MANJE PRAVILA. VIŠE PERFORMANSI.

Prvi ikad BMW serije 2 Coupé.

MANJE PRAVILA. VIŠE PERFORMANSI.Prvi ikad BMW serije 2 Coupé.

Najveća snaga u kW (KS) pri 1/min (M240i)

240 (326)/5,800

Kombinirana potrošnja u l/100 km (M240i)

8.1 [7.6]

Ubrzanje od 0 – 100 km/h u s (M240i)

5.0 [4.8]

Divlji, buntovan, jedinstven. BMW serije 2 Coupé ima sve što čini sportski kupe. Njegov nepogrešiv atletski dizajn naglašava voznu dinamiku koja ga čini kraljem svoje klase. Ovaj kupe određuju savršeno uravnotežena raspodjela mase 50:50 sprijeda-straga, snažni motori BMW TwinPower Turbo i inteligentna tehnologija BMW EfficientDynamics. Dinamičnost ove serije svoj vrhunac dosegla je modelom M235i koji od 0 – 100 km/h ubrzava u tren oka. Dosljedan svom sloganu – manje pravila, više performansi.

NE TREBA VOZAČA. TRAŽI SUUČESNIKA.

BMW serije 2 Coupé M240i.

Ovo vozilo započinje gdje druga završavaju. Naime, redni šesterocilindarski benzinski motor s turbopunjačem i 326 KS (240 kW) omogućuje vozilu rekordno ubrzanje uz maksimalnu učinkovitost. Paket opreme M Aerodynamics, stražnji rub spojlera i šasija M rezultiraju iznimno atletskim izgledom, boljim držanjem na cesti i optimalnim vozačkim ponašanjem u svim uvjetima. Čak i unutrašnjost modela M240i sa sportskim sjedalima za vozača i suvozača, kožnatim M upravljačem s višefunkcijskim tipkama i brojne druge mogućnosti prenose ugođaj svijeta koji se vrti oko utrkivanja. I pruža visoke performanse kako i treba – zapanjujuće.

Vanjski dizajn

Vanjski dizajn.

Vatrene karakteristike: upečatljiva linija nabora započinje iza prve osovine i klizi prema gore u stražnjem krilu te naglašava sportski i dinamičan izgled klina. Zajedno s mišićavim kućištima kotača ta linija dokazuje da je BMW serije 2 Coupé uvijek spreman preuzeti vodstvo.
Dizajn unutrašnjosti

Dizajn unutrašnjosti.

Konformizam za nekonformiste: kad sjednete za upravljač BMW-a serije 2 Coupé, u centru ste pozornosti jer je čitav kokpit usmjeren prema vozaču. Asimetrična središnja konzola nagnuta je prema vozaču, samostojeći kontrolni zaslon postavljen je optimalno u vidno polje vozača, a sve važne funkcije uvijek su pod njegovom kontrolom. Prozori bez okvira, tipični za kupe, ne ometaju pogled. Uzbudljive preklapajuće površine i dinamične linije prenose sportsku vanjštinu vozila u unutrašnjost. A najvažnije od svega, što se može i očekivati, sve je to ostvareno savršenom vještinom izrade i korištenjem materijala najviše kvalitete izrade.
Vozna dinamika

Vozna dinamika.

Kad maksimalno živite život, ne zanimaju vas kompromisi. Baš kao što kompromisi ne zanimaju ni BMW serije 2 Coupé. Držanje na cesti, raspodjela mase 50:50 sprijeda-straga i sportske performanse stražnjeg pogona jedinstveni su u toj klasi. Dinamičan i energičan, usredotočen na samo jedan cilj, a to je vrhunsko vozačko zadovoljstvo.

240 kW

BMW M240i ne oduševljava samo svojom iznimnom snagom već se ponosi i dojmljivom agilnošću i prikladnošću za svakodnevnu uporabu. Redni trolitreni šesterocilindarski benzinski motor M Performance TwinPower Turbo spoj je sustava Valvetronic, uključujući i dvostruki sustav VANOS te sustava visokopreciznog ubrizgavanja i turbopunjača s razdvojenom ispušnom granom. Iznimne reakcije, visok okretni moment čak i na nižim okretajima te širok rapon okretaja zaštitna su obilježja ovog snažnog motora. Rezultat je maksimalni okretni moment od 450 Nm uz prosječnu potrošnju od 8,1 l/100 km (s pogonom xDrive 7,8 l/100 km). Redni šesterocilindarski benzinski motor M Performance TwinPower Turbo ubrzava automobil od 0 – 100 km/h za samo 4,8 s (s pogonom xDrive 4,6 s).