SNAGA STVORENA INŽENJERSKIM ZNANJEM.

Motori BMW TwinPower Turbo u modelima BMW serije 7.

Nadmoćne performanse i iznimna učinkovitost – svaki motor ugrađen u BMW serije 7 dokaz je posvećenosti inženjera uključenih u razvitak tehnologija BMW EfficientDynamics, a njihov je timski duh podjednako dojmljiv. BMW 740e/Le primjer je inovativnih, održivih i učinkovitih tehnologija izrade motora.

Read more
Benzinski motor BMW M Performance TwinPower Turbo

12-CILINDARSKI BENZINSKI MOTOR BMW M PERFORMANCE TWINPOWER TURBO.

Pravo postignuće umijeća izrade automobila, 12-cilindarski M Performance Twin Power Turbo motor u modelima BMW M760Li xDrive i BMW M760Li xDrive V12 Excellence postiže iznimnu snagu koja jamči siguran i pouzdan užitak u vožnji. Njegove neusporedivo glatke radne karakteristike i obilna isporuka snage pretvaraju svaku vožnju u nezaboravno iskustvo za vozača i njegove putnike.
V12 motor kombinira dva turbopunjača s dvostrukim VANOS varijabilnim sustavom nadzora bregaste osovine i sustavom za vrlo precizno ubrizgavanje goriva. 12-cilindarski motor ostvaruje snažan maksimalni okretni moment od 800* Nm pri 1500* i 5000* o/min te maksimalnu ukupnu snagu od 448* kW (610* KS) pri 5250* i 6000* o/min, čime automobil dovodi od 0 do 100 km/h za samo 3,7* sekundi. Taj je motor iznimno štedljiv zahvaljujući sustavu vrlo preciznog ubrizgavanja goriva, a automatska funkcija Start/Stop dodatno smanjuje potrošnju goriva automatskim gašenjem motora pri privremenom zaustavljanju automobila. Zahvaljujući tim inovativnim tehnologijama motor postiže kombiniranu potrošnju od 12,6* litara goriva na 100 km, pri čemu emisije CO2 iznose samo 299* g/km, čak i kod primjene iznimnih voznih performansi.
Inteligentni BMW-ov xDrive pogon na sve kotače stoga besprijekorno i stalno raspoređuje snagu na prednje i stražnje kotače radi postizanja maksimalne trakcije, držanja smjera i sigurnosti u gotovo svim situacijama u vožnji.

 

* Navedene su vrijednosti provizorne i još nisu potvrđene.

 • BMW M760Li xDrive Limuzina Model V12 Excellence
  Cilindara/ventila
  12/4
  Radna zapremnina u cm³
  6592*
  Hod/provrt u mm
  n/p
  Najveća snaga u kW (KS) na o/min
  448* (610*)/5250* - 6000*
  Najveći okretni moment na o/min
  800*/1500* - 5000*
  Kompresija: 1
  n/p
 • BMW M760Li xDrive Limuzina
  Cilindara/ventila
  12/4
  Radna zapremnina u cm³
  6592*
  Hod/provrt u mm
  n/p
  Najveća snaga u kW (KS) na o/min
  448* (610*)/5250* - 6000*
  Najveći okretni moment na o/min
  800*/1500* - 5000*
  Kompresija: 1
  10,0
BMW-ovi TwinPower Turbo benzinski motori

BMW-OVI TWINPOWER TURBO BENZINSKI MOTORI

BMW TwinPower Turbo benzinski motori najnovije generacije odlikuju se iznimno agilnom isporukom snage i nevjerojatnim odzivom, čak i pri niskom broju okretaja. Istovremeno su učinkovitiji od svojih prethodnika, imaju niže emisije i ostvaruju bolje performanse. Ti inovativno motori kombiniraju najnovije tehnologije ubrizgavanja goriva i stalni nadzor ventila, uključujući dvostruki VANOS, s najsuvremenijom tehnologijom turbopunjača i predstavljaju posebno postignuće u razvoju BMW-ove strategije EfficientDynamics. Rezultat je iznimno učinkovit pogonski sklop koji naglašava dobro poznato BMW-ovo umijeće izrade motora. BMW-ov šesterocilindarski TwinPower Turbo benzinski motor višestruki je dobitnik nagrade za motor godine, čime su dokazani njegov svjetski ugled u pogledu dinamične isporuke snage, iznimno glatke radne karakteristike i dojmljiva učinkovitost. Motori iz asortimana BMW EfficientDynamics odlikuju se tehnološkim konceptom dokazanog uspjeha, a ugrađen je u gotovo sve benzinske motore.

