Inovativna funkcionalnost BMW-a serije 7

INOVACIJE ISPRED SVOJEG VREMENA.

Inovativna funkcionalnost BMW-a serije 7.

INOVACIJE ISPRED SVOJEG VREMENA.

Inovativna funkcionalnost BMW-a serije 7.

Rad na pionirskim inovacijama glavni je pokretač BMW-ovih inženjera. Obilježjima poput BMW-ova nadzora gestama, BMW-ovih laserskih svjetala ili daljinskog upravljanja parkiranjem odvode futurističke standarde BMW-a serije 7 na posve novu razinu. Prvi put u povijesti BMW-a u vozilo je ugrađen BMW Touch Command, tablet za upravljanje najvažnijim funkcijama.

INOVACIJE ISPRED SVOJEG VREMENA.Inovativna funkcionalnost BMW-a serije 7.

Rad na pionirskim inovacijama glavni je pokretač BMW-ovih inženjera. Obilježjima poput BMW-ova nadzora gestama, BMW-ovih laserskih svjetala ili daljinskog upravljanja parkiranjem odvode futurističke standarde BMW-a serije 7 na posve novu razinu. Prvi put u povijesti BMW-a u vozilo je ugrađen BMW Touch Command, tablet za upravljanje najvažnijim funkcijama.

Read more

BMW-OVA LASERSKA SVJETLA.

Snop BMW-ovih laserskih svjetala ima domet čak do 600 metara – gotovo dvostruko više od klasičnog dugog snopa. Nova tehnologija prednjih svjetala nudi BMW-u serije 7 više sigurnosti i bolju vidljivost noću.
Oprema uključuje prednja kratka i duga LED svjetla s laserskim modulom. Iznimno jarko BMW-ovo lasersko svjetlo mnogo je jače od klasičnih izvora svjetlosti. Prednja svjetla s laserskom tehnologijom na prvi se pogled prepoznaju po plavim detaljima i natpisu ”BMW Laserlight”. U sklopu BMW-ovih laserskih svjetala su LED parkirna svjetla, LED dnevna svjetla, LED žmigavci, LED svjetla za slijeđenje zavoja, prilagodljiva prednja svjetla i BMW Selective Beam (sustav za sprječavanje zasljepljivanja vozila i pješaka).

BMW-OV TOUCH COMMAND.

BMW Touch Command je tablet sa zaslonom dijagonale 7 inča ugrađen u središnju konzolu stražnjih sjedala. Povezan je s različitim sustavima vozila i nudi mnogo načina njihova nadzora i namještanja.
Tabletom se, primjerice, mogu namjestiti stražnja sjedala i sjedalo suvozača te upravljati radom klima-uređaja, ventilacijom i grijanjem stražnjih sjedala, baš kao i unutrašnjim svjetlima i ambijentalnom rasvjetom, roletama staklenog krova i roletama na prozorima. Tablet također nadzire brojne funkcije elektroničke zabave.
Prenosivi tablet BMW Touch Command puni se na svojem držaču.

BMW-OV NADZOR GESTAMA

BMW-ovim nadzorom gestama nekim se funkcijama može upravljati pokretima ruku. Jednostavne geste poput ”mahanja” ili ”pokazivanja” prepoznaju se u području iznad središnje konzole pa aktiviraju funkciju poput prihvaćanja ili odbijanja dolaznog telefonskog poziva. Jačina zvuka audiosustava podešava se kružnim pokretima kažiprsta. Nadzor gestama nadopunjava postojeće nadzorne sustave poput iDrive Touch Controllera.
Aktivne raspoložive geste prikazuju se na kontrolnom zaslonu kako bi vozaču i suvozaču olakšale uporabu. Usto, sustav na geste odmah reagira zvukom i odgovarajućim vizualnim odgovorom.

Užitak i udobnost.

Nova era udobnog putovanja u BMW-u serije 7.

  • Navigacijski sustav Professional s dodirnim zaslonom

    Navigacijski sustav Professional odlikuje se profinjenim dizajnom i naprednim rasponom usluga. Navigacijski sustav jednostavan je i lak za upotrebu te je potpuno ugrađen u BMW, uključujući iDrive koncept upravljanja s iDrive Touch Controllerom i dodirnim zaslonom. Sustav uključuje glasovne naredbe, radio BMW Professional s DVD pogonom te 20 GB memorije za pohranu audiodatoteka. Također omogućava korištenje prometnih informacija u stvarnom vremenu (RTTI). Ugrađen LCD ekran u boji dijagonale 10,25" s funkcijom podijeljenog zaslona (glavni i pomoćni) osmišljen je za najbolju vidljivost i čitljivost.
    Sustav omogućuje lak prelazak s jedne na drugu opciju s pomoću iDrive Touch Controllera, čija površina osjetljiva na dodir omogućuje lako unošenje odredišta u navigacijski sustav rukopisom putem dodirnog zaslona, nadzora gestama ili glasovnim naredbama, kao i upotrebom sedam funkcijskih prečaca.
    Sustav automatski ažurira karte do četiri puta godišnje tijekom tri godine u odabranim europskih zemljama kao dio BMW-ove usluge ConnectedDrive na domaćem tržištu.

