BMW M2 Coupé

M NASLJEĐE.

BMW M2 Coupé.

M NASLJEĐE.

BMW M2 Coupé.

M NASLJEĐE.BMW M2 Coupé.
BMW M

Najveća snaga u kW (KS) na o/min

272 (370)/6,500

Najveći okretni moment na o/min

465/1,400–5,560

Ubrzanje 0 – 100 km/h u s

4,5 (4,3 s opcijskim sedmerostupanjskim mjenjačem M DCT s Drivelogicom)

Najveća brzina u km/h

250 (270 s M vozačkim paketom)

Dizajn i zamisao prvog BMW-a M2 Coupé u povijesti tvrtke temelje se na povijesnim zasadama BMW-ova odjela M GmbH. Vozilo je spoj vrhunskog sportskog duha i klasičnog pogona na stražnje kotače s preciznošću i agilnošću suvremenih M automobila. Posebno oblikovani prednji i stražnji dio vozila optimiraju protok zraka i aerodinamiku vozila, a sportski ugođen ovjes i snažan redni šesterocilindarski benzinski motor M TwinPower jamči zapanjujuće performanse.

VOZNA DINAMIKA I UČINKOVITOST.

Ručni šesterostupanjski mjenjač ili M mjenjač s dvije spojke i Drivelogicom, aktivni M diferencijal i spontano ubrzanje koje na širokom rasponu okretaja omogućava moment od čak 500 Nm jasno ukazuju da je riječ o pravom sportašu načinjenom u najboljoj tradiciji tvrtke BMW M GmbH.

Trkaće značajke

Trkaće značajke.

Vozački doživljaj u BMW-u M2 Coupé temelji se na visokorazvijenoj tehnologiji iskušanoj pod najekstremnijim uvjetima. Rezultat je autentično vozačko iskustvo koje mogu ponuditi samo M automobili: s gotovo savršenom raspodjelom opterećenja od 50:50, izvanrednim podvozjem i trkaćim sposobnostima.
Sedmerostupanjski M DCT mjenjač s Drivelogicom

Sedmerostupanjski M mjenjač s dvije spojke i sustavom Drivelogic.

Stupnjeve prijenosa mijenjajte bez prekida u isporuci snage, uporabe spojke ili usporavanja: to omogućava sedmerostupanjski M mjenjač s dvije spojke i sustavom Drivelogic. Sustav radi automatski ili se njime može ručno upravljati ručicama na upravljaču, odnosno ručicom mjenjača na središnjoj konzoli. Funkcija Launch Control jamči najbolje ubrzanje pri polasku s mjesta.
Aktivni M diferencijal

Aktivni M diferencijal.

Aktivni M diferencijal optimira trakciju i slijeđenje smjera pri promjeni trake i ubrzavanju na izlascima iz zavoja, u brzoj vožnji zavojima te na neravnim podlogama. Trakcija je optimirana posebnim elektroničkim uređajem koji smanjuje razliku brzine vrtnje stražnjih kotača.
M kompozitne kočnice

M kompozitne kočnice.

Zahvaljujući uporabi različitih materijala, M kompozitne kočnice jamče izvanredno kočenje, iznimno su postojane i imaju vrlo dug životni vijek. Masa im je također manja, što pozitivno utječe na brzinu reakcija, dinamiku i ubrzanja. Te kočnice visokih performansi prepoznajemo po plavim kočnim čeljustima označenim M logotipom.

M POWER WORLD.

M Power World sastajalište je svih koje spaja ista strast prema najmoćnijem slovu na svijetu.

DIZAJN.

Dizajn BMW-a M2 Coupé utjelovljenje je čiste snage i dinamike. Sportske kupeovske linije, mišićav izgled i kokpit s pravim trkaćim detaljima dodatno ističu sportski duh vozila.

Potrošnja goriva i emisije CO2 BMW-a M2 Coupé:

Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 8,5 do 7,9
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 199 do 185

Više informacija o službenim podacima potrošnje goriva i emisije CO2 za nove automobile naći ćete u brošuri “Vodič kroz potrošnju goriva i emisiju CO2 za nova vozila”, koju besplatno možete dobiti na svim prodajnim mjestima te od tvrtke DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka.