TRAŽI UZBUĐENJA.

Vozna dinamika i učinkovitost u BMW-u serije 1.

TRAŽI UZBUĐENJA.

Vozna dinamika i učinkovitost u BMW-u serije 1.

TRAŽI UZBUĐENJA.Vozna dinamika i učinkovitost u BMW-u serije 1.

Beskrajno sportski. Opušten u potrošnji. Zahvaljujući impresivnom okretnom momentu svojih turbo motora visokih okretaja, BMW serije 1 pruža živahne i nevjerojatno okretne trenutke vožnje. To je prije svega u kombinaciji s dodatnim prilagodljivim M ovjesom i promjenjivim sportskim upravljanjem, što je također dostupno na zahtjev. I bilo da putujete u gradu, preko zemlje ili na autocesti, serija 1 također djeluje učinkovito. U režimu rada ECO PRO, ima zapanjujuće nisku potrošnju goriva, čime ćete se osjećati potpuno opušteno na benzinskoj stanici.

Pročitajte više

BRZO NAPRIJED.

Osvaja cestu u svakom trenutku. To nije iznenađujuće jer BMW serije 1 inspirira s velikim brojem moćnih motora, po želji s pogonom na sve kotače i savršenom distribucijom težine osovine od 50:50 - za prekrasan, precizan način rukovanja i uzbudljivu izvedbu. Mnoštvo dodatnih komponenti dodatno oslobađa snažnu dinamiku i sportsku agilnost: prilagodljivi ovjes, mjenjač sa osam stupnjeva prijenosa, promjenjivi sportski upravljač i Turbo redni šesterocilindarski benzinski motor - jedinstven u ovoj klasi vozila - nude jedinstvenu vožnju.

BMW M140i 5-vrata:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 7.8
Emisija CO2 u g/km (kombinirana): 179

POGON NA SVE KOTAČE ZA BMW SERIJE 1.

Idealno za teške vozne situacije na cesti, posebno u lošem vremenu, inteligentni sustav pogona na sve kotače BMW xDrive savršeno se prilagođava svim uvjetima. Rezultat: idealna vučna snaga i stabilnost osiguravaju još veću voznu dinamiku i agilnost.

 • xDrive

  Inteligentni sustav pogona na sve kotače BMW xDrive savršeno se prilagođava čak i najzahtjevnijim uvjetima na cesti, osiguravajući optimalnu vučnu snagu u svakom trenutku. XDrive i dinamička kontrola stabilnosti (Dynamic Stability Control - DSC) osiguravaju da BMW ostaje siguran i stabilan. Kontroliran preko DSC senzora, xDrive fleksibilno i brzo raspodjeljuje pogonsku snagu između osovina kako bi se spriječilo preupravljanje ili podupravljanje u zavojima, čime se osigurava izvanredna stabilnost smjera. Štoviše, time se jamči brzo i sigurno ubrzanje čak i na skliskim ili strmim dionicama. U kritičnim uvjetima na cesti DSC ne mora toliko intervenirati. Dakle, BMW xDrive kombinira sve prednosti sustava pogona na sve kotače - vučnu snagu, stabilnost smjera i sigurnost u vožnji - s klasičnom BMW dinamizmom.

OTKUCAJI SRCA.

OTKUCAJI SRCA.

Srce svakog BMW-a serije 1 je motor, a trenutni raspon motora serije nudi odgovarajući pogonski sustav za sve zahtjeve. To je zato što svi benzinski i dizelski motori u BMW EfficientDynamics obitelji motora - bez obzira na to imaju li 3, 4 ili 6 cilindara - impresioniraju svojom živahnom izvedbom zahvaljujući inovativnoj BMW TwinPower Turbo tehnologiji - čak i u niskim rasponima okretaja. Istovremeno pokazuju povećanu učinkovitost i još veću voznu dinamiku. Čisto zadovoljstvo u vožnji je također uključeno.

Pročitajte više

STEPTRONIC SPORT PRIJENOS S OSAM BRZINA.

Opcijski Steptronic Sport prijenos s osam brzina osigurava maksimalnu razinu dinamike, učinkovitosti i udobnosti. Ograničene brzine vrtnje motora između zupčanika poboljšavaju vrijednosti ubrzanja, a ograničene brzine vrtnje motora između zupčanika omogućuju jedva zamjetne promjene brzina. Istodobno, motor se održava na idealnoj razini okretaja radi optimalnog razvoja snage, a razina buke se smanjuje. Osmi stupanj prijenosa smanjuje broj okretaja motora pri velikim brzinama, čime se smanjuje potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Sport+ režim rada

  Pravi izbor za izuzetno sportski stil vožnje u granicama i najbolja moguća izvedba je SPORT+ režim rada. To je zato što minimalizirani intervali okretaja između zupčanika omogućuju ubrzanje s osobito visokom razinom potiska. Nadalje, aktivira se funkcija dinamičkog nadzora prianjanja (DTC - Dynamic Traction Control), čime pogonski kotači još bolje klize.

 • Sport režim rada

  U kombinaciji s prilagodljivim M ovjesom, SPORT režim rada nudi sportski ovjes u kombinaciji sa krućom postavkom zaklopki. Time se osigurava više spontanija reakcija pogonskih sustava i upravljanja, kao i neograničeno zadovoljstvo u vožnji.

 • Comfort režim rada

  COMFORT režim rada je dostupan za opušteno i lagano putovanje tijekom kojih se aktivira uglađeni program prebacivanja stupnjeva prijenosa s nižim brojem okretaja. U kombinaciji s prilagodljivim M ovjesom, on osigurava da sve neravnine na cesti ostaju praktički neprimijećene.

 • EcoPro režim rada

  U ECO PRO režimu rada, učinkovitost se povećava izbjegavanjem prebacivanja stupnjeva prijenosa u niži stupanj i aktiviranjem funkcije jedrenja koja omogućava vozilu kotrljanje zajedno s posebno niskim otporom tako da se isključi motor. Time se znatno smanjuje potrošnja i značajno povećava raspon.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Manje potrošnje goriva. Više zadovoljstva u vožnji. To je BMW Efficient Dynamics. Pokriva inovativni tehnološki paket koji utječe na pogonski sustav, upravljanje energijom i koncept vozila. Rezultat je manja potrošnja goriva i manje emisija CO2 s više dinamike i zadovoljstva u vožnji u isto vrijeme. Standardna značajka u svakom BMW-u - i naravno u BMW-u serije 1.

Pročitajte više

Potrošnja goriva i emisije CO₂.

 • BMW 116d 5-vrata:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 4.0–3.6 [4.1–3.6]
  Emisija CO2 u g/km (kombinirana): 106–94 [107–96]

  BMW M140i 5-vrata:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 7.8
  Emisija CO2 u g/km (kombinirana): 179

  Rezultati EU ciklusa ispitivanja i emisija CO2 ovise o odabranom formatu kotača i guma. Podaci potrošnje su određeni u skladu s ECE ciklusom vožnje.

  Daljnje informacije o službenoj potrošnji goriva i službenim specifičnim emisijama CO2 novih osobnih automobila mogu se naći u "Vodič za potrošnju goriva, emisije CO2 i potrošnju električne energije novih automobila“), koji je dostupan bez naknade na svim prodajnim mjestima, od Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka te preko poveznice http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html.