OTVOREN ZA BEZBRIŽNO VOZAČKO ZADOVOLJSTVO.

Udobnost i sigurnost u BMW-u serije 2 Cabrio.

Uživajte u slobodi vožnje sa spuštenim krovom i dozvolite da se brojni sustavi pomoći u vožnji u BMW-u serije 2 Cabrio pobrinu za sve ostalo. Oni vam jamče optimalnu vidljivost i najbolju dostupnu podršku. Genijalna rješenja utovara i pohranjivanja stvari olakšavaju utovar čak i najnezgrapnijih predmeta, a opsežna lepeza ponuda BMW-ova servisa pobrinut će se da ste lišeni brige čak i kad je riječ o održavanju i popravcima automobila.

Prilagodljiva prednja svjetla

PRILAGODLJIVA PREDNJA SVJETLA.

Prilagodljiva prednja svjetla s varijabilnom raspodjelom osvjetljenja za grad i za autocestu, uključujući svjetlo za zavoje te prilagodljiva Bi-Xenon prednja svjetla, jamče optimalno osvjetljenje ceste ispred vas. Pokretno svjetlo prednjih svjetala pomiče se i osvjetljava zavoj čim vozač počne okretati upravljač. Kako bi se poboljšala vidljivost na kraći doseg, svjetla za skretanje automatski se uključuju čim je pritisnut žmigavac ili pri zakretanju upravljača - čak i kad vozilo stoji na mjestu. Prilagodljiva prednja svjetla osiguravaju optimalno osvjetljenje ceste u svakoj situaciji čime se aktivna sigurnost značajno povećava.

SUSTAV ZA UTOVAR.

Kad je cijeli naslon stražnjih sjedala preklopljen, otvara se veliki i praktičan procijep širine 450 mm i visine 246 mm, koji omogućuje jednostavan prijevoz dugačkih predmeta, primjerice sportske opreme. Pozadinska strana naslona stražnjih sjedala u tom će slučaju poslužiti kao površina za odlaganje. Kad je platneni krov zatvoren, moguće je prevesti primjerice dvije torbe za golf, a kad se krov otvori, moguć je prijevoz dugačkih predmeta zahvaljujući velikom procijepu koji omogućuje utovar.

BMW Selective Beam

BMW SELECTIVE BEAM.

Funkcija BMW Selective Beam noćnu vožnju čini ugodnijom i sigurnijom te nudi odličnu vidljivost bez zasljepljivanja drugih vozača. Sustav otkriva druge sudionike u prometu i selektivno ih isključuje iz dometa dugog snopa glavnih svjetala vozila. Snop dug 400 metara jamči rano otkrivanje opasnosti i olakšava slijeđenje smjera.

SUSTAV SERVOTRONIC.

Sa sustavom Servotronic uživajte u optimalnoj podršci servo upravljanju u svakoj vozačkoj situaciji. Sustav prilagođava servo upravljač trenutačnoj brzini i osigurava izravne i točne reakcije upravljača na visokim brzinama.
Usto povećava udobnost smanjujući tjelesni napor potreban za zakretanje upravljača što je od velike pomoći pri parkiranju i manevriranju, odnosno u vožnji uskim i vijugavim uličicama te zavojitim cestama.

Kontrolno računalo koristi se podacima elektroničkih mjerenja brzine kako bi odredilo potrebnu razinu pomoći kod upravljanja za svaku situaciju u vožnji. Servo upravljač može se vrlo precizno namjestiti i mnogo točnije prilagoditi određenim vozačkim situacijama nego što biste to mogli sa standardnim servo upravljačem.
To znači da je na nižim brzinama dovoljan samo minimalan trud da okrenete kotače. Međutim, kako se brzina povećava, potrebna pomoć u upravljanju stalno se smanjuje kako bi se osigurao izravniji kontakt s cestom, a time i optimalno zadržavanje smjera.

ZAŠTITA OD PREVRTANJA.

