Dizajn BMW-a serije 7

ESTETIKA ZA VIZIONARE.

Dizajn BMW-a serije 7.

ESTETIKA ZA VIZIONARE.

Dizajn BMW-a serije 7.

„Novi BMW serije 7 naš je pokušaj utjelovljenja suvremenog luksuza. Tehničke inovacije i visoku kvalitetu svih detalja smatramo neizostavnim dijelovima emocionalnog jezika oblika i ozračja ugode u unutrašnjosti vozila. U procesu dizajna vodili smo se idejom ´tehnološke poezije´ – osjećaja savršene interakcije napredne tehnologije i njezine pretvorbe u dizajn.”


Karim Habib, glavni dizajner BMW-ovih automobila

ESTETIKA ZA VIZIONARE.Dizajn BMW-a serije 7.

„Novi BMW serije 7 naš je pokušaj utjelovljenja suvremenog luksuza. Tehničke inovacije i visoku kvalitetu svih detalja smatramo neizostavnim dijelovima emocionalnog jezika oblika i ozračja ugode u unutrašnjosti vozila. U procesu dizajna vodili smo se idejom ´tehnološke poezije´ – osjećaja savršene interakcije napredne tehnologije i njezine pretvorbe u dizajn.”


Karim Habib, glavni dizajner BMW-ovih automobila

Read more

VANJSKI DIZAJN.

Dinamične proporcije, precizne linije i pomno oblikovane površine: BMW serije 7 primjer je BMW-ova dizajna u njegovu najelegantnijem obliku. Bilo da je riječ o agresivnom prednjem dijelu, dugim bokovima ili moćnom stražnjem kraju, BMW serije 7 iz svakog kuta zrači prirodnim i odlučnim karakterom.

 • Samosvjestan prednji dio

  Širok okvir velike i uspravne bubrežaste maske jasno se ističe i BMW-u serije 7 nudi iznimno dinamičan, napadački stav. Otvor za zrak ispod maske, vizualno podijeljen u tri dijela, prostire se punom širinom prednjeg dijela vozila i stvara iznimno odlučan i prepoznatljiv izgled. BMW serije 7 serijski je opremljen LED svjetlima, a unutarnje cijevi opcijskih prilagodljivih LED prednjih svjetala s maskom su povezane vodoravnom trakom.
  Svjetlosna tehnologija koja doslovce otvara nove poglede BMW-ova su laserska svjetla prepoznatljiva po plavim vodoravnim prečkama u središtu svjetlosnih elemenata.

 • Elegantan pogled sa strane

  Gledan sa strane, blago nagnut krov ocrtava iznimno elegantne obrise. Prozori obrubljeni kromiranim letvicama skladno se stapaju s Hofmeisterovim pregibom. Dvostruki nabor s integriranim ručicama vrata u dvije se linije proteže od prednjih do stražnjih svjetala. Među sobom one stvaraju uzak prostor koji se zbog igre svjetlosti i sjena na bokovima uvijek doima osvijetljenim te tako ističe duljinu i visinu BMW-a serije 7. Uravnotežen izgled i vizualno nisko težište limuzine istaknuti su kromiranim letvicama koje se od ”škrga” iza prednjih blatobrana protežu cijelom bočnom stranom vozila.

 • Moćan stražnji kraj

  Vodoravan raspored svih elemenata stražnjeg dijela vozila ističe širinu i odlučan stav BMW-a serije 7. Vodoravna kromirana letvica smiono se širi cijelom širinom vozila i stvara vizualnu vezu među svjetlima. Prvi se put svjetlosni vodiči u obliku slova L nastavljaju u geometriji stakla svjetala koja tako postaju još izražajnija. Ispušne cijevi završavaju lijepim kromiranim okvirima. U kombinaciji sa širokim tragom kotača i lijepo oblikovanim blatobranima vizualno spuštaju težište vozila te BMW-u serije 7 i sa stražnje strane podaruju jedinstven karakter.

MASKA ZA AKTIVNO UPRAVLJANJE ZRAČNOM STRUJOM.

Jedinstven element dizajna prednjeg dijela BMW-a serije 7 maska je za aktivno upravljanje zračnom strujom. Kromirana rebra otvora za zrak vidljiva su i namijenjena aktivnom upravljanju zračnom strujom. Povećaju li se potrebe motora za hlađenjem, rebra otvora za zrak se otvaraju. Kad su zatvorena, poboljšavaju aerodinamiku i svojim kromiranim površinama masci nude još ljepši izgled.

UNUTARNJI DIZAJN.

Gdje god sjedili u kabini BMW-a serije 7, okruženi ste suvremenim i futurističkim ozračjem luksuznog užitka. Virtuozno odabrani materijali, rasvjeta, boje i inovativne tehnologije pristaju osobama upravljačkog duha – bez obzira na to sjede li na vozačevu sjedalu ili straga.

Užitak i udobnost

Nova era udobnog putovanja u BMW-u serije 7.

