PREPUSTITE SE POUZDANIM SUSTAVIMA.

Sustavi pomoći BMW ConnectedDrive u BMW-u X1.

Ti su sustavi pravi profesionalci i vozaču olakšavaju vožnju BMW-a X1. U svakom trenutku jamče najveću sigurnost i udobnost, pa se možete usredotočiti na ono što je doista važno – bezbrižno vozačko zadovoljstvo.

Pročitajte više

NAVIGATION PLUS.

Sustav Navigation Plus s BMW Head-Up zaslonom kombinacija je nekoliko vrlo korisnih uređaja: navigacijskog sustava s ugrađenim LCD zaslonom u boji dijagonale od 8,8 inča (22,3 cm), radija, MP3 reproduktora, RDS-a s dva tjunera i instrumentne ploče s visokorazlučivim TFT zaslonom dijagonale od 5,7 inča (14,5 cm). BMW Head-Up zaslon u boji sve važne prometne informacije projicira izravno u vidno polje vozača i tako mu omogućuje da se posve usredotoči na vožnju. Upute za vožnju nudi zaslon s kartom i strelicama za navođenje, a na raspolaganju su i govorni savjeti. Navigacijskim se sustavom intuitivno rukuje iDrive Touch Controllerom s gumbima za izravan pristup najvažnijim funkcijama, a tu je i osam prečaca te – ovisno o opremi vozila – mogućnost nadzora glasom. Navigation Plus vozačima savjetuje najbrže i najizravnije puteve kroz brojne europske zemlje, a u nekim slučajevima i izvan Europe. Za rano otkrivanje prepreka u prometu služi se tehnologijom TMC, pa se alternativne rute brzo izračunavaju i tako pridonose sigurnom i ugodnom putovanju.

  • iDrive Touch Controller

    Drive Touch Controller (dio navigacijskog sustava Professional) omogućuje intuitivan i jednostavan rad sustavom iDrive. U iDrive Touch Controller ugrađena je dodirna pločica kojom se u navigacijski sustav pišući lako unose odredišta. Napisano se prikazuje na kontrolnom zaslonu.

BMW Head-up zaslon

BMW HEAD-UP ZASLON.

BMW Head-Up zaslon u boji sve informacije važne za putovanje projicira izravno u vozačevo vidno polje i tako mu omogućava da se posve usredotoči na vožnju. Na ekranu se prikazuju podaci poput trenutačne brzine, navigacijskih savjeta, informacija o ograničenjima brzine i zabranama pretjecanja, telefonski adresar te popisi glazbenih brojeva.

POMOĆ U VOŽNJI.

Paket pomoći u vožnji čine sustavi koji rade s pomoću kamere kao što su sustav za sprečavanje zasljepljivanja, informacije o ograničenju brzine i sustav za upozoravanje na napuštanje vozne trake te upozorenje na približavanje s funkcijom upozorenja na ljude s pomoćnim gradskim kočenjem.
Sustav za sprečavanje zasljepljivanja nudi najbolju vidljivost u mraku izbjegavajući druge vozače pametnom raspodjelom dugog snopa glavnih svjetala. Sustav inteligentnih informacija o ograničenju brzine prepoznaje ograničenje brzine na cesti kojom vozite s pomoću kamere i usporedbom s podacima navigacijskog sustava te podacima drugih sustava, poput GPS-a i senzora za kišu, kako bi uzeo u obzir ograničenja koja vrijede samo u određenim vremenskim razdobljima ili vremenskim uvjetima.
Sustav upozorenja na napuštanje trake vibrira upravljačem kad vozilo pri brzinama većim od 70 km/h nenamjerno napusti voznu traku. U kritičnim situacijama sustav za upozorenje na približavanje obavještava vozača u dvije faze. Upozorenje na pješake reagira na brzinama od 10 do 60 km/h i u slučaju neposredne opasnosti emitira upozorenje. Kočnice se istodobno pripremaju za bržu reakciju. U slučaju opasnosti, sustav automatski koči kako bi se smanjila brzina sudara. Ako vozilo ispred naglo zakoči, sustav će sve snažnije upozoravati vozača, a naposljetku će i samo zakočiti.

POMOĆ PRI PARKIRANJU.

Sustav pomoći pri parkiranju olakšava paralelno parkiranje. Bez obzira na to je li uključen ili ne, pri prolasku malom brzinom (manjom od 35 km/h) na udaljenosti manjoj od 1,5 metara od reda parkiranih vozila uvijek mjeri raspoloživ prostor. Pronađe li dovoljno veliko mjesto, vozač jednostavno uključuje žmigavac, sustav pomoći pri parkiranju preuzima upravljač, a vozač to prati biranjem odgovarajućeg stupnja prijenosa i pritiskanjem papučice gasa, odnosno kočnice. Pritom sustav pomaže uputama na kontrolnom zaslonu i odgovarajućim zvučnim signalima. Vozač zato može opušteno parkirati uz povećanu sigurnost.

STRAŽNJA KAMERA.

Stražnja kamera

STRAŽNJA KAMERA.

Stražnja kamera olakšava orijentaciju pri vožnji unatrag brzinama manjim od 15 km/h, primjerice pri parkiranju. Na kontrolnom zaslonu prikazuje područje iza automobila. Manevriranje je olakšano interaktivnim vodilicama za mjerenje udaljenosti i kruga okretanja prikazanima na zaslonu, a prepreke su označene različitim bojama.

NADZOR UDALJENOSTI PRI PARKIRANJU.

Sustav nadzora udaljenosti pri parkiranju (Park Distance Control, PDC) sa stražnjom kamerom olakšava vožnju unatrag i parkiranje na uska parkirna mjesta. Blizina prepreka iza vozila najavljuje se zvučnim signalom, a vidi se i na kontrolnom zaslonu.

POTROŠNJA GORIVA I EMISIJE CO2.

Potrošnja goriva i emisije CO2 modela BMW X1 pokretanih benzinskim ili dizelskim motorom:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 6,6 do 3,9
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 152 do 104

 

Potrošnja goriva i emisije CO2 BMW-a X1 xDrive25i:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 6,6 do 6,4
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 152 do 149

 

Dodatne informacije o službenim podacima potrošnje goriva i emisije CO2 za nove automobile pronađite u brošuri “Vodič kroz potrošnju goriva i emisiju CO2 za nova vozila”, koju besplatno možete dobiti na svim prodajnim mjestima te od tvrtke DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka.

Pročitajte više