Užitak i udobnost u BMW-u serije 7

VRHUNSKO OPUŠTANJE.

Užitak i udobnost u BMW-u serije 7.

VRHUNSKO OPUŠTANJE.

Užitak i udobnost u BMW-u serije 7.

BMW serije 7 tipičan BMW-ov užitak u vožnji povezuje sa zadovoljstvom boravka u automobilu. Putnici na luksuznim sjedalima straga uživaju u raskošnoj ponudi prostora. Tehnologija aktivnog nadzora podvozja i opcija Executive Drive Pro nude neopisiv doživljaj vožnje i neograničenu udobnost te dinamiku u svakom trenutku provedenom na cesti, a značajke ambijentalne rasvjete i inovativne funkcije namijenjene postizanju što veće udobnosti i zabave jamče vrhunsku razinu opuštenog zadovoljstva tijekom cijelog putovanja.

VRHUNSKO OPUŠTANJE.Užitak i udobnost u BMW-u serije 7.

BMW serije 7 tipičan BMW-ov užitak u vožnji povezuje sa zadovoljstvom boravka u automobilu. Putnici na luksuznim sjedalima straga uživaju u raskošnoj ponudi prostora. Tehnologija aktivnog nadzora podvozja i opcija Executive Drive Pro nude neopisiv doživljaj vožnje i neograničenu udobnost te dinamiku u svakom trenutku provedenom na cesti, a značajke ambijentalne rasvjete i inovativne funkcije namijenjene postizanju što veće udobnosti i zabave jamče vrhunsku razinu opuštenog zadovoljstva tijekom cijelog putovanja.

Read more

SURROUND AUDIOSUSTAV BOWERS & WILKINS DIAMOND.

Surround audiosustav Bowers & Wilkins Diamond BMW-a serije 7 nudi izvanredan zvuk studijske kakvoće. Pomno izmjeren položaj zvučnika jamči vozaču i putnicima uživanje u najboljem zvuku bez obzira na to gdje sjedili. Šesnaest zvučnika ukupne snage 1400 vata stvaraju doista realističan zvuk.
Inovativni materijali zvučnika savršeno uravnotežuju kakvoću zvuka sa zvučnim obilježjima kabine vozila. Visokotonski zvučnici surround audiosustava Bowers & Wilkins Diamond načinjeni su od umjetnih dijamanata, osobito laganog i iznimno čvrstog materijala idealnog za stvaranje zvukova visokih frekvencija. Dodatne osobitosti sustava uključuju tehnologiju Nautilus™ zaduženu za uklanjanje nepoželjnih zvukova sa stražnje strane membranske kupole zvučnika, što olakšava stvaranje dojma trodimenzionalnog zvuka. Tu su i dva srednjetonska zvučnika s membranama od kevlara i dva središnja dubokotonca načinjena tehnologijom Rohacell®.
Obrube zvučnika od nehrđajućeg čelika krasi ekskluzivan Fibonaccijev dizajn. Kad se sustav uključi, zvučnici su prigušeno osvijetljeni, čime se vizualno dodatno ističe izvanredna zvučna kakvoća.

EXECUTIVE LOUNGE.

Teško je naći bolje mjesto za opuštanje na putovanju od prostora Executive Lounge BMW-a serije 7. Nizom funkcija i mogućnosti namještanja putniku na stražnjem desnom sjedalu omogućava najveću udobnost, s opcijskom masažnom funkcijom povezanom s programom Vitality i osloncem za noge koji nudi osobito ugodan položaj za opuštanje. Usto se suvozačevo sjedalo električki može pomaknuti naprijed i naslon sklopiti prema naprijed, pa se tako dobiva još više prostora za noge. Sklopivi stolić i opcijska oprema za elektroničku zabavu na stražnjim sjedalima Experience nadopunjavaju stražnji dio BMW-a serije 7 kao mjesta za potpuno opuštanje.

 • Raspored Executive Lounge

  Stražnji dio putničke kabine u rasporedu Executive Lounge putnicima straga nudi iznimno ugodnu vožnju jer je prostor za noge jako povećan. Kut sjedišta i naslona mogu se zasebno namjestiti i postaviti u najudobniji položaj. Električno izvlačiv oslonac za noge sa stražnje strane prednjeg sjedala još više povećava udobnost putnika na stražnjim sjedalima.
  Kako bi na stražnjem sjedalu bilo još više mjesta, suvozačko se sjedalo može pomaknuti do 90 mm naprijed, a naslon za glavu može se spustiti kako bi putnik straga imao neometan pogled prema naprijed.

