Vozna dinamika u kombinaciji s učinkovitošću BMW-a serije 2 Gran Tourer

VIŠE ZABAVE. MANJE GORIVA.

Vozna dinamika u kombinaciji s učinkovitošću BMW-a serije 2 Gran Tourer.

VIŠE ZABAVE. MANJE GORIVA.

Vozna dinamika u kombinaciji s učinkovitošću BMW-a serije 2 Gran Tourer.

BMW TwinPower Turbo benzinski i dizelski motori, profinjeni sustav ovjesa i glatki prijenos Steptronic mjenjača: BMW serije 2 Gran Tourer omogućuje vam nevjerojatno sportsko iskustvo u vožnji na ravnim dionicama i u uskim zavojima. A usto je i učinkovit: zahvaljujući inteligentnom upravljanju energijom s pomoću tehnologije BMW EfficientDynamics, BMW serije 2 Gran Tourer štedljivo troši gorivo, nježan je prema okolišu – i prema vašem novčaniku.

VIŠE ZABAVE. MANJE GORIVA. Vozna dinamika u kombinaciji s učinkovitošću BMW-a serije 2 Gran Tourer.

BMW TwinPower Turbo benzinski i dizelski motori, profinjeni sustav ovjesa i glatki prijenos Steptronic mjenjača: BMW serije 2 Gran Tourer omogućuje vam nevjerojatno sportsko iskustvo u vožnji na ravnim dionicama i u uskim zavojima. A usto je i učinkovit: zahvaljujući inteligentnom upravljanju energijom s pomoću tehnologije BMW EfficientDynamics, BMW serije 2 Gran Tourer štedljivo troši gorivo, nježan je prema okolišu – i prema vašem novčaniku.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW Efficient Dynamics

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Bez obzira na to jesu li cilj najbolje performanse ili najmanja potrošnja goriva – za BMW je najvažnija isporuka istinskog BMW-ova zadovoljstva u vožnji. BMW EfficientDynamics strategija je koju je BMW osmislio radi smanjenja potrošnje goriva i emisija CO2 uz istodobno povećavanje vozne dinamike i užitka u vožnji. Riječ je o sveobuhvatnom paketu tehnologije koji obuhvaća motor, upravljanje energijom i koncept konstrukcije vozila, a standardni je dio svakog BMW-a.

Nova generacija benzinskih i dizelskih motora iz obitelji BMW TwinPower Turbo zaslužna je za poboljšane performanse i smanjenu potrošnju goriva. Optimirana aerodinamika pridonosi većoj učinkovitosti, baš kao i program BMW EfficientLightweight koji uporabom najprikladnijih materijala za svaki dio vozila istodobno smanjuje težinu i povećava mu krutost. To je naslijeđe dojmljivog pionirskog rada na inovacijama u BMW-u, jedinom velikom proizvođaču automobila koji kao najvažnije materijale upotrebljava ultralaka i iznimno čvrsta ugljikova vlakna. Riječ je o sveobuhvatnoj zbirci tehnologija, među njima i inteligentnom upravljanju energijom te opcijskom režimu rada ECO PRO namijenjenom još većim uštedama u potrošnji goriva.

BMW xDRIVE.

Inteligentni BMW xDrive pogon na sve kotače savršeno se prilagođava i najzahtjevnijim uvjetima na cesti, što osigurava izvanrednu trakciju u svakom trenutku. Sustavi xDrive i Dynamic Stability Control osiguravaju sigurnosti i stabilnost vašeg BMW-a. Nadziran senzorima sustava DSC, xDrive brzo i fleksibilno raspodjeljuje snagu među osovinama kako bi spriječio preupravljanje ili podupravljanje te tako omogućio izvanredno slijeđenje ceste. Nadalje, jamči brzo i sigurno ubrzavanje čak i na skliskim ili strmim dionicama ceste. U kritičnim uvjetima na cesti DSC se ne mora mnogo uplitati u vožnju. BMW xDrive sve prednosti pogona na četiri kotača – vrhunsko prianjanje, besprijekorno slijeđenje smjera i sigurnost u vožnji − spaja s klasičnom okretnošću BMW-a.

BMW sDRIVE.

