Vozna dinamika i učinkovitost BMW-a serije 2 Active Tourer

MALE DIMENZIJE. GOLEM UŽITAK U VOŽNJI.

Vozna dinamika i učinkovitost BMW-a serije 2 Active Tourer.

MALE DIMENZIJE. GOLEM UŽITAK U VOŽNJI.

Vozna dinamika i učinkovitost BMW-a serije 2 Active Tourer.

Bez obzira na to vozite li gradom, strmim brdskim cestama ili makadamom, jedno se nikad ne mijenja kad je riječ o BMW-u serije 2 Active Tourer: nenadmašno i energično iskustvo vožnje. BMW-ova TwinPower Turbo tehnologija, inovativno upravljanje izvanrednih reakcija i brojni pametni sustavi za nadzor ovjesa omogućuju BMW-u serije 2 Active Tourer da savlada svaki zavoj i svaku vrstu podloge – sigurno i s najvećim užitkom.  

MALE DIMENZIJE. GOLEM UŽITAK U VOŽNJI. Vozna dinamika i učinkovitost BMW-a serije 2 Active Tourer.

Bez obzira na to vozite li gradom, strmim brdskim cestama ili makadamom, jedno se nikad ne mijenja kad je riječ o BMW-u serije 2 Active Tourer: nenadmašno i energično iskustvo vožnje. BMW-ova TwinPower Turbo tehnologija, inovativno upravljanje izvanrednih reakcija i brojni pametni sustavi za nadzor ovjesa omogućuju BMW-u serije 2 Active Tourer da savlada svaki zavoj i svaku vrstu podloge – sigurno i s najvećim užitkom.  

Tehnologija BMW TwinPower Turbo

TEHNOLOGIJA BMW TWINPOWER TURBO.

Zahvaljujući BMW TwinPower Turbo tehnologiji, inovativni BMW benzinski i dizelski motori stvaraju znatno više snage i izvanredne reakcije čak i pri niskom broju okretaja, a i dalje su izrazito učinkoviti i imaju niske emisije. Najnovija generacija motora iz obitelji EfficientDynamics kombinira napredne tehnologije ubrizgavanja goriva i posve promjenjivu raspodjelu snage s inovativnom tehnologijom turbopunjača radi poboljšanja učinkovitosti i dinamike.  

Snaga i učinkovitost u jednom.

Motori BMW TwinPower Turbo u modelima BMW serije 2 Active Tourer.
 

BMW xDRIVE.

Inteligentan BMW xDrive pogon na sve kotače savršeno se prilagođava najzahtjevnijim uvjetima na cesti, što osigurava izvanrednu trakciju u svakom trenutku. Sustavi xDrive i Dynamic Stability Control osiguravaju sigurnosti i stabilnost vašeg BMW-a. Nadziran senzorima sustava DSC, xDrive brzo i fleksibilno raspodjeljuje snagu među osovinama kako bi spriječio preupravljanje ili podupravljanje te tako omogućio izvanredno slijeđenje ceste. Nadalje, jamči brzo i sigurno ubrzavanje čak i na skliskim ili strmim dionicama ceste. U kritičnim uvjetima na cesti DSC se ne mora mnogo uplitati u vožnju. BMW xDrive sve prednosti pogona na četiri kotača – vrhunsko prianjanje, besprijekorno slijeđenje smjera i sigurnost u vožnji − kombinira s klasičnom BMW-ovom okretnošću.

Upoznajte BMW serije 2 Active Tourer u akciji.

NALET ADRENALINA SVAKI DAN.

Upoznajte BMW serije 2 Active Tourer u akciji.

NALET ADRENALINA SVAKI DAN.

Upoznajte BMW serije 2 Active Tourer u akciji.

BMW sDRIVE.

BMW sDRIVE

BMW sDRIVE.

Sustav sDrive odnosi se na BMW vozila u kojima se okretni moment iz pogonskog sustava prenosi preko samo jedne osovine. U vozilima kompaktnih dimenzija koja bez obzira na to imaju prostranu unutrašnjost i svestran, proširiv prtljažni odjeljak, sDrive na prednjoj osovini zajedno s transverzalnim motorom štedi prostor te istodobno jamči izvanrednu dinamičnost i okretnost.  

