SPREMAN NA SVE.

Vozna dinamika BMW-a X3.

BMW X3 pravo je utjelovljenje SAV vozila pa impresionira izvanrednom praktičnošću. Serijsko podvozje odlično se ponaša u gradu i u najoštrijim zavojima, udobno je i sigurno na najtežim podlogama, ali i izvanredno stabilno i pouzdano čak i na najvećim brzinama. Inteligentan pogon na sve kotače BMW xDrive jamči najbolje prianjanje u svim vremenskim uvjetima. A opcijama poput dinamičkog nadzora amortizera dodatno možete ovjes svojeg BMW-a X3 prilagoditi vlastitim zahtjevima.

Dinamički nadzor amortizera

DINAMIČKI NADZOR AMORTIZERA.

Dinamički nadzor amortizera omogućava idealno namještanje radne karakteristike u skladu sa svakom voznom podlogom, poboljšavajući udobnost i vozna obilježja. Uz standardnu postavku Comfort, koja potresanje vozila smanjuje na najmanju mjeru, tu su još dva načina rada: Sport i Sport+. U njima se amortizeri automatski ukrućuju da omoguće sportskiji način vožnje.

BMW xDRIVE

BMW xDRIVE.

Inteligentan sustav pogona na sve kotače BMW xDrive savršeno se prilagođava najizazovnijim cestovnim uvjetima i u svakom trenutku jamči najbolje prianjanje kotača. xDrive i DSC omogućuju da BMW serije 3 stabilno slijedi smjer. Nadziran senzorom sustava DSC, xDrive fleksibilno i brzo raspoređuje snagu među osovinama kako bi već u začetku spriječio preupravljanje ili podupravljanje, nudeći tako izvanredno držanje smjera. Štoviše, jamči brzo i sigurno ubrzavanje čak i na skliskim ili strmim dijelovima ceste. U kritičnim situacijama DSC ne treba na upravljanje utjecati učestalo kao inače. Tako BMW xDrive kombinira sve prednosti pogona na sve kotače – prianjanje, držanje smjera i sigurnost vožnje – s klasičnom BMW-ovom agilnošću, a rezultat je još više užitka u vožnji.

  • Prikaz stanja pogona xDrive

    Jasna poruka i u najtežim situacijama: stanje i rad sustava prikazani su na zaslonu. Pri vožnji po neravnome vozač informacije potrebne za terensku vožnju vidi na instrumentnoj ploči i na središnjem kontrolnom zaslonu. Osim preglednog kompasa za olakšavanje orijentacije (samo uz navigacijski sustav), prikazane su i informacije o uzdužnom i poprečnom nagibu vozila te trenutačni kut upravljača – i to ne samo brojkama nego i na grafičkom trodimenzionalnom prikazu automobila.

Nadzor performansi

NADZOR PERFORMANSI.

Sustav BMW Performance Control u zavojima zasebno nadzire kotače i kočenje. Kako vanjski kotači u zavojima moraju prevaliti veći put od unutarnjih, BMW Performance Control na njih djeluje promjenom isporučene snage i nadziranim kočenjem: vanjski kotači dobivaju više snage, a unutarnji manje, pa je tako trakcija svih kotača optimalna. To znači da se vozilo zapravo samo usmjerava kroz zavoj, čime se povećava sigurnost i udobnost vožnje.

PROMJENJIVO SPORTSKO UPRAVLJANJE.

Promjenjivo sportsko upravljanje

PROMJENJIVO SPORTSKO UPRAVLJANJE.

Sustav promjenjivog sportskog upravljanja sa Servotronicom omogućuje izravniji i agilniji stil vožnje s manje tjelesnog naprezanja pri upravljanju. Sustav na kut upravljača reagira različitim omjerima upravljača, neovisno o trenutačnoj brzini vozila. Tako se smanjuje potreba za širokim pokretima upravljačem kad se skreće pod osobito velikim kutovima. Uvelike se poboljšava agilnost te se olakšava vožnja oštrim zavojima, na uskim cestama te kad se naglo skreće, primjerice pri vrlo sportskom načinu vožnje. Također se povećava udobnost pri parkiranju, okretanju i manevriranju. Pri malim kutovima upravljača sustav osigurava odličnu stabilnost zadržavanja smjera te vrlo visoku razinu preciznosti upravljanja.

UPRAVLJANJE DOŽIVLJAJEM VOŽNJE.

Upravljanje doživljajem vožnje

UPRAVLJANJE DOŽIVLJAJEM VOŽNJE.

Režimi Comfort, ECO PRO i Sport.

Upravljanje doživljajem vožnje omogućava vozaču da bira režim rada Comfort sa standardnim postavkama motora i prijenosa, režima ECO PRO namijenjenoga najvećoj učinkovitosti te režima Sport koji omogućava najdinamičniju vožnju. Štedljivi ECO PRO režim inteligentno prilagođava reakcije papučice gasa te prijenosa, ali i postavke klima-uređaja, odnosno grijanja.

Učinkovitost u režimu ECO PRO.

Režim ECO PRO pomaže vozaču da potrošnju goriva smanji do 20 posto. Uštedi goriva dodatno pomažu funkcija "jedrenja" ili "kotrljanja" (samo s automatskim mjenjačem Steptronic), sustav predviđanja rute (Route-Ahead Assistant) i funkcija ECO PRO Route (oboje samo s navigacijskim sustavom Professional). Predviđanje rute iskorištava navigacijski sustav vozila za procjenu lokalnih uvjeta na cesti, pa na temelju toga savjetuje vozača. Ako iza sljedećeg zavoja nastupa ograničenje brzine, sustav prije zavoja savjetuje vozaču da uspori.

ECO PRO Route.

Funkcija ECO PRO Route jamči najučinkovitiju potrošnju goriva. Na temelju gustoće prometa, osobnog stila vožnje i trenutačne uvjete na cesti, vozaču savjetuje najekonomičniju rutu. Funkcija "jedrenja" ili "kotrljanja" omogućava da kad vozač na brzinama do 160 km/h skine stopalo s papučice gasa i ne koči, vozilo se kotrlja bez pogona, odnosno "jedri". U režimu Sport automobil reagira izravnije i omogućava sportskiju vožnju.