Sivi M5 Competition i plavi BMW M5 u vožnji na autocesti ispred pustinjskog krajolika

POČEVŠI OD NEVJEROJATNOG.

Sivi M5 Competition i plavi BMW M5 u vožnji na autocesti ispred pustinjskog krajolika

Potpuno novi BMW M5 s M xDrive.

Sivi M5 Competition i plavi BMW M5 u vožnji na autocesti ispred pustinjskog krajolika

OŠTRIJI NEGO IKAD.

Sivi M5 Competition i plavi BMW M5 u vožnji na autocesti ispred pustinjskog krajolika

Posve novi BMW M5 Competition.

POČEVŠI OD NEVJEROJATNOG.

Potpuno novi BMW M5 s M xDrive.

OŠTRIJI NEGO IKAD.

Posve novi BMW M5 Competition.

Uzbudljiv i elegantno oblikovan. Moćniji nego ikad. Nova generacija BMW-a M5 je izjava vrhunske inženjerske vještine i inovativne vozne inteligencije. Za dosad nezamislive dimenzije vozne dinamike do krajnjih granica. Pun najsuvremenijih tehnologija koje svakodnevnu poslovnu rutinu čine sigurnijom i udobnijom. Inovativni sustav pogona na sve kotače M xDrive snažnog posve novog BMW-a M5 s motorom do 625 KS* (460 kW)* pretvara vozača u samopouzdanog pilota sportske limuzine visokih performansi s nevjerojatnom snagom, preciznošću i agilnošću - čisto M zadovoljstvo u vožnji na novoj razini.

BMW M5 Competition (2)(3):
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 10.8
CO2 emisije u g/km (kombinirane): 246–243

Podaci o potrošnji određuju se u skladu s ECE ciklusom vožnje, ovisno o odabranoj veličini kotača i guma. Ilustrirani modeli uključuju dodatnu opremu.
 

* Te vrijednosti se odnose na BMW M5 Competition.

 
Read more

POČEVŠI OD NEVJEROJATNOG.

TOP LISTA NAJBOLJIH 5.

 • 01 Maksimalna snaga 460 kW (625 KS)
 • 02 Maksimalni okretni moment 750 Nm
 • 03 Od 0 do 100 km/h u 3,3 s*
 • 04 Najveća brzina 305 km/h s M Driver's Package
 • 05 Izvanredna vozna dinamika zahvaljujući M xDrive

*Vrijednosti se odnose na BMW M5 Competition.

Read more

POSLOVNO ODIJELO VISOKIH PERFORMANSI.

Dizajn posve novog BMW-a M5 s M xDrive pogonom.

Sivi BMW M5 Competition u stražnjem bočnom prikazu ispred tamne pozadine

M dizajn.

Sa samo nekoliko redaka, jasan, M specifičan dizajn BMW-a M5 signalizira dosljednu dinamiku - iz svakog kuta. BMW Individual Shadow Line visokog sjaja naglašava isključivo sportski karakter. Laminirana oznaka M5 Competition na bočnim otvorima za zrak dostupna je kao dodatna oprema.

Read more
M vanjski retrovizor sivog BMW-a M5 Competition

M vanjski retrovizori.

M specifični vanjski retrovizori u dizajnu dvostrukog premošćenja i dodatnim integriranim LED indikatorima značajan su dio sportskog i dinamičnog M dizajna i prenose osjećaj preciznog inženjeringa do posljednjeg detalja.

Read more
M maska BMW-a M5 Competition sprijeda

M prednja maska.

Upečatljiva M maska s logotipom M5 i crnim dvostrukim letvicama visokog sjaja daje nedvojbeno jasnu poruku da moćni motor iza sportskog prednjeg kraja može pružiti performanse koje ostavljaju bez daha.

Read more
M poklopac motora sivog BMW-a M5 Competition iz ptičje perspektive

M poklopac motora.

