UVIJEK POVEZANI. ZAUVIJEK SLOBODNI.

BMW ConnectedDrive usluge i aplikacije u BMW-u serije 2 Coupé.

Sloboda znači moći uvijek izabrati svoj vlastiti put u životu. Raditi baš ono što želite. U tu su svrhu razvijene inteligentne usluge iz palete BMW ConnectedDrive koje su vam uvijek na raspolaganju kad ih trebate, znaju vaš glazbeni ukus i pronalaze vam najbržu rutu do odredište. I čine BMW serije 2 Coupé savršenim suputnikom i omogućuju vam uživanje u beskonačnoj slobodi.

USLUGE CONNECTEDDRIVE.

Usluge ConnectedDrive temelj su funkcija koje vozaču na putovanju nude velik izbor informacija, zabave i usluga.
To uključuje BMW Online, koji osigurava pristup aktualnim lokaliziranim informacijama kao što su vrijeme, vijesti, pretraga interneta i uredske funkcije.
Moguće je također sastaviti individualizirani raspon usluga kao što su web-kamere, informacije o parkirališnim mjestima te hotelski i putopisni vodiči. Opcija također uključuje i praktičan, siguran i neograničen pristup aplikacijama za pametni telefon, kao što je BMW Connected. Usto, usluge iz palete ConnectedDrive nude još mnogo takvih mogućnosti čime se svako putovanje u BMW-u pretvara u pravi doživljaj.

UMREŽENA ZABAVA.

Odgovarajuća glazba za svaku situaciju, cestu i raspoloženje. Internetska zabava nudi izravan i neograničen pristup više od 18 milijuna glazbenih brojeva u vašem BMW-u – bez potrebe za uključivanjem drugih uređaja, primjerice pametnih telefona. Ovdje ima mnoštvo pjesama za svačiji ukus. Sa sustavom Online Entertainment možete otvoriti paušalni račun kod bilo kojeg od BMW-ovih glazbenih partnera, primjerice Napstera i besplatno upotrebljavati uslugu u šest europskih država (Njemačka, Francuska, Velika Britanija, Italija, Nizozemska i Španjolska).
Ova je opcija dostupna samo u sklopu paketa usluga ConnectedDrive Services te navigacijskog sustava Professional.

BMW Aplikacije

BMW APLIKACIJE.

BMW Apps je platforma koja omogućuje jednostavno korištenje odabranih aplikacija za pametne telefone u automobilu. Kako bi ponuda dostupnih aplikacija u BMW automobilima bila što veća, BMW ne samo da razvija svoje vlastite aplikacije, primjerice BMW Connected i aplikaciju za mjerenje vremena kruga BMW M, već i surađuje s partnerima kao što su Spotify, Napster, GoPro, Deezer i Audible tako da se i te aplikacije mogu sigurno koristiti u vozilu.
Za pristup platformi dovoljno je da vozač poveže svoj pametni telefon s vozilom koristeći snap-in adapter ili USB kabel. Nakon toga svim funkcijama možete jednostavno upravljati putem iDrive kontrolera. Ponuda aplikacija koje se mogu koristiti u automobilu neprestano raste zahvaljujući bliskom partnerstvu između BMW-a i velikog broja dobavljača. Dodatne informacije potražite na stranici www.bmw.hr/apps.

PROMETNE INFORMACIJE.

Sustav prometnih informacija u stvarnom vremenu (Real Time Traffic Information – RTTI) pruža najaktualnije informacije kad god ih zatrebate. Točne pojedinosti o vremenu i trajanju zastoja prenose se gotovo trenutačno. Podaci se dobivaju iz izvora poput profila kretanja iz mreže mobilnih telefona, GPS podataka flota vozila, aplikacija za pametne telefone i policijskih izvješća. Ti se podaci tako precizno analiziraju da je moguće lokalizirati prometni zastoj unutar nekoliko metara. Ovo omogućuje sustavu RTTI da daje aktualne informacije o trenutnom stanju na autocestama, državnim i općinskim cestama i brojnim gradskim ulicama te da predlaže alternativne pravce.
Sustav RTTI dostupan je samo u sklopu opcijskog paketa opreme ConnectedDrive.

USLUGE CONCIERGE.

Svatko tko je htio znati kako je imati osobnog batlera sad ima priliku uživati u vrlo posebnoj usluzi Concierge iz palete BMW ConnectedDrive.
Na pritisak gumba vozač dolazi u kontakt s agentom BMW-ova pozivnog centra koji mu je na putu dostupan u ulozi "osobnog pomoćnika".
Bez obzira želite li pronaći određeni restoran, najbliži bankomat ili ljekarnu – agent BMW-ovog pozivnog centra tu je da Vam pomogne, a na zahtjev Vam može poslati pojedinosti adrese izravno u sustav navigacije u vozilu. Agent Vam također može rezervirati mjesto u restoranu ili sobu u hotelu. Usluga Concierge radi nezavisno od mobilnog telefona vozača te je dostupna mjesno i u inozemstvu 24 sata na dan, sedam dana u tjednu bez dodatne naknade.
Funkcija je dostupa samo uz opcijski paket opreme BMW ConnectedDrive.

INTELIGENTAN POZIV U NUŽDI.

Inteligentan poziv u nuždi osigurava brzu, ciljanu pomoć 24 sata na dan kao i telefonsku podršku dobro obučenog osoblja - na materinjem jeziku vozača, čak i u inozemstvu. Dođe li do ozbiljne prometne nezgode s aktivacijom zračnih jastuka ili zatezača sigurnosnih pojaseva, automatski se uspostavlja inteligentan poziv u nuždi. Važne pojedinosti, poput točne lokacije automobila, težine prometne nezgode i potencijalnog rizika od ozljeda za putnike u vozilu, automatski se prenose u BMW pozivni centar preko ugrađene SIM kartice u automobilu, tj. neovisno od privatnog mobilnog telefona vozača. BMW pozivni centar obavijestit će najbliži centar za pomoć i spašavanje te će pružati podršku preko telefona tako dugo dok ne dođe pomoć. Hitni poziv u nuždi moguće je aktivirati i ručno, na primjer ako drugi sudionici u prometu trebaju pomoć.

INTERNET.

Ova vam funkcija u BMW-ovim modelima s pristupom internetu omogućuje pristup internetskim stranicama putem kontrolnog zaslona. URL se radi bržeg pristupa jednostavno i praktično unosi iDrive kontrolerom ili odabire s popisa internetskih adresa. S opcijom neograničene uporabe interneta, vlasnici BMW-a mogu u cijeloj zemlji surfati internetom izravno iz vozila (nema roaminga). Kontrolni zaslon može se koristiti za surfanje pri brzinama do 4 km/h. Funkcija je dostupa samo uz paket opreme BMW ConnectedDrive.