BMW M235i xDrive Gran Coupé Black Sapphire metalik F44 tročetvrtinski bočni pogled

THE 2

BMW M

BMW M235i xDRIVE GRAN COUPÉ: MODELI & TEHNIČKI PODACI

Prvi ikada BMW M235i xDrive Gran Coupé nije došao proširiti segment nego ga voditi. Dobijte sve informacije o izuzetnoj voznoj dinamici, snažnom M TwinPower Turbo četverocilindričnom benzinskom motoru i provokativnom dizajnu s ekskluzivnim M naglascima koji se nastavljaju sa vanjštine pa sve do kokpita orijentiranog prema vozaču.

Read more
THE 2BMW M235i xDRIVE GRAN COUPÉ: MODELI & TEHNIČKI PODACI

DIZAJN.

Značajke vanjštine i unutrašnjosti BMW-a M235i xDrive Gran Coupé.

Unutra sportski, izvana atletski: BMW M235i xDrive Gran Coupé pokazuje beskompromisnu dinamiku u svakom detalju. Najzad zahvaljujući M aerodinamičkom paketu kao i ekskluzivnim M naglascima u Cerium Grey. Izrazite karakteristike poput BMW bubrežne rešetke u mrežnom dizajnu, ukrasi u slobodnoj formi na ispušnom sustavu ili M stražnji spojler nadopunjuju mišićavi oblik i konture sportskog coupéa, dok značajke poput M Sport sjedala ili M pedala ambijent u unutrašnjosti za maksimalne performanse.

BMW M235i xDrive Gran Coupé Black Sapphire metalik F44 tročetvrtinski pogled straga
BMW rešetka bubrega u mrežastom dizajnu BMW-a M235i xDrive Gran Coupé Black Sapphire metalik F44 izbliza

BMW rešetka bubrega u mrežastom dizajnu.

BMW rešetka bubrega u mrežastom dizajnu u potpunosti je dovršena u Cerium Grey-u, a iznutra ima detaljno dizajniranu rešetku. Ova struktura rešetke, nadahnuta utrkama, daje dubinu i vrijednost prednjoj strani te postavlja kvalitetan i dinamičan naglasak u detaljima.
M specifični ispušni sustav BMW-a M235i xDrive Gran Coupé Black Sapphire metalik F44 pogled straga

M specifični ispušni sustav.

Sa svojim minimalnim protutlakom, M specifični ispušni sustav s obje strane podržava snažni razvoj snage motora. Njegov karakteristični zvuk može se kontrolirati pomoću integriranog mehanizma ispušnih ventila i podvlači sportsku privlačnost vozila. Slobodne obloge na zadnjem otvoru u Cerium Grey postavljaju vizualne naglaske.
M Aerodynamics paket BMW M235i xDrive Gran Coupé Black Sapphire metalik F44 sprijeda

M Aerodynamics paket.

Paket M Aerodynamics s M specifičnom prednjim odbojnikom, stražnjim odbojnikom i bočnom stranom prenosi čistu dinamiku, naglašavajući atletski karakter vozila. Dijelovi obloge obojeni su u boju karoserije i sadrže umetke u Dark Shadow. Na BMW-u M235i umetci su završeni u crnoj sjajnoj boji.
M stražnji spojler BMW-a M235i xDrive Gran Coupé Black Sapphire metalik F44 pogled straga

M stražnji spojler.

M stražnji spojler naglašava atletsku siluetu vozila i smanjuje neželjeno aerodinamično podizanje. Stvarajući snagu na stražnjoj osovini, vozilo pruža veću stabilnost u vožnji.
M sportska sjedala BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 unutrašnjost

M sportska sjedala.

M sportska sjedala s integriranim naslonima za glavu, dubokom sjedećom površinom i pojačanim bočnim naslonom vozaču i suvozaču poboljšanu podršku, čak i u brzim zavojima. Osim toga, sjedalo se može prilagoditi vašoj individualnoj veličini tijela zahvaljujući integriranom podešavanju širine naslona.
M kožni upravljač BMW-a M235i xDrive Gran Coupé F44 kokpit

M kožni upravljač.

M kožni upravljač s multifunkcijskim tipkama, M oznakom i integriranim zračnim jastukom na vozaču sadržan je u trokrakom dizajnu. S obručem volana u koži 'Walknappa' u crnoj boji s crnim šavovima i konturnim naslonom za palčeve, pruža izravan, sportski doživljaj upravljanja.
Podne prostirke od velura BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 unutrašnjost

Podne prostirke od velura.

