BMW M

TEHNIČKI PODACI.

Masa
Masa neopterećenog vozila EU u kg
1,930
Maksimalna dozvoljena masa u kg
2,440
Dopušteno opterećenje u kg
585
Dopušteno opterećenje osovine prednje/stražnje u kg
1,215/1,260
Motor
Cilindri/ventili
8/4
Obujam u ccm
4,395
Hod/provrt u mm
88.3/89.0
Snaga u kW (KS) pri 1/min
441 (600)/5,600-6,700
Maksimalni okretni moment (Nm) pri 1/min
750/1,800-5,600
Omjer kompresije : 1
10.0
Performanse
Maksimalna brzina u km/h
250 (305*)
Ubrzanje 0–100 km/h u s
3.4
Potrošnja goriva
Grad u l/100 km
14.5
Izvan grada u l/100 km
8.2
Kombinirana u l/100 km
10.5
Kombinirana emisija CO2 u g/km
241
Obujam spremnika, cca u l
68
Kotači
Dimenzije prednjih guma
275/40 ZR 19 102Y
Dimenzije stražnjih guma
285/40 ZR 19 104Y
Dimenzije i materijal prednjih kotača
9.5 J x 19 inča, lakometalni
Dimenzije i materijal stražnjih kotača
10.5 J x 19 inča, lakometalni

Informacije o podacima

 • Tehnički podaci su preliminarni.

  Podaci o potrošnji određuju se u skladu s ECE ciklusom vožnje, ovisno o odabranoj veličini kotača i guma. Ilustrirani modeli uključuju dodatnu opremu.

  Vrijednosti potrošnje goriva, emisije CO2 i potrošnje energije određene su prema europskoj Uredbi (EC) 715/2007 u verziji koja se primjenjuje u trenutku odobrenja tipa. Brojke se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani raspon uzima u obzir opcijsku opremu i različite veličine kotača i guma na odabranom modelu.

  Vrijednosti vozila označene sa (2) su preliminarne.

  Vrijednosti vozila označene s (3) već se temelje na novom WLTP propisu i prevedene su natrag u NEDC-ekvivalentne vrijednosti kako bi se osigurala usporedba vozila. [S obzirom na ta vozila, za poreze vezane uz vozila ili druge trošarine temeljene (barem između ostalog) na emisiji CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.]

  ** Ove vrijednosti su preliminarne.

  Specifikacije učinkovitosti CO2 određene su u skladu s Direktivom 1999/94/EC i Europske Uredbe u svojoj trenutnoj verziji koja se primjenjuje. Prikazane vrijednosti temelje se na potrošnji goriva, vrijednosti CO2 i potrošnji energije prema NEDC ciklusu za klasifikaciju.

  Dodatne informacije o službenoj potrošnji goriva i specifičnoj emisiji CO2 novih osobnih automobila mogu se izvući iz "priručnika o potrošnji goriva, emisiji CO2 i potrošnji energije novih osobnih automobila" koji je dostupan na svim prodajnim mjestima i na https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.

  Dodatne informacije o službenoj potrošnji goriva i službenoj specifičnoj emisiji CO2 za nove putničke automobile naći ćete u “Smjernicama za potrošnju goriva i emisije CO2 za nova vozila”; koja su dostupna besplatno na svim prodajnim mjestima tvrtke Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka ili pod http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html.

  Vrijednosti izvan zagrada odnose se na osnovni model s standardnim prijenosom; Vrijednosti u zagradi na model s opcionalno dostupnim prijenosom.

  Potrošnja goriva određuje se u skladu s ECE ciklusom vožnje (93/116/EZ) koji se sastoji od približno trećine gradskog prometa i dvije trećine izvangradske vožnje (na temelju udaljenosti). Emisije CO2 mjere se uz potrošnju goriva kao takvu. Razina potrošnje goriva izračunava se na temelju vozila s standardnom opremom. Posebna oprema (npr. šire gume) može imati značajan utjecaj na potrošnju goriva i razinu performansi vožnje.

  Navedeni tehnički podaci odnose se na vozila na njemačkom tržištu. Ilustrirani moduli mogu, djelomično, uključivati dodatnu opremu i dodatnu opremu koja nije standardno opremljena. Prema specifičnim zahtjevima drugih tržišta, mogu se pojaviti promjene u modelu, standardnoj i neobaveznoj opremi kao što je opisano u tekstu i ilustracijama. Za precizne informacije obratite se svom BMW partneru. Podložno promjeni u dizajnu i opremi. Podložno pogrešci. Oprema koja je specifična za nacionalna tržišta nije zastupljena ovdje.

  Masa neopterećenog vozila (EU) u kg: navedeni broj uključuje 90 posto punjenja spremnika, 68 kg za vozača i 7 kg za prtljagu. Neopterećena težina odnosi se na vozila s standardnom opremom. Dodatna oprema može povećati ovu brojku.

  Izlazna snaga: BMW preporučuje korištenje super bezolovnog goriva od 95 RON. Dopuštena je i bezolovna goriva RON 91 ili veća s maksimalnom granicom etanola od 10 posto (E10). Navedene performanse i potrošnja goriva temelje se na korištenju goriva RON 98.