 • Saznajte više

  U stražnjem dijelu putničke kabine sve je posvećeno putovanju u najluksuznijem ozračju. Putnicima je na raspolaganju mnogo mjesta i mnoštvo ekskluzivnih mogućnosti zabave. Prenosivi tablet BMW Touch Command nudi posve integriranu mogućnost nadzora brojnih funkcija udobnosti i zabave.
  Posebna salonska oprema ”Executive Lounge” omogućava putniku iza suvozačkog sjedala putovanje u osobito opuštenu položaju. Stolić ugrađen u središnji naslon za ruke presvučen je crnom napa kožom, pa izgleda iznimno lijepo i na dodir je vrlo ugodan. Usto, panoramski stakleni krov Sky Lounge u produljenoj inačici limuzine stvara otvoren i svjetlošću okupan prostor koji se može osvijetliti različitim bojama ambijentalne rasvjete. To je savršeno ozračje u kojem se može uživati u izvanrednom zvučnom doživljaju surround audiosustava Bowers & Wilkins Diamond sa zvučnicima snage 1400 vata.

 • Za vozača i suvozača

  Instrumentna ploča okrenuta prema vozaču BMW-a serije 7 prava je pozornica najnovijih tehnoloških inovacija. BMW je prvi proizvođač koji nudi nadzor gestama, pa se neke osnovne funkcije mogu aktivirati pokretima ruku. Slično su inteligentna rješenja nadzora glasom, iDrive Touch Controller i, kao alternativa, dodirni LCD zaslon u boji dijagonale 10,25 inča navigacijskog sustava Professional za izravno biranje različitih funkcija.
  Ovisno o odabranom režimu vožnje, instrumenti iza kožnatog upravljača prikazuju različite grafičke simbole. Multifunkcijski gumbi umetnuti u poliranu kromiranu površinu oblikovani su trodimenzionalno i osobito su ugodni na dodir. Elegantan raspored s vodoravnim površinama privlači poglede i uz vizualne naglaske ambijentalne rasvjete stvara iznimno ugodno ozračje.

PROFINJENOST.

BMW serije 7 primjer je preciznog i visokokvalitetnog majstorstva najviše razine. Dokaz za to su i vanjska zrcala ”plutajućeg” dizajna koja kao da su organski povezana s obrisima prozora. Moderna i elegantna, zrcala poboljšavaju aerodinamička obilježja vozila. Drugi primjeri profinjenih dizajnerskih detalja su maska za aktivno upravljanje zračnom strujom s kromiranim vertikalnim rebrima, precizan i prepoznatljiv izgled kotača te nezamjetno ugrađen Hofmeisterov pregib.
Visokokvalitetni materijali, kromirani detalji, letvice od plemenita drva boje Poplar Grain Grey i sjedala presvučena kožom poput ekskluzivne Nappa kože boje Ivory White iznimno su lijepo usklađeni u unutrašnjosti automobila. Vrhunska vještina izrade zamjećuje se i na instrumentnoj ploči ukrašenoj neprekinutim šavom. Plemenito drvo i galvanizirane letvice ručno se sparuju tijekom izrade kako bi se postigao što bolji dojam.
Kolekcija BMW Individual svojim ekskluzivnim bojama i materijalima nudi dodatne mogućnosti personalizacije BMW-a serije 7. Među njima se ističu presvlake od finozrnate merino kože mediteranske smeđe boje Tartufo s rukom izrađenim detaljima poput kontrastnih šavova i ukrasnih vrpci.

POSEBNO IZDANJE „MONTBLANC ZA BMW”.

Pomno odabrani materijali, domišljat dizajn i iznimne funkcionalnosti - brojna su lica suvremenog luksuza. Posebnim izdanjem „Montblanc za BMW“ slavimo strast za najvećom kvalitetom izrade koju dijele obje marke. Kako bi to obilježio, Montblanc je dizajnirao kolekciju odabranih dodataka isključivo za BMW serije 7.

 

Dodaci od kože i pribor za pisanje savršena su pratnja, kako u svakodnevnom životu, tako i na dugim, luksuznim putovanjima. Svi su predmeti označeni profinjenim pečatiranjem u stilu BMW-a serije 7, kao i potpisom „Montblanc za BMW“. Ekskluzivna će linija biti dostupna diljem svijeta od proljeća 2016. kao dio BMW-ove kolekcije Lifestyle kod odabranih BMW koncesionara i u trgovinama Montblanc.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

Potrošnja goriva i emisije CO2 za modele BMW serije 7 iPerformance**:

 

Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 2,3 do 2,1
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 53 do 49
Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinirana): 13,0 do 12,5

 

Potrošnja goriva i emisije CO2 za BMW 750Li xDrive:

Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 8,5 do 8,3

Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 197 do 192

 

* Za pojedine modele navedene vrijednosti su vjerojatne tehničke specifikacije.
** Navedene vrijednosti su vjerojatne tehničke specifikacije.

 

Modeli BMW iPerformance 740e, 740Le i 740 Le xDrive bit će dostupni od 2016.

 

Podaci o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije ovise o dimenzijama naplataka i odabranih guma.

 

Dodatne informacije o službenim podacima potrošnje goriva i emisije CO2 za nove automobile pronađite u brošuri “Vodič kroz potrošnju goriva i emisiju CO2 za nova vozila”, koju besplatno možete dobiti na svim prodajnim mjestima te od tvrtke DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka.

Read more