NEVIDLJIVI KOPILOTI.

Sustavi pomoći vozaču BMW ConnectedDrive u BMW-u M2 Coupé.

U M automobilu, fokus je na jednoj stvari: čisto zadovoljstvo u vožnji. Sve ostalo može biti delegirano. Inteligentni sustavi kao što je Asistent u vožnji i upozorenje za mijenjanje trake identificiraju moguće rizike. S navigacijskim sustavom Professional, možete se naći bez bez napora čak i kada niste na trkaćoj stazi. Kamera za stražnji pogled omogućuje još lakše parkiranje i manevriranje.

NAVIGACIJSKI SUSTAV PROFESSIONAL.

Navigacijski sustav Professional, uključujući USB sučelje, 8.8" LCD zaslon u boji i Radio BMW Professional s DVD playerom, dolazi s trodimenzionalnim prikazom karata i 20 GB memorije. Sustav se intuitivno koristi putem iDrive Touch Controllera ili zaslona osjetljivog na dodir. Ažuriranja karata* dostupna su tri godine bez naknade za licencu.

 

* Ažuriranje podataka odnosi se na kartu vaše zemlje

 • iDrive Touch Controller

  IDrive Touch kontroler (dio navigacijskog sustava Professional) omogućuje intuitivan i praktičan rad iDrive sustava. Zaslon osjetljiv na dodir integriran u kontroler omogućava korisniku da jednostavno unese odredišta u navigacijski sustav tako što će ih ručno pisati. Unos se pojavljuje na kontrolnom zaslonu.

 • Ažuriranje navigacijskih karata

  Navigacijske karte se u BMW-ovim salonima bez dodatnih naknada mogu ažurirati tri godine. U okviru sustava BMW ConnectedDrive, u nekim europskim zemljama sustav besplatno tijekom tri godine automatski ažurira karte do četiri puta na godinu.

POMOĆ U VOŽNJI.

Sigurnosna oprema Asistenta za vožnju privlači pozornost vozača na nehotičnu promjenu trake ili moguće sudare i koči automatski u slučaju nužde.

Upozorenje na izlazak iz trake.

Sustav upozoravanja na napuštanje trake na brzinama iznad 70 km/h otkriva oznake na kolniku i vibriranjem upravljača upozorava vozača na nenamjernu promjenu trake. Upozorenje se ne aktivira ako je promjena trake namjerna, tj. ako je uključen žmigavac.

Upozorenje na približavanje.

Dok sustav upozorenja na približavanje s funkcijom pomoćnoga gradskog kočenja registrira vozila, funkcija upozorenja na ljude s pomoćnim gradskim kočenjem reagira na pješake. Ako je upozorenje na približavanje uključeno i vozilo ispred naglo zakoči, BMW odmah reagira. Sustav djeluje u nekoliko koraka. Najprije prikazuje simbol upozorenja, zatim simbol počne titrati i emitira se zvučni signal, a naposljetku vozilo samo počinje kočiti (na brzinama ispod 60 km/h).

Upozorenje na pješake.

Upozorenje na pješake reagira na brzinama od 10 do 60 km/h i u slučaju neposredne opasnosti emitira upozorenje. Ako sustav upozori na mogući sudar, istodobno se za bržu reakciju primjenjuju i kočnice. U slučaju nužde sustav će samostalno započeti s kočenjem. Djelovanje sustava mogu omesti mrak i magla.

STRAŽNJA KAMERA.

Stražnja kamera

STRAŽNJA KAMERA.

Kamere za stražnji pogled omogućuju poboljšanu orijentaciju kad se okrećete pri brzinama ispod 15 km/h, primjerice prilikom parkiranja. Prikazuje područje iza automobila na kontrolnom zaslonu. Interaktivne linije za mjerenje udaljenosti i okretnih krugova pomažu vozaču prilikom manevriranja, prepreke su označene bojom.

 • Potrošnja goriva i emisije CO2 za BMW M2 Coupé:

  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 8.5 to 7.9

  Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 199 to 185

  Daljnje informacije o službenoj potrošnji goriva i službenim specifičnim emisijama CO2 novih osobnih automobila mogu se naći u "Vodič za potrošnju goriva, emisije CO2 i potrošnju električne energije novih automobila“), koji je dostupan bez naknade na svim prodajnim mjestima, od Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka.