJE.

Prometne informacije u stvarnom vremenu, Real Time Traffic Information (RTTI), u svakom trenutku nude najnovije informacije o stanju u prometu. Točne pojedinosti o vremenu i trajanju zastoja prenose se gotovo trenutačno. Podaci se crpe iz izvora poput profila kretanja u mobilnoj telefonskoj mreži, GPS podataka flotnih vozila, mobitelskih aplikacija i policijskih izvješća. Analiza podataka tako je precizna da je prometna zagušenja moguće predvidjeti na udaljenosti od samo nekoliko desetaka metara. Sustav u stvarnom vremenu nudi informacije o trenutačnoj situaciji na autocestama, glavnim i sporednim cestama te brojnim gradskim ulicama te preporučuje najbrže zaobilazne putove.
Usluga je dostupna samo u kombinaciji s opcijskim uslugama BMW ConnectedDrive.

DALJINSKE USLUGE.

Daljinskim uslugama i besplatnom aplikacijom My BMW Remote App (raspoloživim u trgovinama Apple App Store i Google Play) može se preko interneta upravljati različitim funkcijama vozila, primjerice zaključavanjem i otključavanjem vrata. Usto, ako je u vozilo ugrađen navigacijski sustav, odredište putovanja u njega možete izravno prenijeti iz tražilice Google™. Sustav također omogućuje prikaz lokacije vozila. Kako biste upotrijebili tu funkciju, na korisničkom portalu "My BMW ConnectedDrive" na internetskoj adresi www.bmw-connecteddrive.com aktivirajte daljinske usluge.

BLUETOOTH URED.

Bluetooth ured omogućava vam da bolje iskoristite vrijeme provedeno u automobilu. Veza među Bluetooth i USB uređajima olakšava organiziranje svakidašnjeg života i kad ste na putu. E-pošta, datumi, sastanci i SMS poruke prikazuju se na zaslonu ili iščitavaju preko zvučnika automobila. Funkcijom BMW Apps mogu se prikazati i kalendarski unosi Appleova iPhonea. Popis svih kompatibilnih mobilnih uređaja naći ćete na adresi www.bmw.com/bluetooth.