Sustavi pomoći u vožnji BMW ConnectedDrive u modelima BMW serije 2 Gran Tourer

PREPUSTITE SE POUZDANIM SUSTAVIMA.

Sustavi pomoći u vožnji BMW ConnectedDrive u modelima BMW serije 2 Gran Tourer.

PREPUSTITE SE POUZDANIM SUSTAVIMA.

Sustavi pomoći u vožnji BMW ConnectedDrive u modelima BMW serije 2 Gran Tourer.

Brojne inovativne tehnologije nude različite vrste podrške i jamče vam najvišu razinu udobnosti i sigurnosti. Tako se možete usredotočiti na važne stvari u životu – bezbrižan užitak u vožnji.

PREPUSTITE SE POUZDANIM SUSTAVIMA. Sustavi pomoći u vožnji BMW ConnectedDrive u modelima BMW serije 2 Gran Tourer.

Brojne inovativne tehnologije nude različite vrste podrške i jamče vam najvišu razinu udobnosti i sigurnosti. Tako se možete usredotočiti na važne stvari u životu – bezbrižan užitak u vožnji.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW Head-Up Display

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW Head-up Display projicira sve relevantne informacije izravno na zaslon u vidnom polju vozača, osiguravajući mu potpunu koncentraciju na vožnju. Riječ je o informacijama poput trenutačne brzine, savjeta navigacijskog sustava, informacija o ograničenjima brzine s upozorenjem na zabrane pretjecanja, telefonskih adresara i glazbenih popisa, a tu su i upozorenja različitih sustava pomoći u vožnji.
Simboli se projiciraju na sklopivu ploču iznad upravljačke ploče i prikazani su u boji tako da znakovi izgledaju realistično. Malo tamnija boja ploče povećava kontrast.
Osvijetljenost projekcije automatski se podešava prema vanjskim uvjetima osvijetljenosti, a može se i ručno podešavati. Noćni i dnevni prikazi imaju različit dizajn. Vozač usto može odabrati i koje će još informacije biti prikazane uz trenutačnu brzinu te upozorenja sustava pomoći u vožnji. Vidljivost je ograničena nosi li vozač polarizirane sunčane naočale.

POMOĆ U VOŽNJI PLUS.

Driving Assistant Plus sustav pruža veliko unaprijeđenje u sigurnosti i udobnosti. Uključuje upozorenje za prilazak i pješake te kočnicu za vožnju gradom, upozorenje za izlazak iz trake, pomoć za visoki snop, upozorenje o ograničenjima brzine, Cruise Control sustav s kamerama, Stop&Go funkciju i pomoć u gužvi.

 • Pomoć u zastojima

  Pomoć u prometnim zastojima smanjuje opterećenje vozača tijekom monotone vožnje. Pri brzinama do 60 km/h, sustav automobilu omogućuje da slijedi promet i tako smanjuje napetost koju izazivaju zastoji. Automatski održava udaljenost od vozila ispred i prilagođava brzinu automobila, prema potrebi će čak i potpuno zaustaviti vozilo, a usto i upravlja vozilom.

 • Upozorenje na nenamjeran izlazak iz trake

  Upozorenje na nenamjeran izlazak iz trake pokreće vibriranje upravljača kad nenamjerno izađete iz trake pri brzini od 70 km/h ili višoj.

 • Upozorenje na premalenu udaljenost i na pješake

  U kritičnim situacijama upozorenje na premalenu udaljenost obavješćuje vozača u dva koraka. Upozorenje na pješake reagira na brzinama od 10 do 60 km/h i u slučaju neposredne opasnosti emitira upozorenje. Istovremeno, kočnice su pripremljene na brži odziv. U hitnim slučajevima sustav započinje kočiti kako bi osigurao da se smanji brzina pri udaru. Ako vozilo ispred vas naglo zakoči, odašilju se postupno sve jača upozorenja, kao i lagano kočenje.

 • Tempomat s funkcijom Stop&Go

  Tempomat se bazira na kamerama, a opremljen je i funkcijom Stop&Go te održava brzinu do 140 km/h koju vozač unaprijed odabere, kao i udaljenost od vozila ispred. Ako je to potrebno, sustav će zaustavili vozilo, automatski ponovno krenuti, a u sporom prometu održavati minimalnu udaljenost od vozila ispred.

NAVIGACIJSKI SUSTAV PROFESSIONAL S iDRIVE TOUCH CONTROLLEROM.

Navigacijski sustav Plus uključuje BMW Head-Up Display i donosi nekoliko korisnih komponenti, a to su: navigacijski sustav s ugrađenim 8,8-inčnim LCD zaslonom u boji, MP3 player, RDS dvostruki podešivač i instrumentna ploča s TFT zaslonom od 5,7 inča. Upute za rutu prikazuju se putem strelice ili mape na zaslonu, zajedno s govornim uputama. Navigacijskim sustavom upravlja se intuitivno putem iDrive Touch Controllera uz izravnu kontrolu tipkama i osam funkcionalnih bilješki ili – ovisno o vozilu – glasovnom kontrolom.
Navigacijski sustav Plus pokazuje brzu i izravnu rutu u mnogim europskim zemljama, a u nekim slučajevima i dalje. TMC tehnologija otkriva zastoje i izračunava najbrži put vratolomnim brzinama, sve kako bi vozač sigurno stigao na svoje odredište.

 • iDrive Touch Controller

  iDrive Touch Controller, dio paketa opreme Navigation Plus, omogućuje jednostavno rukovanje kontrolnim zaslonom jednom rukom. U Controller je ugrađena dodirna površina pa se informacije poput odredišta u navigacijski sustav mogu unijeti i rukopisom.

  Okretanjem i pritiskanjem Controllera pristupa se različitim funkcijama, mijenja postavke i bira stavke u duljim popisima. Njime se lako i jednostavno rukuje jer se temelji na dodiru ruke. Tako je vozaču olakšan posao pa se može posve usredotočiti na prometnu situaciju. Sve funkcije kojima se rukuje Controllerom jasno su prikazane na kontrolnom zaslonu.