 • Stražnja konzola Executive Lounge

  Stražnja konzola sustava Executive Lounge nudi obilje funkcija za postizanje najveće udobnosti na stražnjim sjedalima vozila. Preko BMW Touch Commanda, tableta s dijagonalom 7 inča, također omogućava jednostavno upravljanje funkcijama udobnosti i zabave.
  Uz preklopivi stolić koji se može nagnuti vertikalno ili produljiti horizontalno, stražnja konzola sustava Executive Lounge ima dva ugrađena držača za čaše, pretinac za pohranu te još jedan pretinac ispod naslona za ruke.
  Stražnja konzola također služi za punjenje tableta BMW Touch Command, a uz nju se isporučuju debeli podni tepisi. Sa stražnjom konzolom sustava Executive Lounge u vozilu ima mjesta za četiri putnika.

 • Program Vitality

  Putujte opušteni i na odredište dođite puni energije. U kombinaciji s masažnim stražnjim sjedalima i opcijskim paketom zabave straga Experience, BMW-ov program Vitality putnicima na stražnjim sjedalima nudi različite mogućnosti povećavanja ugode.
  Osam različitih programa vježbanja namijenjeno je pokretanju mišića leđa i vrata. Na zaslonu sustava za zabavu straga prikazuje se interaktivna tjelovježba, a senzori ugrađeni u stražnja sjedala pomažu da se sve vježbe izvedu na najbolji način.

 • Masažna funkcija za putnike na stražnjim sjedalima

  Putnici na stražnjim sjedalima mogu birati među osam različitih masažnih funkcija naslona i sjedišta kako bi ciljano aktivirali ili opustili mišiće te tako smanjili pritisak na diskove kralješnice. Masažni programi mogu se namjestiti u tri jačine.
  Osam je masažnih programa podijeljeno u kategorije mobilizacije, opuštanja i vitalizacije. Funkcija mobilizacije ne masira samo pojedine dijelove tijela poput zdjelice i gornjeg dijela leđa nego i cijelo tijelo. Posebno osmišljenim vježbama opušta se i kralješnica. Leđa, ramena i područje kralješnice masiraju se funkcijom opuštanja. Funkcija vitalizacije uvelike opušta i okrepljuje tijelo, što je od osobite koristi na dužim putovanjima. Na zaslonu za zabavu straga sinkronizirano s radom masažnih motora prikazuje se animirani program treninga (program Vitality). Svim se masažnim programima i funkcijama upravlja tabletom BMW Touch Command za zabavu na stražnjim sjedalima.

DIZAJN AMBIJENTALNE RASVJETE.

Svjetlost stvara čudesne kreacije – u prirodi, umjetnosti, dizajnu i BMW-u serije 7. Brojni izravni i neizravni izvori svjetlosti podaruju unutrašnjosti BMW-a serije 7 izgled modernog salona. Koncept rasvjete dopunjuje panoramski stakleni krov Sky Lounge pa prirodna svjetlost u kombinaciji s različitim nijansama ambijentalne rasvjete stvara nezaboravno ozračje.

 • Panoramski stakleni krov Sky Lounge

  Panoramski stakleni krov Sky Lounge putnicima noću i danju nudi neometan pogled na nebo i tako stvara dojam otvorenog i velikog prostora. Svjetlošću okupana unutrašnjost izgleda iznimno privlačno i luksuzno. Električne rolete posebno zasjenjuju sjedala sprijeda i straga te tako nude zaštitu od izravnog sunca.

  U mraku posebno ozračje stvara rasvjeta osmišljena s više od 15 tisuća svjetlosnih elemenata. Boja svjetlosti može se odabrati među šest vrsta ambijentalne ugođajne rasvjete.

  Stakleni krov nudi dodatne mogućnosti provjetravanja putničke kabine jer se prednji dio može pomaknuti i podignuti. Ugrađeni štitnik od vjetra automatski se uzdiže kako bi spriječio vrtloženje zraka u putničkom prostoru, čak i pri vožnji s otvorenim krovom.

 • Ambijentalna rasvjeta

  Kad je vani mrak, ambijentalna rasvjeta u unutrašnjosti stvara opušteno, iznimno prijatno ozračje. Svjetlosni sag dobrodošlice, dio opreme ambijentalne rasvjete, pri ulasku i izlasku osvjetljava područje oko vozila.
  Uz bijelu svjetlost svjetlosnog saga dobrodošlice, ambijentalna rasvjeta nudi izbor šest posebno dizajniranih svjetlosnih efekata s mogućnošću prigušivanja u bijeloj, plavoj, narančastoj, smećkastoj, ljubičastoj i zelenoj boji.
  Oprema dodatno uključuje rasvjetu prostora za noge sprijeda, rasvjetu pretinca za rukavice, središnjeg naslona za ruke straga i pretinca za pohranu u njemu te na naslonima prednjih sjedala. Tu su i svjetla za čitanje sprijeda i straga, rasvjeta stražnjeg dijela vozila, svjetla na ukrasnim letvicama, vanjskim zrcalima i pretincu za autokarte, svjetla prostora za noge te izlazna svjetla na svim vratima.