Prednje i stražnje podne prostirke od velura savršeno se uklapaju te su otporne na prljavštinu i vodu. Odgovaraju boji presvlake, a istovremeno je štite, čine čišćenje lakšim i stvaraju kvalitetan izgled.
Letvice unutrašnjosti 'Illuminated Brooklyn’ BMW-a M235i xDrive Gran Coupé F44 unutrašnjost

Letvice unutrašnjosti 'Illuminated Brooklyn’.

Letvice unutrašnjosti 'Illuminated Brooklyn' sa 'Triangle' naglaskom na instrument ploči i okvirima vrata daju interijeru progresivan ambijent s visokim osjećajem vrijednosti. Svjetlucavi uzorak diskretno osvjetljenih završetaka stvara i atraktivnu i ugodnu atmosferu u vozilu.
M sigurnosni pojasevi BMW-a M235i xDrive Gran Coupé F44 unutrašnjost

M sigurnosni pojasevi.

M sigurnosni pojasevi s zatezačem pojasa i graničnikom sile pojasa divno su prošiveni u klasičnim M bojama i naglašavaju kvalitetan i sportski ambijent u unutrašnjosti.
M Performance paket BMW M235i xDrive Gran Coupé Black Sapphire metalik F44 tročetvrtinski bočni pogled

M PERFORMANCE PAKET.

Paket M Performance dodatno pojačava sportski potencijal vozila i osigurava maksimalne performanse ubrzanja. Uz to, smanjenje težine primjetno povećava dinamiku vožnje. Prepoznatljivi dizajnerski elementi u crnim i 18" M laganim kovanim kotačima također čine paket M Performance vidljivim izvana.

BMW M235i xDrive.

M TwinPower Turbo 4-cilindrični benzinski motor BMW-a M235i xDrive Gran Coupé F44

M TwinPower Turbo benzinski motor BMW-a M235i xDrive Gran Coupé sa 306 KS.

Vrhunski sportaš koji pruža čist užitak u vožnji: M TwinPower Turbo 4-cilindrični benzinski motor u BMW-u M235i posebno je moćan jer je opremljen novim klipovima, većim turbopunjačem, optimiziranim usmjeravanjem usisnog zraka, visokoučinkovitim rashladnim paketom i ventilom -operativni M ispušni sustav.

VOZNA DINAMIKA.

Pogon i tehnologije šasije BMW-a M235i xDrive Gran Coupé.

Apsolutni vrhunski rezultati: s M sportskim upravljačem, 8-stupanjskim Steptronic mjenjačem i M Sport ovjesom, BMW M 235i xDrive Gran Coupé zauzima brzu traku u svom segmentu. Zahvaljujući Performance Control i značajkama kao što su BMW xDrive inteligentni pogon na sve kotače, dinamika i bočno ubrzanje postaju opipljiv doživljaj u svim rasponima brzina. U kombinaciji s moćnim i izuzetno učinkovitim BMW TwinPower Turbo četverocilindričnim benzinskim motorom, izdvaja se od gomile s lakoćom i pruža izvanrednu samopouzdanje na svakoj ruti.

M sportski upravljač BMW-a M235i xDrive Gran Coupé F44 kokpit

M sportski upravljač.

M sportski upravljač sa Servotronic-om stvara izravan i okretan odziv upravljača i smanjuje napor upravljanja. Vaše vozilo se može preciznije usmjeriti, nudeći visoko atletske karakteristike upravljanja, posebno na krivudavim cestama.
Steptronic Sport mjenjač sa 8-brzina BMW-a M235i xDrive Gran Coupé F44

Steptronic Sport mjenjač.

8-stupanjski mjenjač Steptronic Sport nudi nevjerojatno sportske promjene brzina. Bilo da se radi o automatskom ili ručnom upravljanju mjenjačem ili ručicom mjenjača - za udobnu vožnju ili nevjerojatno dinamičnu vožnju. U načinu SPORT i s ručicom mjenjača u lijevom S/M položaju, promjene stupnja prijenosa konfiguriraju se za maksimalne performanse.
Inteligentni pogon na sve kotače xDrive BMW-a M235i xDrive Gran Coupé F44 pogled izbliza straga

xDrive.

Inteligentni sustav pogona na sve kotače BMW xDrive glatko i varijabilno raspoređuje pogonsku snagu na prednje i stražnje kotače za maksimalnu vuču, dinamiku vožnje i sigurnost u svakoj situaciji u vožnji. Za još bolju okretnost, elektronički kontrolirana raspodjela energije, na primjer, protuteže prekoračenja ili podvlačenja na zavojima.
M sportski ovjes BMW-a M235i xDrive Gran Coupé F44

M sportski ovjes.

M sportski ovjes spušta vozilo za približno deset milimetara. Također sadrži kraće opruge ovjesa i čvršće postavke amortizera, kao i čvršće stabilizatore. U kombinaciji, oni rezultiraju još izravnijim dizajnom ovjesa, što omogućava izrazito sportski stil vožnje.
BMW M235i xDrive Gran Coupé sa prilagodljivim ovjesom

Prilagodljivi ovjes.

Prilagodljivi ovjes omogućuje prilagođavanje karakteristika amortizera prema situaciji u vožnji i kombinira udobnost vožnje i dinamiku vožnje s najboljom mogućom sigurnošću. Preko Driving Experience Control možete odabrati standardni COMFORT način rada ili SPORT način.
M sportska kočnica BMW-a M235i xDrive Gran Coupé Black Sapphire metalik F44

M sportska kočnica.

M sportska kočnica s multi-klipnim kočnim kliještima u tamnoplavoj boji i oznakom M daju izvanredne performanse kočenja. Prilagođena vrlo visokom dinamičkom potencijalu vozila, također omogućava izvanredan sportski stil vožnje i izvrsno kočenje na mokrim površinama.
BMW M235i xDrive Gran Coupé sa Performance Control Black Sapphire metalik F44 tročetvrtinski prednji pogled

Performance Control.

Performance Control intervenira kroz kontrolirano kočenje pogonskih kotača prema unutrašnjosti zavoja. Ovo raspoređuje više snage pogona na vanjske kotače. Usmjeriti zamah motora u kut za jačanje okretnosti i stabilnosti u smjeru.

SUSTAVI POMOĆI I FUNKCIJE UDOBNOSTI.

Inovativni sustavi pomoći vozaču i tehnološke značajke u BMW M235i xDrive Gran Coupé.

BMW M235i xDrive Gran Coupé with BMW ConnectedDrive and BMW Personal Copilot F44 interior
Parking Assistant BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 interior

Parking Assistant.

Parking Assistant olakšava parkiranje vozila. Stražnja kamera za vožnju pruža jasniji pogled iza vozila. Active Park Distance Control nudi povećanu zaštitu od oštećenja uzrokovanih parkiranjem parkira vozilo automatski, paralelno ili okomito na ulicu i ostavlja paralelna parkirna mjesta. Pomoćnik za vožnju unazad podržava vas prilikom vožnje unatrag, npr. u uskim trakama.
Active cruise control with Stop&Go function BMW M235i xDrive Gran Coupé F44

Aktivni tempomat.

Aktivni tempomat sa Stop&Go funkcijom održava u rasponu brzina od 30 do 160 km/h unaprijed određenu udaljenost od vozila naprijed, uključujući zaustavljanje i ponovno pokretanje u prometu. Speed Limit Assist omogućava preuzimanje ograničenja brzine u tempomatu. Prednje upozorenje o sudaru s kočnom intervencijom reagira na nepomična vozila, pješake i bicikliste.
Manual Speed Limit Assist BMW M235i xDrive Gran Coupé F44

Ručni Speed Limit Assist.

Ručni Speed Limit Assist omogućava preuzimanje detektirane granice ograničenja brzine kao postavke brzine za ograničenje i aktivni tempomat ili tempomat s funkcijom kočenja. Na primjer, uklanja se pritisak na autocestama i brzim cestama, eliminirajući potrebu da stalno provjeravate i uspoređujete svoju brzinu s navedenim granicama.
Safety package Driving Assistant BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 interior

Driving Assistant.

Paket sigurnosti Driving Assistant uključuje upozorenje za prednji sudar sa sustavom kamera, s funkcijom kočenja, Speed Limit Assist uklj. Speed Limit Info sa indikatorom o preticanju i upozorenjem o promjeni trake. Uz to, radarska oprema uključuje upozorenje o promjeni trake straga, upozorenje o promjeni prometne trake i upozorenje na sudar straga.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • BMW M235i xDrive Gran Coupé:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 7.1–6.7
  CO2 emisije u g/km (kombinirane): 162–153

  Podaci o potrošnji goriva, emisiji CO2 i potrošnji energije utvrđeni su u skladu s propisanim postupkom mjerenja VO (EU) 715/2007 u verziji koja je bila primjenjiva u trenutku homologacije tipa. Podaci se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani raspon uključuje dodatnu opremu i različite veličine kotača i guma na odabranom modelu.

  Daljnje informacije o službenoj potrošnji goriva i službenim specifičnim emisijama CO2 za nova osobna vozila mogu se naći u 'Smjernicama o potrošnji goriva i putničkih vozila za nove putničke automobile', koje su besplatno dostupne na svim prodajnim mjestima i od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka i na https://www.dat.de/co2

  Vrijednosti se već temelje na novoj WLTP regulativi i prevode se natrag u vrijednosti ekvivalentne NEDC kako bi se osigurala usporedba između vozila. Za poreze u vezi s vozilima ili druge dažbine koje se zasnivaju (barem između ostalog) na emisiji CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.