ZONA UDOBNOSTI – IZNOVA DEFINIRANA.

Udobnost i sigurnost u BMW-u serije 2 Coupé.

Katkad je zabavnije plivati uzvodno što i BMW serije 2 Coupé besprijekorno potvrđuje. Oni koji utiru nove staze i puteve cijene putovanje niz sigurno osvjetljenje ceste. A i promet koji vam ide ususret više neće biti zaslijepljen. Sustav Servotronic svo vrijeme jamči optimalno ponašanje upravljača dok brojne druge mogućnosti značajno pojednostavljuju svakodnevicu bez obzira kod vas život odnio.

Prilagodljiva prednja svjetla

PRILAGODLJIVA PREDNJA SVJETLA.

Prilagodljiva prednja svjetla s varijabilnom raspodjelom osvjetljenja za grad i za autocestu, uključujući svjetlo za zavoje te prilagodljiva Bi-Xenon prednja svjetla, jamče optimalno osvjetljenje ceste ispred Vas. Pokretno svjetlo prednjih svjetala pomiče se i osvjetljava zavoj čim vozač počne skretati upravljač. Kako bi se poboljšala vidljivost na kraći doseg, svjetla za skretanje automatski se uključuju čim je upotrebljen žmigavac ili kod skretanja upravljača - čak i kad vozilo stoji na mjestu. Prilagodljiva prednja svjetla osiguravaju optimalno osvjetljenje ceste u svakoj situaciji u vožnji, čime se značajno povećava aktivna sigurnost.

Sprječavanje zasljepljivanja

SPRJEČAVANJE ZASLJEPLJIVANJA.

Sustav sprječavanja zasljepljivanja olakšava noćnu vožnju tako što automatski prebacuje između dugih i kratkih svjetala ovisno o prisutnosti vozila ispred ili o prometu iz suprotnog smjera. Svjetla se također automatski priguše kad je okolna ulična rasvjeta dovoljno jaka.
Kamera koja se nalazi u blizini unutarnjeg retrovizora prepoznaje prednja svjetla drugih vozila na udaljenosti do 1000 m. Kad je sustav uključen i približava se vozilo iz suprotnog smjera ili su prepoznata stražnja svjetla vozila ispred, sustav automatski prebacuje između dugih i kratkih svjetala.

SERVOUPRAVLJAČ SERVOTRONIC.

Servoupravljač Servotronic

SERVOUPRAVLJAČ SERVOTRONIC.

Sa sustavom Servotronic uživajte u optimalnoj podršci servo upravljanju u svakoj vozačkoj situaciji. Sustav prilagođava servo upravljač ovisno o trenutačnoj brzini i osigurava izravne i točne reakcije upravljača na visokim brzinama. Također se brine za maksimalnu udobnost umanjujući tjelesni napor potreban za upravljanje te povećava pokretljivost pri parkiranju, manevriranju ili vožnji niz uske ili zavojite ceste.

Vrhunska preciznost.

Kontrolna jedinica koristi podatke elektroničkih mjerenja za određivanje potrebne razine podrške servo upravljaču u svakoj vozačkoj situaciji. Servo upravljač se može fino namjestiti i mnogo točnije prilagoditi određenim vozačkim situacijama nego što je to slučaj sa standardnim servo upravljačem.

Manje tjelesnog napora.

To znači da pri nižim brzinama je potreban tek minimalan napor za skretanje kotača. Međutim, s porastom brzine vožnje smanjujse se podrška upravljaču kako bi se osigurao još izravniji kontakt s cestom i, sukladno, optimalno zadržavanje smjera.

PRAKTIČNOST.

BMW serije 2 Coupé i iznutra je dorastao izazovu. Pretinci za odlaganje u vratima čak imaju dovoljno mjesta za jednolitrene boce. Držači za pića u središnjoj konzoli i stražnjem naslonu za ruke u sredini brinu se da su sva pića odložena na sigurno mjesto.
Nasloni stražnjih sjedala mogu se preklopiti u omjeru 40:20:40 za prijevoz većih i nezgrapnih predmeta, a paket pretinaca za pohranu poboljšava funkcionalnost BMW-a serije 2 Coupé zahvaljujući praktičnim pojedinostima poput podne mreže, držača za torbe i ušica za vezivanje u prtljažnom prostoru. Na taj se način osiguravaju sigurnost i funkcionalnost.

Udoban pristup

UDOBAN PRISTUP.

Inovativan i jednostavan za uporabu – sustav udobnog (olakšanog) pristupa s beskontaktnim otvaranjem prtljažnika omogućava da bez uporabe ključa otvorite vrata automobila i pokrenete motor. Ključ može biti u džepu hlača ili u torbi, a čim se približite automobilu on ga automatski prepoznaje. Kad se vrata automatski otključaju, možete ući u vozilo i jednostavnim pritiskom na gumb pokrenuti motor.
Pouzdanost u radu sustava udobnog pristupa zajamčena je provjerom autentičnosti ključa.