Nezamjetno integriran i sasvim uvučen sustav zaštite od prevrtanja učinkovito povećava pasivnu sigurnost BMW-a serije 2 Cabrio. U slučaju da se vozilo ikad prevrne, automatski se izbacuju šipke za prevrtanje koje zajedno s ojačanim okvirom vjetrobranskog stakla štite putnike u vozilu.
Posebni senzori sustava za prevrtanje potiču dvije šipke (ugrađene iza stražnjih naslona za glavu, otprilike u istoj visini) da se za djelić sekunde otvore te da savršeno sjednu na mjesto. Senzori također aktiviraju zatezače pojasa preko jedinice za upravljanje zračnim jastucima, čime putnicima u vozilu pružaju najvišu razinu sigurnosti.
Način na koji su moduli sustava za zaštitu od prevrtanja potpuno uvučeni i integrirani u vozilo osigurava da otmjeno dinamičan dizajn vozila ni na koji način ne pati zbog elemenata koji ne čine dio estetskog koncepta.

UDOBAN PRISTUP.

Inovativan i jednostavan za uporabu – udoban pristup s beskontaktnim otvaranjem prtljažnika omogućava vam da bez uporabe ključa otvorite vrata automobila i pokrenete motor. Ključ može biti u džepu hlača ili u torbi, a automobil ga automatski prepoznaje čim mu se približite. Kad se vrata automatski otključaju, možete ući i motor pokrenuti samo pritiskanjem gumba Start/Stop.
Pouzdanost u radu zajamčena je provjerom autentičnosti ključa.

SERVIS ZA VAŠ BMW.

Kupnjom BMW-a niste se odlučili samo za vrhunsku dinamiku i vozačko zadovoljstvo, nego i za savršeni servis i sveobuhvatno održavanje vozila. Usto, vaš BMW nitko ne poznaje bolje od stručnjaka u vašem BMW Servisnom partneru. Bez obzira na to je li riječ o održavanju ili pregledu, popravcima ili zaštiti automobila, zahvaljujući našim posebno skrojenim ponudama za servis i održavanje, možete se osloniti na prvoklasne vještine i znanje naših stručnjaka. Jamčimo vam da će vaš BMW uvijek biti u vrhunskom stanju kako biste u svakom trenutku mogli računati na maksimalno vozačko zadovoljstvo.

 • BMW Service Inclusive

  Uz paket BMW Service Inclusive možete maksimalno uživati vozačkom zadovoljstvu. Sad i u razdoblju po osobnom izboru više ne trebate razmišljati o troškovima održavanja, pregleda ili trošenja i habanja. Uz paket BMW Service Inclusive sve vam je pokriveno, kako za nova, tako i za rabljena vozila, uključujući i originalne BMW dijelove. To se odnosi na sve uključene BMW-ove Servisne centre diljem svijeta.

 • BMW Teleservices

  Promjena ulja, pregled vozila i ugradnja novih kočnih pločica obaveze su o kojima ne trebate razmišljati. Uz uslugu BMW Teleservice vaš BMW zna kad mu i koje usluge trebaju te automatski šalje specifične servisne podatke izravno u BMW. Izabrani BMW Servisni partner odmah će vam se javiti. Ukoliko vam ova usluga nije potrebna, možete je u svakom trenutku isključiti.

 • Servis prema stanju

  Inteligentan sustav održavanja nazvan Condition Based Service (CBS) neprestano prati razinu ulja i stanje istrošenosti pojedinih dijelova. Nakon obrade tih podataka, sustav vam javlja kad je potrebno obaviti sljedeći servis. Kontrolni zaslon sustava iDrive prikazuje točne informacije o tome kojim je dijelovima potreban pregled. Na taj način možete unaprijed planirati posjete servisu i izbjeći sve nepotrebne popravke.

 • BMW sustav pomoći u slučaju kvara i prometne nesreće

  Danonoćno u stručnim rukama: 365 dana u godini, 24 sata na dan. Naš sustav za pomoć u slučaju kvara ili prometne nezgode (BMW Breakdown and Accident Management) tu je kako biste bili zbrinuti i u slučaju nužde. U slučaju kvara, samo kontaktirajte BMW mobilni servis i bit će vam osigurana pomoć na cesti – telefonom ili na licu mjesta sa servisnim vozilom BMW Servicemobile. U slučaju prometne nezgode, stručnjaci iz BMW-a za zbrinjavanje prometnih nezgoda umjesto vas će komunicirati s policijom, hitnim službama, vučnom službom, servisom, osiguranjem i svim ostalim što je potrebno.