DALJINSKI SUSTAV PARKIRANJA.

Funkcija daljinskog nadzora parkiranja omogućava vozaču da iziđe iz vozila prije parkiranja i zatim ga daljinskim upravljačem vožnjom prema naprijed ili natrag uvede na usko parkirno mjesto ili u garažu. Funkciju daljinskog parkiranja vozač aktivira izvan vozila služeći se BMW-ovim ključem sa zaslonom.
Postupak parkiranja nadziru sustav nadzora parkirne udaljenosti (PDC), sustav pomoći pri parkiranju i senzori panoramskog pogleda. Kako bi se funkcija daljinskog parkiranja mogla upotrijebiti, vozilo mora biti usmjereno ravno i sučeljeno s parkirnim mjestom ili garažom. Tijekom parkiranja vozač po potrebi može zaustaviti vozilo.
Kad je vozilo parkirano, motor se daljinski gasi ključem, a kad je vrijeme za polazak, motor se izvana također može upaliti ključem. Pri daljinski nadziranom izlasku s parkirnog mjesta ili iz garaže vozilo samo vozi natraške.

BMW-OV KLJUČ SA ZASLONOM.

BMW-ov ključ sa zaslonom prikazuje različite informacije o stanju vozila, a ugrađenim dodirnim zaslonom omogućava nadzor nekih funkcija.
Na zaslonu ključa prikazuju se vrijeme, preostala količina goriva u spremniku i doseg, obavijesti o servisnim zahvatima te stanje sustava za središnje zaključavanje, prozora i staklenog krova. BMW-ovim ključem sa zaslonom također se daljinski može upravljati parkiranjem i pomoćnim grijačem.
BMW-ov ključ sa zaslonom puni se bežično ili priloženim USB kabelom.

TELEFONIRANJE S BEŽIČNIM PUNJENJEM.

U telefoniranje s bežičnim punjenjem uključen je držač za bežično punjenje i ugrađeni sustav upozoravanja na zaboravljeni telefon, a ima i dva USB priključka za brzo punjenje mobilnih telefona strujom do dva ampera.
Krovna antena u kabini jamči prijam jednak onome izvan vozila. Drugi mikrofon s mogućnošću dodatnog namještanja jačine zvuka omogućava najbolju razgovjetnost pri razgovoru bez telefona u rukama, čak i ako se nalazite na suvozačkom mjestu.
Preko Bluetootha istodobno se na sustav mogu priključiti dva mobilna telefona i mobilni audiouređaj. Paket telefonije na kompatibilnim pametnim telefonima uključuje Bluetooth Office s pristupom kalendaru, SMS porukama i e-pošti. Također, bežično NFC sučelje omogućava brzo i jednostavno povezivanje mobilnih telefona s vozilom.

PRILAGODLJIV REŽIM VOŽNJE.

Prilagodljiv režim vožnje

PRILAGODLJIV REŽIM VOŽNJE.

Prilagodljiv režim vožnje inteligentna je i interaktivna funkcija nadzora doživljaja vožnje. Prilagodljiv režim vožnje utječe na dinamički nadzor amortizera, upravljački sustav i mjenjač Steptronic te stalno podešava različite parametre kako bi najbolje odgovarali prometnoj situaciji, ali i bili u skladu s odabranim režimom vožnje (COMFORT/SPORT).

U prilagodljivom režimu sustav uzima u obzir brojne parametre poput odziva papučice gasa, pokreta upravljača i postavke tempomata, a prilagođava se i stilu vožnje vozača. Također, sustav se služi podacima navigacijskog sustava kako bi ovjes na vrijeme prilagodio vožnji zavojima, pripremio ga za prelazak raskrižja ili vožnju po drukčijoj vrsti podloge. Osim prilagodljivog načina vožnje, vozač može odabrati i načine vožnje SPORT, COMFORT ili ECO PRO.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

Potrošnja goriva i emisije CO2 za modele BMW serije 7 s benzinskim ili dizelskim motorima*:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 12,6 do 4,5
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 299 do 119

 

Potrošnja goriva i emisije CO2 za modele BMW serije 7 iPerformance**:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2,3 do 2,1
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 53 do 49
Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 13,0 do 12,5

 

Potrošnja goriva i emisije CO2 za BMW 750Li xDrive:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 8,5 do 8,3
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 197 do 192

* Za pojedine modele navedene vrijednosti su vjerojatne tehničke specifikacije.
** Navedene vrijednosti su vjerojatne tehničke specifikacije.

 

Modeli BMW iPerformance 740e, 740Le i 740 Le xDrive bit će dostupni od 2016.

 

Podaci o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije ovise o dimenzijama naplataka i odabranih guma.

 

Dodatne informacije o službenim podacima potrošnje goriva i emisije CO2 za nove automobile pronađite u brošuri “Vodič kroz potrošnju goriva i emisiju CO2 za nova vozila”, koju besplatno možete dobiti na svim prodajnim mjestima te od tvrtke DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka.

Read more