Dva karakteristična nabora oblikuju poklopac motora potpuno novog BMW-a M5 dizajniranog u laganom aluminiju. Dizajn CFRP krova oblikuje M specifične linije i nastavlja ih sustavno na stražnji kraj.

Read more
M karbonski krov sivog BMW-a M5 Competition iz ptičje perspektive

M karbonski krov.

U sklopu inteligentnog koncepta laganog dizajna, M krov od ugljika izrađen od plastike ojačane ugljičnim vlaknima (CFRP) i aluminijskog poklopca pomaže smanjiti masu vozila, poboljšavajući voznu dinamiku.

Read more
M škrge sivog BMW-a M5 Competition

M škrge.

Karakteristični M bočni zračni otvori u crnoj boji visokog sjaja s M5 oznakom modela, koji dodatno naglašava trodimenzionalni sportski karakter, ističe dinamičnu kombinaciju tehničke savršenosti i prekrasnog dizajna koji je sinonim za M vozila od prvog dana.

Read more
BMW M5 Competition 20" lakometalni kotači 789 M

20" lakometalni kotači 789 M, kovani.

Ekskluzivno kovani M lakometalni kotači od 20" 789 M u dvobojnoj izvedbi s gumama različitih dimenzija imaju dinamičan Y-spoke dizajn i naglašavaju sportski duh modela BMW M5 Competition.

Read more
M dvostruke ispušne cijevi BMW-a M5 Competition u prikazu ravnine ceste

M dvostruke ispušne cijevi.

Tipične M dvostruke ispušne cijevi, središnji difuzor i donji dio stražnjeg branika u crnoj boji visokog sjaja predstavljaju nepogrešivi prikaz sportskih težnji modela BMW M5 Competition.

Read more

KOKPIT PRVE KLASE UMJESTO POSLOVNE KLASE.

Dizajn posve novog BMW-a M5 s M xDrive.

"Posve novi BMW M5 s M xDrive pogonom vozi poput automobila s pogonom na stražnje kotače - s povećanom vučnom snagom".
Frank van Meel, BMW M GmbH, predsjednik Uprave.

ZAPANJUJUĆE MAJSTORSKI.

Kako možete prevesti ogromnu snagu posve novog BMW-a M5 izravno i precizno u maksimalnu voznu dinamiku? S inovativnim tehnologijama inspiriranim motorističkim utrkama.

Read more

Vrlo precizne promjene brzina.

8-brzinski M Steptronic prijenos s Drivelogic opcijom ima izuzetno kratko vrijeme prijenosa i brojne mogućnosti mijenjanja: od vrlo sportskog i dinamičkog do udobnog i učinkovite potrošnje goriva. Zupčanici se također mogu ručno pomicati pomoću ručice za prijenos ili pomoću ručica za prijenos na upravljaču.

Read more

Maksimalna usporenost.

M Carbon keramička kočnica pruža izravnu snagu kočenja. Nije korozivna, vrlo otporna na abraziju, podnosi veću toplinu i pridonosi manjoj masi vozila, što ima pozitivan utjecaj na okretnost, dinamiku i ubrzanje. Mat zlatne čeljusti kočnica s oznakom M čine ovu posebnu tehničku opremu vidljivom izvan automobila.
Ovisno o uvjetima i uporabi, osobine specifične za upotrijebljene materijale mogu dovesti do operativne buke posebno u mokrim uvjetima neposredno prije zaustavljanja vozila. Utjecaj vlažnosti i soli na cesti može uzrokovati da djelovanje kočenja bude jednako konvencionalnom kočionom sustavu. To se može za kratko vrijeme doživjeti kao smanjenje djelovanja kočnica i može se izjednačiti većim pritiskom na pedalu gdje je to potrebno.

Read more

Savršeno rukovanje.