Čistokrvni sportaš

ČISTOKRVNI SPORTAŠ.

Na ravnim dionicama ili u zavojima, na dugim putovanjima ili u gužvi gradske vožnje, BMW serije 2 Active Tourer snagom, okretnošću, glatkim promjenama brzina i izvrsnim prianjanjem pokazuje svoj sportski duh u svim situacijama.  

 • Steptronic mjenjač

  Zahvaljujući unaprijeđenim reakcijama pri promjenama brzina, 6-stupanjski Steptronic mjenjač čini promjene brzine i vožnju znatno ugodnijima, a 8-stupanjski Steptronic mjenjač čini promjene brzine i vožnju ugodnijima zahvaljujući brzim tranzicijama motora i kraćem vremenu promjene. Povezuje izvanrednu udobnost s dojmljivom dinamikom i povećanom uštedom goriva.
  Zahvaljujući brzim tranzicijama motora i kraćem vremenu promjene, 8-stupanjski Steptronic sportski mjenjač čini promjene brzine i vožnju znatno ugodnijima. Osim automatskog moguće je i ručno mijenjanje stupnjeva prijenosa s pomoću ručice mjenjača ili, radi još više dinamike, ručica za promjenu stupnja prijenosa na upravljaču.

 • Kontrola pokretanja i BMW kontrola performansi

  Kontrola pokretanja sigurno će oduševiti vozače koji vole dinamičnu, sportsku vožnju. Ta vam funkcija omogućuje najveće ubrzanje s mjesta kad pustite kočnicu i pritisnete papučicu gasa- Postavlja motor na idealnu brzinu ubrzanja s mjesta, a Steptronic sportski mjenjač neprestano postavlja stupnjeve prijenosa tako da je pri mijenjanju naviše uvijek raspoloživ sljedeći optimalan broj okretaja motora.
  Sustav BMW Performance Control uključuje se i prilagođava izlaznu snagu motora kroz selektivno kočenje – vanjski kotači dobiju više snage od unutarnjih i tako svi funkcioniraju s maksimalnom vučom. To znači da se vozilo praktički isključi, povećavajući sigurnost i udobnost vožnje.

 • Sustav Dynamic Damper Control

  Dynamic Damper Control sustav omogućuje vozaču promjenu osobina amortizera na dvije različite postavke kako bi se postigla izrazito uglađena vožnja i povećana vozna dinamika. Uz standardnu postavku Comfort koja jamči smiren i bezbrižan užitak u vožnji, dostupan je i sportski način rada. Kad je on odabran, amortizeri postaju tvrđi, a vozne osobine izravnije i dinamičnije. Postavke se aktiviraju Driving Experience Control prekidačem u središnjoj konzoli.  

 • Sustav elektromehaničkog upravljanja i varijabilno sportsko upravljanje

  Elektromehaničko upravljanje omogućuje vam izravno iskustvo upravljanja, a istovremeno poboljšava okretnost i udobnost u vožnji. Kako bi dobili karakterističnu BMW-ovu preciznost upravljanja u kombinaciji s pogonom na prednje kotače, elektromehaničko upravljanje savršeno je kalibrirano za novi koncept vožnje. Servo jedinica i prijenosnik upravljača povezani su u jednu komponentu, što znači da upravljački sustav funkcionira sa iznimno malo trenja.
  Kako bi se pružilo precizno i neometano iskustvo upravljanja, elektroničko upravljanje kontrira inače vidljivim silama elektromehaničkom silom u prijenosniku na razini koju izračunava DSC upravljački uređaj. Kompenzacija voznih sila rezultira razinom preciznosti upravljanja koja može parirati preciznosti upravljanja u vozila s pogonom na stražnje kotače.
  Vrlo krut prednji kraj i precizna kinematika osovine doprinose iznimnim značajkama upravljanja vozilom. Elektromagnetska snaga upravljanja osvaja vozače svojom preciznošću i izravnim reakcijama te smanjenim fizičkim naporom potrebnim prilikom parkiranja.
  Varijabilno sportsko upravljanje uz primjenu Servotronic tehnologije stvara izravnu i okretnu reakciju upravljača uz manje napora prilikom skretanja. Reagira na kut upravljača s različitim omjerima skretanja. Time se poboljšava upravljanje u sportskom stilu vožnje i udobnost pri parkiranju i skretanju.