PAKET AMBIENT AIR.

Na pritisak gumba paket Ambient Air ispunjava unutrašnjost automobila ugodnim, profinjenim mirisom. Dostupno je osam mirisa podijeljenih u četiri teme, sve posebno osmišljene za vozilo. Istodobno se u automobilu mogu naizmjence upotrebljavati dva mirisa. Jačina mirisa može se namjestiti na tri stupnja. Funkcija se aktivira iDrive Controllerom i izbornikom iDrive ili izravno gumbom na komandama klima-uređaja, a prikazuje se na kontrolnom zaslonu.
Pri otpuštanju mirisa zrak u unutrašnjosti putničke kabine filtrira se i pročišćava. Kakvoća zraka dodatno se povećava ionizacijom kisika.
Osam mirisa podijeljeno je u četiri kategorije:
“Blue Suite” s mirisima tekuće vode, ”Green Suite” s mirisima svježeg bilja, ”Golden Suite” s toplim, bogatim mirisima i ”Authetic Suite” s prirodnim mirisima. Svi mirisi uz prosječnu uporabu traju oko šest mjeseci i mogu se naručiti kao originalni BMW dodaci.

Doživljaj zabave na stražnjim sjedalima

DOŽIVLJAJ ZABAVE NA STRAŽNJIM SJEDALIMA.

Oprema za elektroničku zabavu na stražnjim sjedalima Experience jamči doista dobru zabavu.
Sustavom elektroničke zabave na stražnjim sjedalima Experience upravlja se tabletom BMW Touch Command. Na stražnjem dijelu naslona prednjih sjedala dva su zaslona dijagonale 10 inča. Sustav raspolaže Blu-ray playerom, HDMI vezom za mobilne uređaje te različitim priključcima za MP3 uređaje, igraće konzole itd. Na ugrađeno bežično sučelje istodobno se mogu povezati tri para slušalica.
U kombinaciji sa stražnjim masažnim sjedalima, na zaslonima sustava za elektroničku zabavu Experience mogu se prikazivati vježbe programa Vitality.

Executive Drive Pro

EXECUTIVE DRIVE PRO.

Executive Drive Pro sustav za nadzor ovjesa jamči izuzetnu udobnost pri vožnji u kombinaciji s nevjerojatno dinamičnim načinom vožnje. Iako se dvoosovinski zračni ovjes s prilagodljivim amortizerima već odlikuje odličnim značajkama u vidu udobnosti, dodatkom sustava Executive Drive Pro s elektromehaničkom stabilizacijom njihanja gibanje karoserije u vožnji po zavojima i po grbavim, neravnim cestama smanjeno je na najmanju mjeru. Sustav se temelji na aktivnim stabilizatorima prednje i stražnje osovine koji u vožnji stalno nadziru i namještaju ovjes. Udobnost i dinamika vožnje dosižu najviše razine zahvaljujući dodatnim informacijama iz navigacijskog sustava te analize stila vožnje i podacima iz kamera koje prate što se zbiva na cesti.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

Potrošnja goriva i emisije CO2 za modele BMW serije 7 s benzinskim ili dizelskim motorima*:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 12,6 do 4,5
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 299 do 119

 

Potrošnja goriva i emisije CO2 za modele BMW serije 7 iPerformance**:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2,3 do 2,1
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 53 do 49
Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 13,0 do 12,5

 

Potrošnja goriva i emisije CO2 za BMW 750Li xDrive:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 8,5 do 8,3
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 197 do 192

* Za pojedine modele navedene vrijednosti su vjerojatne tehničke specifikacije.
** Navedene vrijednosti su vjerojatne tehničke specifikacije.


Modeli BMW iPerformance 740e, 740Le i 740 Le xDrive bit će dostupni od 2016.


Podaci o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije ovise o dimenzijama naplataka i odabranih guma.


Dodatne informacije o službenim podacima potrošnje goriva i emisije CO2 za nove automobile pronađite u brošuri “Vodič kroz potrošnju goriva i emisiju CO2 za nova vozila”, koju besplatno možete dobiti na svim prodajnim mjestima te od tvrtke DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka.

Read more