U svakoj situaciji vožnje, M Servotronic pruža pravu snagu upravljanja, podešavanjem na odgovarajuću trenutačnu brzinu vožnje. Osim toga, on pruža izravan i precizan osjećaj upravljanja pri bilo kojoj brzini. Sustav je posebno kalibriran za M liniju i nudi tri različite postavke koje možete odabrati pritiskom na tipku.

Read more

Optimalna distribucija snage.

Aktivni M diferencijal optimizira prianjanje i stabilnost vožnje prilikom mijenjanja trake ili ubrzavanja iz zavoja, pri kretanju pri velikim brzinama ili na različitim površinama ceste. Vozila su optimizirana pomoću elektronički upravljanog uređaja koji smanjuje razliku u brzini vrtnje između stražnjih kotača.

Read more

* Te vrijednosti se odnose na BMW M5 Competition.

Read more

SMANJENE MASE. ZVUČNO OPTIMIZIRAN.

M dvostruke ispušne cijevi BMW-a M5 Competition u razini pogleda s ceste

SMANJENE MASE. ZVUČNO OPTIMIZIRAN.

M sport ispušni sustav.

M sportski ispušni sustav pruža dinamičan zvuk koji se može mijenjati pomoću integriranog mehanizma ispušnih ventila. SPORT i SPORT+ programi, koji se mogu odabrati pomoću tipke za voznu dinamiku, naglašavaju još intenzivniji zvuk motora, dok program usmjeren prema udobnosti daje prioritet diskretnijoj akustičnosti motora. Osim toga, razina buke se može smanjiti pomoću nove tipke za upravljanje zvukom.

POVEZANOST I SUSTAVI POMOĆI VOZAČU.

BMW M5 postavlja nove standarde u smislu povezanosti i sustava pomoći vozaču. Bez obzira na to želite li organizirati sastanke, pozvati nakon primitka elektroničke pošte ili postaviti nove osobne rezultate na stazi. Inovativni koncept upravljanja, višenamjenski zaslon s instrumentima i Head-Up zaslon impresioniraju s vrhunskom intuitivnom kontrolom, digitalnim uslugama i potpuno novom M specifičnom grafikom. Omogućujući vam snimanje svih informacija relevantnih za vožnju u dijeliću sekunde: od prijenosa, navigacije i prikaza brzine preko pogona na sva četiri kotača na zaslonu za osobno odabranu postavku. Brojni inteligentni sustavi pomoći su na vašoj strani kao kopilot kad god poželite.

Sivi M5 Competition i plavi BMW M5 u vožnji na autocesti ispred pustinjskog krajolika

BMW M5 COMPETITION

BMW M5 COMPETITION

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Vrijednosti potrošnje goriva, emisije CO2 i potrošnje energije određene su prema europskoj Uredbi (EC) 715/2007 u verziji koja se primjenjuje u trenutku odobrenja tipa. Brojke se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani raspon uzima u obzir opcijsku opremu i različite veličine kotača i guma na odabranom modelu.

  Vrijednosti vozila označene sa (2) su preliminarne.

  Vrijednosti vozila označene s (3) već se temelje na novom WLTP propisu i prevedene su natrag u NEDC-ekvivalentne vrijednosti kako bi se osigurala usporedba vozila. [S obzirom na ta vozila, za poreze vezane uz vozila ili druge trošarine temeljene (barem između ostalog) na emisiji CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 određene su u skladu s Direktivom 1999/94/EC i Europske Uredbe u svojoj trenutnoj verziji koja se primjenjuje. Prikazane vrijednosti temelje se na potrošnji goriva, vrijednosti CO2 i potrošnji energije prema NEDC ciklusu za klasifikaciju.

  Dodatne informacije o službenoj potrošnji goriva i specifičnoj emisiji CO2 novih osobnih automobila mogu se izvući iz "priručnika o potrošnji goriva, emisiji CO2 i potrošnji energije novih osobnih automobila" koji je dostupan na svim prodajnim mjestima i na https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.