BMW M

BESKOMPROMISAN NA GRANICAMA.

Sigurnost i udobnost u BMW-u M6 Cabrio.

BMW M6 Cabrio dolazi s ugrađenim najsuvremenijim sigurnosnim sustavima. S inovacijama poput BMW-ova sustava NIghtVision i Head-Up zaslona fokus nije samo na aktivnom izbjegavanju mogućnosti prometne nesreće. Unutrašnjost BMW-a M6 Cabrio dizajnirana je i s namjerom da putnicima u svakom trenutku osigura najbolju moguću zaštitu.

Read more
M driver orientation

M USMJERENOST NA VOZAČA.

Sve u BMW-u M6 Cabrio posvećeno je samo jednome: vozaču. Savršena ergonomija oduvijek je jedna od najistaknutijih vrlina M modela – a ta je filozofija dosljedno provedena i optimirana u ovome sportskom četverosjedu. Svaki prekidač i svaki gumb nalaze se točno na onom mjestu na kojem ih i očekujete. Naposljetku, brzina reakcija i savršen nadzor najvažniji su na trkaćoj stazi, ali i na cesti.

Štitnik od vjetra

ŠTITNIK OD VJETRA.

Štitnik od vjetra povećava udobnost za vozača i suvozača sprječavajući vrtloženja zraka u prednjem dijelu putničke kabine čak i pri vožnji velikom brzinom. Načinjen od metalne mrežice, štitnik premošćuje cijelu širinu vozila i tako vožnju čini udobnijom a da pritom ne smanjuje užitak vožnje sa spuštenim krovom. Postavljeni se štitnik može podignuti kako bi se na stražnja sjedala odložili predmeti. Kad nije potreban, može ga se jednostavno skinuti, sklopiti i spremiti u posebnu vreću. Malih je dimenzija, pa ne zauzima mnogo mjesta u prtljažniku.

Aktivna i pasivna sigurnost

AKTIVNA I PASIVNA SIGURNOST.

Aktivna zaštita obuhvaća i sustav za nadzor usredotočenosti koji pazi na znakove vozačeva umora. U opasnim situacijama zateže prednje pojasove, pomiče naslon suvozačeva sjedala u uspravan položaj te zatvara prozore i klizni stakleni krov. Poslije nezgode automatski se aktiviraju kočnice kako bi ublažile udarac ili spriječile naknadne sudare.
Svaki M automobil zadovoljava najviše zahtjeve pasivne sigurnosti, ponajprije zbog uporabe pomno odabranih materijala i iznimno krute konstrukcije. Sigurnosti pridonosi i vrlo učinkovit sustav sigurnosnih pojasova osmišljen prema testovima sudara izvedenih od strane neovisnih ustanova, pa su svi putnici u vozilu najbolje zaštićeni tijekom vožnje.

Prilagodljiva LED prednja svjetla

PRILAGODLJIVA LED PREDNJA SVJETLA.

Prilagodljiva LED prednja svjetla karakterizira snop svjetlosti koji se prilagođava brzini vožnje i dinamički osvjetljava cestu. Uz bočna i dnevna svjetla obuhvaćaju i funkciju prilagodljivih prednjih svjetala s promjenjivim svjetlosnim snopom za vožnju gradom i po cesti te sustav protiv zasljepljivanja vozila koja dolaze ususret s automatskim uključivanjem dugog i oborenog svjetlosnog snopa. Sustav tako omogućava najbolje osvjetljenje ceste u svim uvjetima vožnje.
Pokretna prednja svjetla omogućavaju vozaču da u mraku vidi daleko u zavoj čim počne zakretati upravljač. Kako bi poboljšala vidljivost na kratke udaljenosti, svjetla za slijeđenje zavoja automatski se aktiviraju čim uključite žmigavac ili zakrenete upravljač – čak i kad vozilo miruje. Prilagodljiva prednja svjetla osiguravaju najbolju osvijetljenost u svakoj situaciji na cesti, što uvelike povećava aktivnu sigurnost.
Sustav BMW Selective Beam dopušta vozaču da noću stalno ima uključena duga svjetla, što mu omogućuje najbolje moguće vizualne uvjete za noćnu vožnju. Sustav nadzire prisutnost vozila koja ispred voze u istom smjeru ili dolaze ususret te stalno podešava duga svjetla kako se ne bi zaslijepilo druge sudionike u prometu.

SERVISNI PAKET BSI.

BMW Service Inclusive

SERVISNI PAKET BSI.

Kupci koji odaberu servisni paket BMW Service Inclusive (BSI) tijekom određenog razdoblja ne trebaju brinuti o troškovima redovitog servisiranja i održavanja. Paket BSI obuhvaća sve osnovne radove s uključenim originalnim BMW dijelovima. Ta opcija nije na raspolaganju samo u vašoj zemlji nego i diljem svijeta kod ovlaštenih BMW servisnih partnera. A ako prodate BMW vozilo, servisni paket BSI automatski se prenosi na sljedećeg vlasnika povećavajući prodajnu vrijednost automobila. Kupci mogu odabrati servisni paket BSI koji najbolje odgovara upravo njihovim potrebama.
BSI obuhvaća uslugu zamjene motornog ulja i dolijevanja ulja, servis/zamjenu filtra zraka, svjećica, filtra goriva i mikrofiltra, izmjenu tekućine za kočnice, pregled automobila te ostale usluge predviđene redovitim održavanjem u skladu s BMW-ovim standardima. Pri odabiru servisnog paketa BSI Plus, na raspolaganju su i dodatni zahvati: primjerice zamjena prednjih i stražnjih kočnih diskova/pločica, spojke (kad je potrebno) ili brisača vjetrobrana (kad je potrebno, u okviru promjene ulja). Servisni paket BSI može se ugovoriti na razdoblje od tri do deset godina ili na temelju prevaljene kilometraže od 40 000 do 200 000 km.