REŽIM ECO PRO.

BMW-ova interna studija pokazala je da, ovisno o osobnom stilu vožnje, režim vožnje ECO PRO vozačima omogućava smanjenje potrošnje goriva do 20 posto. Funkcija “jedrenja” (raspoloživa samo sa 8-stupanjskim mjenjačem Steptronic) i ECO PRO Route (samo u kombinaciji s navigacijskim sustavom Plus) nude još veći potencijal uštede.

 • ECO PRO Route

  ECO PRO Route sustav bira najučinkovitiji put pregledavajući situaciju u prometu, stil vožnje i uvjete na cesti. Računalo pokazuje postotak goriva koji možete uštedjeti vozeći preporučenim rutama.  

 • Jedrenje

  Funkcija jedrenja odvaja pogonski sustav od motora i automobil jedri bez aktivnosti motora, kao da “plovi”. To se događa kad vozač ukloni nogu s papučice gasa pri brzini između 50 i 160 km/h bez kočenja. U kombinaciji s Active Cruise Control sustavom, vozilo nakon kočenja učinkovitije ubrzava na željenu brzinu kad je u ECO PRO načinu rada.  

AUTOMATSKA FUNKCIJA START/STOP.

Automatska funkcija start/stop

AUTOMATSKA FUNKCIJA START/STOP.

Automatska funkcija Auto Start-Stop omogućava da se gorivo troši samo kad se vozilo doista kreće. Dok vozilo stoji na semaforu ili se nalazi u prometu stani-kreni, automatska funkcija Start/Stop štedi gorivo gašenjem motora čim se nađe u slobodnom hodu, a vozač je skinuo stopalo s papučice spojke (ručni mjenjač) ili je zakočio do mirovanja (mjenjač Steptronic).
Signal na informacijskom zaslonu pokazuje da je funkcija Auto Start-Stop aktivirana. Čim vozač ubaci u brzinu (ručni prijenos) ili skine stopalo s papučice kočnice (mjenjač Steptronic), motor se u djeliću sekunde automatski pali.

OBNAVLJANJE ENERGIJE KOČENJA.

Obnavljanje energije kočenja

OBNAVLJANJE ENERGIJE KOČENJA.

`Obnavljanje energije kočenja.
Svaki put kad vozač koči stvara se kinetička energija, a sve donedavna ta se energija u automobilima gubila. Obnavljanje energije kočenja iskorištava taj dugo zanemarivan potencijal. Tako se od oslobođene kinetičke energije koja nastaje kad vozač skine stopalo s papučice gasa ili počne kočiti stvara električna energija.

Proizvedenom se električnom energijom puni akumulator. Inteligentno upravljanje energijom znači da alternator više ne treba stalno raditi što smanjuje opterećenje tog generatora. Rezultat su smanjena potrošnja i poboljšane performanse – klasične prednosti tehnologije BMW EfficientDynamics.

INDIKATOR OPTIMALNOG PREBACIVANJA STUPNJA PRIJENOSA.

Indikator optimalnog prebacivanja stupnja prijenosa

INDIKATOR OPTIMALNOG PREBACIVANJA STUPNJA PRIJENOSA.

Pravodobnim i optimalnim mijenjanjem stupnjeva prijenosa najviše se može uštedjeti u gradskoj vožnji, ali i u vožnji na velike udaljenosti. Optimalne promjene i smanjena potrošnja – sustav elektroničkog nadzora motora izračunava najučinkovitiji stupanj prijenosa prema uvjetima u prometu i broju okretaja, Kad motor može raditi učinkovitije u višem ili nižem stupnju prijenosa, na informacijskom se zaslonu prikazuje osvijetljena strelica. Sustav prepoznaje situacije u kojima snažno ubrzavate, pa će vam prelazak u viši stupanj prijenosa tada savjetovati na većem broju okretaja motora. BMW-ovi usporedni testovi pokazali su da vozila s indikatorom promjene stupnja prijenosa troše otprilike četiri posto manje goriva.