 • BMW 760Li xDrive Limuzina
  Cilindara/ventila
  12/4
  Radna zapremnina u cm³
  6592*
  Hod/provrt u mm
  n/p
  Najveća snaga u kW (KS) na o/min
  448* (610*)/5250* - 6000*
  Najveći okretni moment na o/min
  800*/1500* - 5000*
  Kompresija: 1
  n/p

Potrošnja goriva i emisije CO2.

Podaci o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije ovise o dimenzijama naplataka i odabranih guma.

 

Dodatne informacije o službenim podacima potrošnje goriva i emisije CO2 za nove automobile pronađite u brošuri “Vodič kroz potrošnju goriva i emisiju CO2 za nova vozila” koju besplatno možete dobiti na svim prodajnim mjestima te od tvrtke DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka.

 

Najveća brzina BMW-a serije 7 elektronički je ograničena (osim za BMW 740e, BMW 740Le i BMW 740Le xDrive).

 

Svi motori usklađeni su s emisijskom normom EU6. Potrošnja goriva određuje se prema ECE ciklusu (93/116/EC) koji čini otprilike trećina gradske vožnje i dvije trećine izvangradske vožnje (izračunato prema prevaljenoj udaljenosti). Emisije CO2 mjere se dodatno na potrošnju goriva. Potrošnja goriva izračunava se za vozilo sa standardnom opremom. Posebna oprema (npr. šire gume) mogu imati velik utjecaj na potrošnju goriva i performanse. 

 

Navedeni tehnički podaci odnose se na vozila s njemačkog tržišta. Prikazani modeli mogu imati opcijsku opremu ili pribor koji nisu dio serijske opreme. Na drugim tržištima modeli mogu imati drukčiju standardnu i opcijsku opremu od one prikazane u tekstu i na ilustracijama. Točne informacije možete saznati od vašeg BMW trgovca. Pridržavamo pravo na promjene dizajna i opreme. Pridržavamo pravo na pogreške. Ovdje nije prikazana oprema specifična za pojedina tržišta.

 

Težina neopterećenog vozila (EU) u kg: navedene vrijednosti uključuju 90 posto napunjen spremnik goriva, vozača teškog 68 kg i 7 kg prtljage. Težina neopterećenog vozila odnosi se na vozila sa standardnom opremom. Opcijska oprema može povećati težinu vozila..

Nazivna snaga: BMW preporučuje uporabu super bezolovnog benzina od 95 oktana. Dopuštena je i uporaba bezolovnog benzina od 91 oktana ili više s najvećim udjelom etanola od 10 posto (E10). Navedene performanse i potrošnja goriva temelje se na uporabi benzina od 98 oktana.

 

Potrošnja goriva i emisije CO2 za modele BMW serije 7 s benzinskim ili dizelskim motorima*:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 12,6 do 4,5
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 299 do 119

 

Potrošnja goriva, emisije CO2 i potrošnja energije za modele BMW serije 7 iPerformance**:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2,3 do 2,1
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 53 do 49
Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 13,0 do 12,5

 

* Za pojedine modele navedene vrijednosti su vjerojatne tehničke specifikacije.
** Navedene vrijednosti su vjerojatne tehničke specifikacije.


Modeli BMW iPerformance 740e, 740Le i 740 Le xDrive bit će dostupni od 2016.


Podaci o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije ovise o dimenzijama naplataka i odabranih guma.


Dodatne informacije o službenim podacima potrošnje goriva i emisije CO2 za nove automobile pronađite u brošuri “Vodič kroz potrošnju goriva i emisiju CO2 za nova vozila”, koju besplatno možete dobiti na svim prodajnim mjestima te od tvrtke DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka.

Read more