BMW sDrive

BMW sDRIVE.

sDrive sustav se odnosi na BMW vozila u kojima se okretni moment iz pogonskog sustava prenosi preko samo jedne osovine. Većina BMW-ovih vozila služi se pogonom sDrive na stražnje kotače Međutim, ovisno o konceptu vozila, može se upotrijebiti i sDrive s pogonom na prednje kotače. Prednji pogon sDrive BMW-a serije 2 Gran Tourer rješenje je za štednju prostora u vozilima kompaktnih dimenzija, ali s mnogo prostora u unutrašnjosti, koja istodobno nude karakterističnu dinamiku i agilnost tipičnu za BMW.

Upoznajte BMW serije 2 Gran Tourer u vožnji

VRHUNSKI UŽITAK U VOŽNJI.

Upoznajte BMW serije 2 Gran Tourer u vožnji.

VRHUNSKI UŽITAK U VOŽNJI.

Upoznajte BMW serije 2 Gran Tourer u vožnji.

DINAMIČKI VOZNI SUSTAV.

Dinamički vozni sustav BMW-a serije 2 Gran Tourer odlikuje se izvanrednim performansama i visokom učinkovitošću. Vrlo uglađeni benzinski i dizelski motori BMW TwinPower Turbo te šeststupanjski i osamstupanjski mjenjači Steptronic s optimiranim rasponom stupnjeva prijenosa pridonose najboljoj isporuci snage, poboljšanim reakcijama, smanjenju potrošnje i niskim emisijama.

 • Tehnologija BMW TwinPower Turbo

  Tehnologija BMW TwinPower Turbo omogućuje novoj generaciji inovativnih BMW-ovih benzinskih i dizelskih motora iz palete BMW EfficientDynamics mnogo okretnije performanse i odličan odziv čak i na niskim okretajima, a istodobno su vrlo učinkoviti i niskih emisija. Povećana učinkovitost i odlična dinamika jamče vam intenzivniji užitak u vožnji.

 • 6-stupanjski mjenjač Steptronic

  Šesterostupanjski mjenjač Steptronic čini promjene brzine i vožnju znatno ugodnijima zahvaljujući unaprijeđenom odzivu pri promjenama brzina. Tomu je tako zahvaljujući optimalnoj hidrauličnoj kontroli. Povezuje izvanrednu udobnost s dinamičnom vožnjom i povećanom uštedom goriva.

 • 8-stupanjski mjenjač Steptronic

  Osmerostupanjski mjenjač Steptronic postavlja nove standarde udobnosti i dinamičkih performansi te je najvažniji element tehnologije EfficientDynamics. Neobično mali rasponi stupnjeva prijenosa olakšavaju najbolju isporuku snage na svim brzinama. Tako se znatno smanjuje potrošnja goriva i istodobno omogućuje vozaču da uživa u boljim sportskim i dinamičkim performansama. Broj okretaja motora je smanjen, osobito na velikim brzinama, a tako se smanjuju i potrošnja goriva te buka motora.

  Tome pridonosi i konverterska spojka – čak i kad se stupnjevi prijenosa biraju ručno. Brze promjene mjenjačkih stupnjeva i fino ugađanje prijenosa jamče iznimno glatke promjene.

  Ugrađene funkcije poput inteligentnog pogona koji stalno prati kretanje vozila i prometnu situaciju u velikoj mjeri utječu na način rada mjenjača. Neovisno o odabranom režimu rada, sustav uvijek odabire najpovoljniji stupanj prijenosa.

INTELIGENTNO UPRAVLJANJE ENERGIJOM.

Smanjiti potrošnju goriva i istodobno povećati zadovoljstvo u vožnji: zahvaljujući inteligentnom upravljanju energijom, važnom dijelu tehnologije BMW EfficientDynamics, u BMW-u serije 2 Gran Tourer svaka se kap goriva iskorištava mnogo učinkovitije. Rezultat su mnogo bolje performanse, veća učinkovitost i više zadovoljstva u vožnji.

 • Režim ECO PRO

  Režim ECO PRO pomaže u smanjenju potrošnje goriva za 20 posto, ovisno o stilu vožnje, što je pokazala interna studija BMW-a o potrošnji goriva. Funkcija krstarenja i ECO PRO route nude vam još više potencijala za uštedu.

 • Funkcija Auto Start-Stop

  Funkcija Auto Start-Stop gasi motor kad se privremeno zaustavite (primjerice dok čekate na semaforu ili vozite u prometu stani-kreni) i tako dodatno štedi gorivo. Čim mjenjač ubacite u brzinu (ručni prijenos) ili skinete stopalo s papučice kočnice (Steptronic mjenjač), motor se u djeliću sekunde automatski pali.

 • Obnavljanje energije kočenja

  Svaki put kad vozač koči stvara se kinetička energija, a sve donedavna ta se energija u automobilima gubila. Obnavljanje energije kočenja iskorištava taj dugo zanemarivan potencijal. Tako se od oslobođene kinetičke energije koja nastaje kad vozač skine stopalo s papučice gasa ili počne kočiti stvara električna energija.

  Proizvedenom se električnom energijom puni akumulator. Inteligentno upravljanje energijom znači da alternator više ne treba stalno raditi što smanjuje opterećenje tog generatora. Rezultat su smanjena potrošnja i poboljšane performanse – klasične prednosti tehnologije BMW EfficientDynamics.  

 • Indikator promjene stupnja prijenosa

  Promjena stupnjeva prijenosa u idealnom trenutku pridonosi znatnoj uštedi goriva, posebno u gradskom prometu te na putovanjima s većim udaljenostima. Optimalna promjena stupnjeva prijenosa, niža potrošnja goriva – elektronika motora izračunava najučinkovitiji stupanj prijenosa za svaku situaciju i brzinu motora. Na informativnom zaslonu pojavljuje se strelica koja pokazuje kako bi bilo učinkovitije prebaciti u niži ili viši stupanj. Sustav prepoznaje i naglo ubrzanje te će odgoditi prikaz svoje preporuke dok se ne postigne konstantna brzina. BMW-ovi usporedni testovi pokazali su da vozila s indikatorom promjene stupnja prijenosa troše otprilike četiri posto manje goriva.

AERODINAMIKA.

Zahvaljujući posebnim aerodinamičkim mjerama svaki BMW odlikuje izvanredno nizak otpor zraka koji uvelike pridonosi učinkovitosti i stabilnosti u vožnji te smanjuje buku zračne struje u unutrašnjosti vozila. Za to su zaslužna profinjena tehnička rješenja poput nadzora protoka zraka, ravnog pokrova podvozja vozila, krilaca na stražnjem dijelu vozila te zračne zavjese na prednjem dijelu.

 • Zračna zavjesa

  Prednji dio s ugrađenom zračnom zavjesom značajka je dizajna koja utjelovljuje BMW-ovu filozofiju EfficientDynamics. Zračna zavjesa usmjerava zrak kroz dva okomita otvora za zrak te uzduž prednjih blatobrana kako bi ubrzani protok zraka stvorio neku vrstu „zavjese” s vanjske strane kotača. Ta inovativna tehnika smanjuju vrtloženje i otpor zraka oko prednjeg dijela vozila što u velikoj mjeri pridonosi smanjenju potrošnje goriva.

 • Zračna krilca

  Zračna krilca produžeci su gornjih karoserijskih stupova sa strane i na stražnjem dijelu vozila. Uloga im je zaustavljanje zračne struje i smanjivanje vrtloženja iza vozila. Posljedica je smanjen otpor zraka, a s njim i potrošnja goriva te emisije CO2. Usto, zbog zračnih krilaca stražnji dio vozila izgleda mnogo sportskije.

ŽUSTRINA I UDOBNOST U VOŽNJI.

Žustrina i udobnost u vožnji

ŽUSTRINA I UDOBNOST U VOŽNJI.

Brze reakcije i agilnost u gradskom prometu te opuštenost na dugim putovanjima: BMW serije 2 Gran Tourer savršeno se prilagođava svim cestovnim uvjetima i u svakom trenutku jamči najveće zadovoljstvo u vožnji.

Sigurno slijedite smjer u svakom trenutku zahvaljujući elektromehaničkom servoupravljaču koji izvanredno prenosi sve informacije s ceste i istodobno ubrzava reakcije vozila na pokrete upravljača te povećava udobnost vožnje. Savršeno usklađen s voznim konceptom automobila, impresionira svojom preciznošću, izravnim reakcijama i smanjenim naporom pri parkiranju.

Promjenjivo sportsko upravljanje sa Servotronicom pridonosi još izravnijim i bržim reakcijama upravljačkog sustava, uz manje napora potrebnog za zakretanje upravljača. Reagira na kut upravljača s različitim omjerima skretanja. Time se poboljšava upravljanje u sportskom stilu vožnje i udobnost pri parkiranju i skretanju.